Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ΟΒΥΕ «Οι επαγγελματίες εκπέμπουν S.O.S»
 


Το άμεσο πάγωμα παλαιών οφειλών και η κατάργηση της υπερφορολόγησης και του ΕΕΤΗΔΕ (ΧΑΡΑΤΣΙ) είναι άμεσης προτεραιότητας προκειμένου να επιβιώσουν χιλιάδες αδειούχοι εγκαταστάτες υδραυλικοί.

Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη «ρύθμιση» των χρεών των επαγγελματιών σε 48 δόσεις, με κεφαλαιοποίηση των οφειλών έως το 2012 και επιτόκιο περίπου 10%, η ΟΒΥΕ χτυπά το καμπανάκι κινδύνου για την επιβίωση χιλιάδων επαγγελματιών και των οικογενειών τους.

Ειδικότερα, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία επισημαίνονται τα εξής:

«Παρακολουθώντας το διάγγελμα του κ. Πρωθυπουργού πριν λίγες ημέρες και το πανηγυρικό ύφος, ειλικρινά μπερδευτήκαμε. Νιώσαμε, ότι ζούμε σε μια άλλη χώρα, και πως το επόμενο πρωί θα ξυπνήσουμε, έχοντας δουλειά και χωρίς να «χρωστάμε» πουθενά.
Επειδή όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, οφείλουμε απέναντι στους χιλιάδες συναδέλφους μας, αλλά και στην κοινωνία, να επισημάνουμε ξανά, ότι με τη συνέχιση της ίδιας εξοντωτικής πολιτικής, σε λίγους μήνες δεν θα υπάρχουν αυτοαπασχολούμενοι, αλλά και ούτε υγιείς επιχειρήσεις.

Τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ διογκώνονται, το ίδιο και στην εφορία, ενώ, για το «επίδομα ανεργίας των επαγγελματιών» αποτελεί ακόμη ένα επικοινωνιακό τρικ.

Η τρόικα

Δεν είναι δυνατόν κύριοι της κυβέρνησης να συμφωνείτε σε όλα με την τρόικα, την ώρα που η κοινωνία συνθλίβεται.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, πληροφορούμαστε ότι η τρόικα σε συνεργασία με την τριμερή, και όσον αφορά τις παλαιές οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο, «αποφάσισαν» οι δόσεις (ρύθμιση) να φτάνουν τις 48 με κεφαλαιοποίηση των οφειλών έως το 2012 και επιτόκιο περίπου 10%.
Ρύθμιση, η οποία αν εφαρμοστεί δεν πρόκειται να εξυπηρετηθεί, καθώς ο ασφαλισμένος θα έχει να πληρώσει την τρέχουσα εισφορά συν την εισφορά που θα τον υποχρεώνει η ρύθμιση. Επί του θέματος επισημαίνουμε ότι: αν το κράτος επιθυμεί πραγματικά να γεμίσει τα ταμεία του – δίνοντας ταυτόχρονα μια ανάσα στους άνεργους πλέον επαγγελματίες, είναι ανάγκη να παγώσει τις οφειλές έως το 2012 για τουλάχιστον μια τριετία, ώστε οι ασφαλισμένοι να επιβαρύνονται μόνο με τις τρέχουσες εισφορές.

Σε αντίθετη περίπτωση οι οφειλές θα συσσωρεύονται και το ντόμινο της οικονομικής καταστροφής θα συνεχίζεται.

Επισημάνσεις

Υπάρχουν λύσεις να βγούμε από τον φαύλο κύκλο. Το θέμα είναι αν η συγκυβέρνηση θα ακολουθήσει ‘έστω και τώρα την ύστατη στιγμή μια άλλη πολιτική ενάντια στις ορέξεις των δανειστών, και υπέρ της κοινωνίας.
Πέντε εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, «χρωστούν» εξαιτίας των μέτρων που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με το Δ.Ν.Τ και την ανοχή των εγχώριων κυβερνήσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή διάταξη νόμου, που μάλλον θα προβλέπει ακόμη και φυλάκιση μικροοφειλετών (5.000,00 – 10.000,00 ευρώ). Μέτρο το οποίο αν εφαρμοστεί στην πράξη, είμαστε βέβαιοι ότι θα προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις. Και φυσικά, ούτε λόγος για την πολυδιαφημιζόμενη έρευνα σε σχέση με τις αιτίες και πως εντέλλει οδηγηθήκαμε στα Μνημόνια. Ερεύνα που αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού.

Είναι λοιπόν επείγουσα ανάγκη τουλάχιστον να αποκατασταθούν αδικίες, και επιτέλους να χυθεί άπλετο φώς σε όλα τα μείζονα θέματα.

Αιτήματα

- πάγωμα των παλαιών οφειλών(ασφαλιστικά ταμεία και άλλες οφειλές στο Δημόσιο) έως το 2012 για τρία χρόνια τουλάχιστον, για όλους τους επαγγελματίες.
- Πάγωμα παλαιών οφειλών (φόρο εισοδήματος 2011) και στους συνταξιούχους, οι οποίοι πλήρωναν επί χρόνια εισφορές για την πλέον μειωμένη σύνταξή τους.
- Κατάργηση της υπερφορολόγησης.
- Κατάργηση του ΕΕΤΗΔΕ (ΧΑΡΑΤΣΙ), που το «βάπτισαν» ενιαίο φόρο ακινήτων και πλέον αποτελεί πάγιο μέτρο, ενώ, υποτίθεται ότι ήταν προσωρινό και μέχρι το 2012.

Αλλιώς δεν θα υπάρξει ελπίδα, δεν θα υπάρξει ανάκαμψη, παρά μόνο αβεβαιότητα, οργή, ανασφάλεια και αδυναμία επιβίωσης!!!!

Τέλος, και σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, είναι αναγκαία η διοργάνωση μεγαλειώδους κινητοποίησης υπό την αιγίδα της ΓΣΕΒΕΕ και την συνεργασία όλων των Συνομοσπονδιών και Ομοσπονδιών - επαγγελματιών εργαζομένων, συνταξιούχων κλπ.

1. Νέο Δ.Σ.

Μετά την παραίτηση λόγω συνταξιοδότησης του συνάδελφου Δημήτρη Παππά (Β΄ Αντιπροέδρου ΟΒΥΕ), και την παραίτηση του συνάδελφου Παναγιώτη Ασλανίδη από το αξίωμα του Ταμία, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΒΥΕ είναι η εξής:

Προεδρείο

Πρόεδρος: Γεώργιος Κωνσταντέλλος (Σύνδεσμος Αθηνών)
Α΄ Αντιπρόεδρος : Ηλίας Χούντας (Σύνδεσμος Κορίνθου)
Β΄ Αντιπρόεδρος: Ανδρέας Κολλάρος (Σύνδεσμος Ζακύνθου)
Γεν. Γραμματέας: Δημήτρης Βαργιάμης (Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης)
Ταμίας: Βασίλης Μπάρμπας (Σύνδεσμος Ιωαννίνων)
Αν. Γ. Γραμματέας: Ιορδάνης Παπαδόπουλος (Σύνδεσμος Κοζάνης)
Αν. Ταμίας: Κων/νος Κουτσουμούκης (Σύνδεσμος Χαλκιδικής)

Σύμβουλοι

Παναγιώτης Ασλανίδης (Σύνδεσμος Πειραιά)
Δημήτρης Καϊλάρης (Σύνδεσμος Καβάλας)
Θεόδωρος Κουτσαντώνης (Σύνδεσμος Πατρών)
Κων/νος Λάππας (Σύνδεσμος Αθηνών)
Θεόδωρος Μπομπόνης (Σύνδεσμος Ν. Μεσσηνίας)
Κων/νος Σαγώνας (Σύνδεσμος Λάρισας)
Ανδρέας Σίσκος ( Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης)
Αθανάσιος Στρουμπούλης (Σύνδεσμος Αθηνών)
 
 Συνδικαλιστικά
Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών Ν.Χανίων: Γιόρτασαν τον προστάτη άγιό τους.
Σύνδεσμος Υδραυλικών Ξάνθης: Προχωράει σε εκλογές
Σύνδεσμος Εργολάβων Υδραυλικών Ν. Θεσσαλονίκης: Καλώς ήρθε το αέριο
ΣΕΥΑ: Κινητοποίηση στις 31 Οκτωβρίου για φορολογικό-πλειστηριασμούς
Ενημέρωση με ουσία στην ημερίδα της ΟΒΥΕ
Βόλος: Στη μάχη της παράνομης εργασίας με όπλα 50.000 ενημερωτικά φυλλάδια
ΟΒΥΕ: Νέο Μητρώο Υλικών τον Οκτώβριο
ΣΕΗ Μαγνησίας: Συγχαρητήρια σε φοιτητές που πρώτευσαν σε διεθνή διαγωνισμό
Συγκροτήθηκε το ΔΣ της νέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Καύσης
Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: Εκστρατεία ενημέρωσης κατά της αδήλωτης εργασίας
ΠΙΕΡΙΑ: Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών & Κλιματιστικών Έργων αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook