Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Το όπλο που αγνοήθηκε
 


Μέσα στον καταιγισμό αλλοπρόσαλλων ειδήσεων, φημών, προβλέψεων, απόψεων και σχολίων που ακούγονται αυτή την εποχή, ενώ τη χώρα μας καλύπτει ένα πέπλο από ανάμεικτα συναισθήματα οργής και ανησυχίας, μοιάζει να έχουμε χάσει την ουσία.
Και η ουσία είναι ότι η πατρίδα μας έχει μέγα πρόβλημα και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε οριακό σημείο. Κάτι που δεν νομίζουμε ότι υπάρχει Έλληνας που δεν το αντιλαμβάνεται και που δεν είναι πρόθυμος να κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο η κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χειρίστηκαν και χειρίζονται το θέμα (λόγω σκοπιμότητας, λόγω άγνοιας, λόγω ενοχών;) έφεραν αυτό το αποτέλεσμα: Να ξεχειλίζει η οργή στους δρόμους, οι βουλευτές να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος φταίει περισσότερο, η χώρα να διασύρεται στο εξωτερικό και η δεινοπαθούσα αγορά να βυθίζεται στην μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 30 χρόνων.

Το έχουμε τονίσει ξανά από αυτή τη στήλη: Δεν είμαστε ούτε πολιτικοί, ούτε οικονομολόγοι. Είμαστε μια ομάδα επαγγελματιών ταγμένοι στην εξυπηρέτηση των κλάδων που εκφράζουν τα περιοδικά μας. Μπορούμε λοιπόν να διατυπώσουμε μια άποψη -ελπίζουμε σεβαστή- η οποία δεν υποκινείται από κομματικές τοποθετήσεις ή αφανή συμφέροντα.

Πιστεύουμε λοιπόν πως αυτό που έπρεπε να γίνει εξ’ αρχής ήταν να ειπωθεί όλη η αλήθεια στο λαό, την οποία τα κόμματα την ήξεραν και πριν τις εκλογές, κι ας έλεγαν ό,τι έλεγαν για να τις κερδίσουν. Στη συνέχεια, και εν γνώσει της πραγματικότητας να συμφωνούσαν μεταξύ τους -όσοι συμφωνούσαν από τους 300 της Βουλής και όσοι συμφωνούσαν από τις παραγωγικές τάξεις- σε ένα διαυγές σχέδιο εξόδου από την κρίση με τρία σκέλη:
• Πως εξοικονομούνται τα χρήματα που χρειάζονται και πόσο από αυτό το τίμημα θα πρέπει να το πληρώσει το ίδιο το σπάταλο και υπερτροφικό κράτος, που στο κάτω-κάτω εκείνο δημιούργησε την κρίση.
• Σε πόσο χρόνο θα εντοπισθούν οι ένοχοι και με πιο τρόπο θα πληρώσουν. Όχι για να τους εκδικηθούμε -τι να το κάνεις τώρα που έκαναν τη ζημιά;- αλλά για να μείνουν ως παράδειγμα, μήπως και απαλλαγεί κάποτε ο τόπος από τη διαφθορά που γεννά η ατιμωρησία.
• Ποια θα είναι η ημερομηνία λήξης των μέτρων που θα επιβληθούν στους αθώους του ιδιωτικού τομέα (επιχειρήσεις, υπαλλήλους, θηριώδες ΦΠΑ, πτώση της κατανάλωσης κλπ) ώστε να υπάρχει το αίσθημα της έκτακτης πατριωτικής συνεισφοράς κι όχι «πληρώστε εσείς τα σπασμένα και βλέπουμε»…

Έτσι, θα είχαμε σίγουρη επιτυχία. Γιατί ως λαός έχουμε πολλά κουσούρια αλλά έχουμε και ένα αχτύπητο προσόν, ακατανόητο μεν ζηλευτό δε από τους άλλους λαούς: Το φιλότιμο. Κι αυτό το μεγάλο μας όπλο αγνοήθηκε.
 
 Θέσεις
Καθοριστική η φετινή ατζέντα στη γενική συνέλευση της ΟΒΥΕ
Επενδύστε στους «μικρούς»
Η σπατάλη δεν θα πολεμηθεί;
Κινήσεις κόντρα στην κρίση
Άρρωστο κράτος σε άρρωστα κτίρια
Η αγορά χρειάζεται τόνωση
Τα inverter ας είναι η αρχή
Η ενημέρωση είναι υποχρέωση
Κρίση και χαμένες ευκαιρίες
Που είναι τα δάνεια;
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook