Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Αθανάσιος Γκρινιάρης : «Ενότητα και η συνοχή»
 
«Ειδικότερα για το νομό της Εύβοιας η ολοκλήρωση της σύνδεσης του φυσικού αερίου αναμένεται ακόμη, έχοντας ήδη καθυστερήσει αρκετά» λέει ο κ. Γκρινιάρης και επισημαίνει: «Ευελπιστούμε ότι το 2013 θα ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες και θα ανοίξει για την περιοχή μας ένας νέος κύκλος εργασιών».
«Ειδικότερα για το νομό της Εύβοιας η ολοκλήρωση της σύνδεσης του φυσικού αερίου αναμένεται ακόμη, έχοντας ήδη καθυστερήσει αρκετά» λέει ο κ. Γκρινιάρης και επισημαίνει: «Ευελπιστούμε ότι το 2013 θα ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες και θα ανοίξει για την περιοχή μας ένας νέος κύκλος εργασιών».

Η εποχή μας επιβάλλει να σφυρηλατήσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά μας. Μία σχέση που θα βασίζεται στην ενότητα, τη συνεργασία, τη συνοχή και τον αλληλοσεβασμό.

Συνέντευξη στη Μιλένα Μπαχαρνίκου

«Κατανοώντας τις δύσκολες στιγμές που περνά ο καθημερινός πολίτης αυτής της χώρας και αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του και το δικό μας πρόσωπο, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε άλλη μια δύσκολη χρονιά, ενωμένοι και με ανεπτυγμένο αίσθημα αλληλεγγύης» λέει, μεταξύ άλλων, στον «Θ» ο κ. Αθανάσιος Γκρινιάρης, πρόεδρος της Ένωσης Αδειούχων Συντηρητών και Εγκαταστατών Καυστήρων Υγρών και Αερίων Καυσίμων Ν. Ευβοίας.

ΕΡ. Ποια προβλήματα και σε ποιους τομείς αντιμετωπίζει ο κλάδος σας αυτή την περίοδο στο νομό της Εύβοιας;

ΑΠ. Ο κλάδος μας τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια έχει υποστεί τρομακτική μείωση των εργασιών του και συνεπώς των εισοδημάτων του, που είχε σαν φυσικό επακόλουθο να οδηγήσει αρκετούς από τους συναδέλφους να αδυνατούν να κρατήσουν «ζωντανές» τις επιχειρήσεις τους, αν όχι να τις κλείσουν. Αυτό με τη σειρά του οδήγησε τους συναδέλφους, αφού προφανώς δεν υπάρχει άλλος τομέας εργασίας προς δραστηριοποίηση, να αναλώνονται σε όλο και πιο χαμηλές τιμές προσφοράς εργασίας. Αυτό είχε σαν συνέπεια τη διάλυση των τιμών και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

ΕΡ. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προχωρήσετε και ποια είναι τα επόμενα βήματα σας;

ΑΠ. Σε συνέχεια των παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι επιβάλλεται να σφυρηλατήσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά μας. Μία σχέση που θα βασίζεται στην ενότητα, τη συνεργασία, τη συνοχή και τον αλληλοσεβασμό. Κατανοούμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα-ατομικά, οικογενειακά αλλά και συλλογικά- σε ένα φαύλο κύκλο που καταπονεί και φθείρει όλους. Αυτό με τη σειρά του έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην οργανωτική δομή του κλάδου. Εκεί λοιπόν θα πρέπει να εστιάσουμε, καταπολεμώντας την εσωστρέφεια των συναδέλφων που αρνούνται να προσέλθουν στο σωματείο και βοηθώντας τους να κατανοήσουν ότι η ενότητα και η συνοχή πάντα προσέδιδε δύναμη και κύρος σε ένα σωματείο. Αφού λοιπόν θα επιστρέψει η συνοχή, η δύναμη και το κύρος του σωματείου θα προβούμε σε μία σειρά ενεργειών με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση των μελών μας ως προς τις νέες πηγές θέρμανσης, μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας που στόχο θα έχουν την οικονομία αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και τέλος τις υποχρεώσεις όλων που απορρέουν από το Π.Δ. 114. Επίσης θα ζητήσουμε την προστασία του κλάδου μας από το κράτος, απαιτώντας τη δημιουργία μεικτών επιτροπών στις εκάστοτε Περιφέρειες, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται και μέλη των συνδέσμων μας, που θα διενεργούν συνεχείς ελέγχους γι τη νόμιμη εφαρμογή της τέχνης και του επαγγέλματός μας.

ΕΡ. Θεωρείτε ότι οι ενέργειες σας θα έχουν αντίκτυπο στην Πολιτεία;

ΑΠ. Με τη σύσταση αυτή των αρμόδιων επιτροπών θα περιοριστεί αν όχι να απαλειφθεί η μαύρη εργασία που εφαρμόζουν ανεξέλεγκτα ανειδίκευτοι εμπειρικοί, δημόσιοι και όχι μόνο υπάλληλοι. Επισημαίνουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι αδειούχοι και δεν έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος. Και φυσικά δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, πολύ περισσότερο δεν πληρώνουν φόρους για τη συγκεκριμένη δράση τους. Είναι φανερό ότι η δημιουργία αυτών των επιτροπών θα επιφέρει ένα βαρύ πλήγμα στη φοροδιαφυγή που όλοι γνωρίζουμε ότι ταλαιπωρεί τη χώρα μας αλλά και θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας για τους καταναλωτές οι οποίοι συχνά πέφτουν θύματα ατόμων, που στόχο έχουν μόνο το ατομικό τους συμφέρον και πλουτισμό και ουδόλως ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των πελατών τους αλλά και για την αποτελεσματικότητα των εργασιών τους.

ΕΡ. Διαπιστώνετε άλλα προβλήματα στη λειτουργία σας και σε ποιους τομείς;

ΑΠ. Ένα αρχικό μέτρο ή αν θέλετε πρώτο στάδιο εφαρμογής των παραπάνω είναι στο επίπεδο της Περιφέρειας να ζητηθεί από τον Περιφερειάρχη να δημιουργηθεί αρχείο συντηρητών των δημόσιων κτηρίων (σχολείων, νοσοκομείων, γυμναστηρίων κ.α.) με τα στοιχεία των συντηρητών δηλαδή ονοματεπώνυμο, Α.Φ.Μ., αριθμό αδείας κτλ. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 2540/7-11-2011 προβλέπονται κυρώσεις γι αυτούς που εργάζονται χωρίς να κατέχουν τις απαραίτητες άδεις εσωτερικών εγκαταστάσεων καυσίμων αερίων ή για όσους παρέχουν κακής ποιότητας εργασίες. Αυτό που επιβάλλεται και απαιτείται όμως είναι η αμετάκλητη εφαρμογή της υπουργικής απόφασης.

Ένα άλλο μέτρο το οποίο θα βοηθήσει στην πάταξη της μαύρης εργασίας και το οποίο εφαρμόζεται στη Γερμανία και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι ότι η προμήθεια υλικών και εξαρτημάτων από τα εκάστοτε καταστήματα, τα οποία είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση οποιασδήποτε εργασίας για την αρχική εγκατάσταση (υδραυλική-ηλεκτρολογική-κεντρικής θέρμανσης κ.α.) μιας οικίας δεν μπορεί να γίνει από κάποιον ο οποίος δεν είναι αδειούχος και δεν διαθέτει επαγγελματική αντίστοιχη άδεια.

ΕΡ. Ποια είναι η δραστηριότητα του κλάδου και πως βλέπετε να κινείται μέσα στην επόμενη χρονιά;

ΑΠ. Οι αδειούχοι συντηρητές και εγκαταστάτες δικτύων φυσικού αερίου είναι υπεύθυνοι για την καλή κατασκευή και τεχνική αρτιότητα των υπό κατασκευή δικτύων παρέχοντας ασφάλεια και εκμηδενίζοντας την πιθανότητα ατυχήματος. Προάγουν ως εκ τούτου και την περιβαλλοντική αναβάθμιση και συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα για το νομό της Εύβοιας η ολοκλήρωση της σύνδεσης του φυσικού αερίου αναμένεται ακόμη, έχοντας ήδη καθυστερήσει αρκετά. Και ενώ οι συνάδελφοι φρόντισαν να επιμορφωθούν πάνω στο φυσικό αέριο και να αποκτήσουν τις προβλεπόμενες άδειες, δεν έχουν αντικείμενο εργασίας λόγω της μη σύνδεσης της περιοχής, όπως ήδη σας προανέφερα. Ευελπιστούμε ότι το 2013 θα ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες και θα ανοίξει για την περιοχή μας ένας νέος κύκλος εργασιών.

ΕΡ. Πως βλέπετε τις εξελίξεις στο άμεσο μέλλον στην Ελλάδα;

ΑΠ. Κατανοώντας τις δύσκολες στιγμές που περνά ο καθημερινός πολίτης αυτής της χώρας και αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του και το δικό μας πρόσωπο, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε άλλη μια δύσκολη χρονιά, ενωμένοι και με ανεπτυγμένο αίσθημα αλληλεγγύης.

 
 Συνδικαλιστικά
Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών Ν.Χανίων: Γιόρτασαν τον προστάτη άγιό τους.
Σύνδεσμος Υδραυλικών Ξάνθης: Προχωράει σε εκλογές
Σύνδεσμος Εργολάβων Υδραυλικών Ν. Θεσσαλονίκης: Καλώς ήρθε το αέριο
ΣΕΥΑ: Κινητοποίηση στις 31 Οκτωβρίου για φορολογικό-πλειστηριασμούς
Ενημέρωση με ουσία στην ημερίδα της ΟΒΥΕ
Βόλος: Στη μάχη της παράνομης εργασίας με όπλα 50.000 ενημερωτικά φυλλάδια
ΟΒΥΕ: Νέο Μητρώο Υλικών τον Οκτώβριο
ΣΕΗ Μαγνησίας: Συγχαρητήρια σε φοιτητές που πρώτευσαν σε διεθνή διαγωνισμό
Συγκροτήθηκε το ΔΣ της νέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Καύσης
Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: Εκστρατεία ενημέρωσης κατά της αδήλωτης εργασίας
ΠΙΕΡΙΑ: Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών & Κλιματιστικών Έργων αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook