Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
«Εξοικονόμηση με προϋποθέσεις»
 
Ο κ. Αναστάσιος Χριστοδουλίδης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Thinkclima
Ο κ. Αναστάσιος Χριστοδουλίδης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Thinkclima

Με αξιόλογα προϊόντα και συμμάχους αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, ‘’χτίζεται’’ η διαχείριση της ενέργειας και όχι απλά η πώληση προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας.

Συνέντευξη στη Μιλένα Μπαχαρνίκου

«Μπορεί να ακουστώ πολύ αισιόδοξος, αλλά θεωρώ πως αν βοηθήσουμε όλοι μπορούμε να μεταστρέψουμε το κλίμα και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να κερδίσουμε όλοι μας και σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο ενέργειας», λέει, μεταξύ άλλων, στον «Θ» ο κ. Αναστάσιος Χριστοδουλίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Thinkclima.

ΕΡ. Πως βλέπετε τις πωλήσεις σας εν μέσω κρίσης;

ΑΠ. Οι πωλήσεις εν μέσω κρίσης ! Κοιτάξτε λόγω της πολύ μεγάλης μείωσης των έργων, οι πωλήσεις στον χώρο μας έχουν υποστεί πολύ μεγάλο πλήγμα. Σε αντίθεση με αυτό, στην Thinkclima επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο ανάπτυξης, είχαμε αύξηση στις πωλήσεις μας και περισσότερη διεισδυτικότητα στη Βόρειο Ελλάδα και στην Κεντρική Ελλάδα. Αυτό τον καιρό, ξεκινήσαμε και κάποιες επαφές με συνεργάτες στην Αθήνα. Αυτός λοιπόν ήταν και ο ένας λόγος για τον οποίο λάβαμε μέρος στην έκθεση Ecotec στην οποία είχαμε μεγάλη επισκεψιμότητα.

ΕΡ. Υπάρχουν νέα προϊόντα που προωθείτε αυτή την περίοδο;

ΑΠ. Πρώτα από όλα, θα ήθελα να αναφέρω πως ένα από τα πολύ δυνατά ονόματα τα οποία αντιπροσωπεύουμε, η εταιρεία Auer, έχει στη γκάμα των προϊόντων της αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών το μοντέλο HRC70 στα 17 kw και στα 25 kw και με δυνατότητα επέκτασής της μέχρι και τα 100 kw και σε θερμοκρασίες ως και 70 βαθμών κελσίου! Έτσι λοιπόν τον τελευταίο καιρό και λόγο της ακριβής αγοράς ενέργειας τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι μια πολύ καλή και ολοκληρωμένη λύση για την Ελληνική αγορά . Δεύτερον, είμαι στην ευχάριστη θέση να μιλήσω για μία πολύ καινούρια συνεργασία της εταιρείας μας με την γαλλική εταιρεία θερμοστατών και προϊόντων διαχείρισης ενέργειας Delta Dore. Με τους θερμοστάτες και τα προϊόντα της Delta Dore, δίνετε η δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν μία πιο σωστή και ακριβή διαχείριση της ενέργειας την οποία καταναλώνουν (άρα οικονομία) και στους τεχνικούς, τη σιγουριά και την ποιότητα ενός πολύ καλού υλικού που δεν πρόκειται να τους προδώσει. Η Delta Dore στην γκάμα της διαθέτει μεγάλη ποικιλία θερμοστατών οι οποίοι είναι ηλεκτρονικοί, ψηφιακοί, έχουν φωτισμό (ακόμη και στα πιο μικρά μοντέλα) για τον ευκολότερο χειρισμό τους και επιλογές: ημερήσιο, νυχτερινό, αντιπαγωτικό και off. Είναι λοιπόν προγραμματιζόμενοι , με ένδειξη ωρών λειτουργίας και υπενθύμιση σέρβις του λέβητά μας ή της αντλίας θερμότητας μας ή γενικώς του συστήματος μας, ψύξης – θέρμανσης, κλπ. Επίσης, τα ασύρματα μοντέλα τα οποία δουλεύουν σε αποστάσεις ως και 100μ. στα 868MHz μπορούν σε συγκεκριμένα μοντέλα να βλέπουν εξωτερικά αισθητήρια να ελέγχουν ανοιχτές πόρτες ή παράθυρα για μείωση της κατανάλωσης και πολλές άλλες δυνατότητες.

ΕΡ. Θεωρείτε ότι η κυκλοφορία των προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας στην ελληνική αγορά βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα και αν όχι, τι θα έπρεπε να γίνει για την επέκταση της εφαρμογής των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον;

ΑΠ. Δεν θεωρώ πως το επίπεδο πώλησης των προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας είναι ικανοποιητικό. Ο πρώτος λόγος που εγώ διακρίνω, είναι η έλλειψη χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των συστημάτων. Σε αυτό τον τομέα, το κράτος βοηθώντας τους καταναλωτές θα μείωνε αισθητά τα κόστη παραγωγής ενέργειας (γιατί θα χρειαζόταν λιγότερη) με γενικότερο όφελος την μείωση των εξόδων του. Ένας δεύτερος λόγος, είναι η όχι καλή πληροφόρηση των καταναλωτών, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία σύγχυση για το τι ακριβώς είναι αυτό που χρειάζεται ο κάθε ένας για τη δική του εγκατάσταση, γιατί όλα δεν κάνουν για όλους. Σε αυτό τον τομέα, θεωρώ πως υπεύθυνοι είμαστε εμείς (εννοώ τον κλάδο μας) που υπό την πίεση της πώλησης προωθούμε προϊόντα που δεν ταιριάζουν, σε όλα τα συστήματα θέρμανσης, παρόλο που εξοικονομούν τη μέγιστη ενέργεια.

ΕΡ. Η οικονομική κατάσταση της χώρας, τι οιωνούς προμηνεύει για το αύριο της θέρμανσης-ψύξης;

ΑΠ. Οι οιωνοί δεν είναι και οι καλύτεροι για το αύριο της θέρμανσης – ψύξης. Αν και τα πράγματα άρχισαν να δείχνουν μία τάση σταθεροποίησης, νομίζω πως αν δεν υπάρξει μία βοήθεια από τις τράπεζες και απομάκρυνση του φαινόμενου της ανασφάλειας δεν θα μπορέσει να μεταστραφεί η φθίνουσα πορεία. Παρόλ’ αυτά, νομίζω πως τα πράγματα αλλάζουν και πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε για αυτό, ώστε να επιταχύνουμε την αλλαγή, ο καθένας με τον τρόπο του.

ΕΡ. Πως βλέπετε τις εξελίξεις που διαγράφονται στο άμεσο μέλλον και πόσο αναμένεται να επηρεάσουν τη ζωή μας στην Ελλάδα.

ΑΠ. Διαχείριση ενέργειας: αυτή θεωρώ πως πρέπει να είναι η λογική λειτουργίας και ανάπτυξης των νέων εταιρειών του κλάδου μας. Πάνω σε αυτή την βάση λοιπόν έχει στηριχτεί και η ανάπτυξη της δικής μας εταιρείας. Το βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή στον χώρο μας δεν είναι ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα προϊόντα για να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας. Το πρόβλημα είναι πως δεν γίνεται η σωστή διαχείριση της ενέργειας. Το να έχουμε ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο, εάν δεν έχουμε τον κατάλληλο δρόμο για να το τρέξουμε, είναι σαν να μην το έχουμε. Αυτό λοιπόν που εμείς προσπαθούμε να κάνουμε στην Thinkclima, είναι, εκτός από τα καλά και ποιοτικά προϊόντα που προσφέρουμε στην ελληνική αγορά, να προωθούμε και τους κατάλληλους δρόμους για τη χρησιμοποίησή τους. Σκοπός, είναι η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των προϊόντων μας, μειώνοντας στο ελάχιστο τα επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας. Σε αυτή την λογική όμως, κινούνται και οι εταιρείες που αντιπροσωπεύουμε.

Οι εταιρείες

Θα ξεκινήσω από την ελβετική εταιρεία Pneumatex, η οποία με τους απαερωτές και τους διαχωριστές σωματιδίων , καθαρίζοντας το νερό από αέρα και σωματίδια προσφέρουν στα συστήματα την δυνατότητα καλύτερης κυκλοφορίας των νερών τους με αποτέλεσμα μείωση ενέργειας και μείωσης προβλημάτων στα συγκεκριμένα συστήματα. Η ίδια εταιρεία η Pneumatex με τα δοχεία διαστολής της, μας δίνει την ασφάλεια των 5 χρόνων εγγύησης με τον πραγματικά διαφορετικό τρόπο κατασκευής των δοχείων της και βέβαια με τα πιστοποιητικά που μας παρέχει. Η γερμανική εταιρεία Heimeier με την πολύ μεγάλη γκάμα των θερμοστατικών διακοπτών και κεφαλών, προσφέρει στον τελικό καταναλωτή τη μέγιστη δυνατή διαχείριση της ενέργειας από οποιαδήποτε πηγή, όπως λέβητας πετρελαίου, αερίου, ηλεκτρικός, αντλία θερμότητας κλπ. Η γαλλική εταιρεία Auer μας προσφέρει την υψηλών θερμοκρασιών αντλία θερμότητάς HRC70 , η οποία λόγω του διαφορετικού ψυκτικού υγρού (R290 , προπάνιο), έχει πολύ υψηλές αποδόσεις σε θερμοκρασίες, ακόμη και στους -20 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, η Auer θέλοντας να είναι σίγουρη για τη σωστή διαχείριση της ενέργειας, μας προσφέρει και την εσωτερική μονάδα (πιλότο), στην οποία μεταφέρουμε νερά από την εξωτερική μονάδα και όχι ψυκτικό υγρό. Έτσι, αποφεύγουμε τυχόν σφάλματα συνδέσεων και διαχείρισης ενέργειας. Η Γαλλική εταιρεία θερμοστατών Delta Dore με προϊόντα υψηλής ποιότητας και ακρίβειας (ευαισθησίας 0,2 βαθμών Κελσίου , αλλαγής του λάθους αίσθησης , ασύρματης διαχείρισης πολλών μονάδων, κλείσιμο της θέρμανσης λόγω ανοίγματος παραθύρου κλπ.) μας δίνει άλλη μια δυνατότητα να διαχειριστούμε καλύτερα την ενέργειά μας.

Τέλος, ακόμα και οι σόμπες που προωθεί η εταιρεία μας από την Ιταλική εταιρεία La Castellamonte, με την εκπληκτική σχεδίαση και κατασκευή από πορσελάνη, προσφέρουν αποδόσεις πάνω από 85%, διαχειριζόμενες πολύ καλά τον αέρα που έρχεται σε επαφή με αυτές.

Έτσι λοιπόν, με συμμάχους όλες αυτές τις εταιρείες και επίσης συμμάχους τους αξιόλογους συνεργάτες που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε στον ελλαδικό χώρο, ‘’χτίζουμε’’ τη διαχείριση της ενέργειας και όχι απλά την πώληση προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας.

Κατά συνέπεια, μπορεί να ακουστώ πολύ αισιόδοξος, αλλά θεωρώ πως αν βοηθήσουμε όλοι μπορούμε να μεταστρέψουμε το κλίμα και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να κερδίσουμε όλοι μας και σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο ενέργειας.
 
 Πρόσωπα
Λάμπρος Σπάθης: «Επενδύουμε στους ανθρώπους μας και στην τεχνολογία των προϊόντων μας»
Κίμων Λέφας: «Πρέπει να είμαστε σωστοί ως επιχειρηματίες και ως άνθρωποι»
Κωνσταντίνος Αλβανός: «Η άνεση είναι πάντα προτεραιότητά μας»
Νικήτας Αθανασόπουλος: Στόχος μας η ενότητα του κλάδου
Αλέξης Μαυρογένης: «Εγγυόμαστε ποιότητα και εξυπηρέτηση στους πελάτες μας»
Σπανός: Η χώρα μας έχει υψηλή ηλιοφάνεια και ισχυρή βιομηχανία
Γιώργος Κωνσταντέλλος: Βήματα μπροστά
Κώστας Διαμαντής: Ποιότητα χωρίς «εκπτώσεις»
Γιώργος Ευστρατιάδης: Η δράση «όπλο» ενάντια στην κρίση
Ο χαλκός δίνει λύσεις
«Αναπνέετε ελεύθερα»
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook