Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Δημήτρης Μπόμπος Νέα Ομοσπονδία «στον ορίζοντα»
 
«Ο κλάδος μας έχει ανάγκη από υποστήριξη και να μείνει μακριά από αυθαιρεσίες και αυταρχισμούς» λέει στον «Θ» ο πρόεδρος του σωματείου «Η ΕΣΤΙΑ» κ. Δημήτρης Μπόμπος.
«Ο κλάδος μας έχει ανάγκη από υποστήριξη και να μείνει μακριά από αυθαιρεσίες και αυταρχισμούς» λέει στον «Θ» ο πρόεδρος του σωματείου «Η ΕΣΤΙΑ» κ. Δημήτρης Μπόμπος.

Τις αυθαιρεσίες της ηγεσίας της Π.Ο.Ε.Σ.Κ. καθώς και την ανεπάρκεια της ως προς τη διασφάλιση του ρόλου των επαγγελματιών του χώρου, καταγγέλλει αποκλειστικά στον «Θ» ο πρόεδρος του σωματείου «Η ΕΣΤΙΑ» κ. Δημήτρης Μπόμπος. Ο ίδιος μάλιστα επισημαίνει ότι οι ελλείψεις αυτές καθιστούν αναγκαία την ίδρυση ενός νέου φορέα, που θα απαρτίζεται από σωματεία τα οποία θα τηρούν το καταστατικό.

Συνέντευξη στη Μιλένα Μπαχαρνίκου

«Μετά την εξώδικη δήλωση που έστειλε στην Π.Ο.Ε.Σ.Κ. η Ένωση Αδειούχων Συντηρητών και εγκαταστατών λεβητοστασίων «Η ΕΣΤΙΑ» για την έλλειψη ενημέρωσης της σχετικά με τη δραστηριότητα της Ομοσπονδίας, το επόμενο βήμα είναι η ίδρυση ενός νέου φορέα» λέει στον «Θ» ο πρόεδρος του σωματείου «Η ΕΣΤΙΑ» κ. Δημήτρης Μπόμπος.

ΕΡ. Κύριε Μπόμπο που οφείλεται η αποχώρησή σας από την τελευταία Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Ε.Σ.Κ.;

ΑΠ. «Κοιτάξτε να δείτε, το πρόβλημα δεν ξεκίνησε στην τελευταία Γ.Σ. αλλά η ρίζα του είναι αρκετό καιρό πίσω. Πιο συγκεκριμένα, κατά τις αρχαιρεσίες της 24ης Ιουνίου 2012 αποκλείστηκαν από την ψηφοφορία μέλη από όλα τα σωματεία και από το δικό μας, τα οποία δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Στην τελευταία Γ.Σ. στις 25 Μαϊου του 2013 που κληθήκαμε να παραβρεθούμε όλα τα σωματεία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ανδρέας Κολοβός μας ανακοίνωσε ότι οι αντιπρόσωποι του Ηφαίστου που θα λάβουν μέρος στη συνέλευση θα είναι 35, ενώ είχαν εκλεγεί 30. Σε ερώτημα μας πως αυξήθηκαν οι αντιπρόσωποι, ο ίδιος μας απάντησε ότι το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας έκρινε εκ των υστέρων και μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών ότι οι πέντε αντιπρόσωποι του Ηφαίστου κακώς παρελήφθησαν και γιΆ αυτό τους επανέφερε αυτοβούλως και αυθαιρέτως!».

ΕΡ. Τα υπόλοιπα σωματεία πως αντέδρασαν;

ΑΠ. «Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη δυσαρέσκεια πέντε σωματείων και ειδικότερα των σωματείων «Προμηθέας», «Φλόγα», «Σωματείο Σερρών», «Σωματείο Θεσσαλίας» και «Σωματείο Ν. Ευβοίας».

ΕΡ. Υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να συνεργαστείτε με το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Σ.Κ.;

ΑΠ. «Και βέβαια έχουμε διαπιστώσει και άλλα προβλήματα. Τον ετήσιο προϋπολογισμό και απολογισμό του προηγούμενου έτους, τον λάβαμε για πρώτη φορά κατά την ημέρα της Συνέλευσης, ο οποίος περιλάμβανε ελλιπή ανάλυση των εσόδων και εξόδων της Ομοσπονδίας, ενώ ουδέποτε ελέγχθηκαν τα οικονομικά στοιχεία από την ελεγκτική επιτροπή, ούτε και συντάχθηκε σχετική αίτηση με τα πορίσματα αυτής, όπως προβλέπεται στο άρθρο 23 παρ.3 του καταστατικού της Ομοσπονδίας. Έτσι δεν μπορούμε εμείς, από την πλευρά μας να έχουμε σαφή εικόνα, τόσο όσον αφορά τα έσοδα, όσο και τα έξοδα της ομοσπονδίας για να προβούμε με τη σειρά μας στην ψήφιση του.

ΕΡ. Το σωματείο σας πως αντέδρασε στα παραπάνω;

ΑΠ. «Μετά από τη στάση που τήρησε η ηγεσία της Ομοσπονδίας, αναγκαστήκαμε να στείλουμε εξώδικο την 1η Ιουνίου 2013, λόγω του ότι ουδέποτε λάβαμε απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε σχετικά με τη νομότυπη τήρηση του κανονισμού. Παρόλο δηλαδή που επισημάναμε τους λόγους που συνιστούν παραβίαση του καταστατικού και κατΆ επέκταση των συμφερόντων των μελών –σωματείων, όπως για παράδειγμα είναι και η αυθαίρετη ανακοίνωση περί αλλαγής της έδρας σε Ομοσπονδία σε επίσημες αρχές, χωρίς να έχει ληφθεί σχετική απόφαση της Γ.Σ. περί τροποποίησης του καταστατικού. Στο εξώδικο μάλιστα ζητούμε ακόμη μια φορά να χορηγηθούν αντίγραφα από το Βιβλίο Πρακτικών Γενικών Συνελεύσεων, αντίγραφα Πρακτικών του Δ.Σ., αντίγραφα του βιβλίου Πρακτικών Ελεγκτικής Επιτροπής, αντίγραφα του Βιβλίου Μητρώου των σωματείων-μελών, αντίγραφα του Βιβλίου εισπράξεων και πληρωμών για το χρονικό διάστημα από 26.4.2012 έως και σήμερα».

ΕΡ. Που αλλού βλέπετε κενά ως προς τη λειτουργία της Ομοσπονδίας;

ΑΠ. «Θεωρούμε ότι η Π.Ο.Ε.Σ.Κ. δεν προασπίζει τα δικαιώματα και δεν υπηρετεί τα συμφέροντα μας. Δεν παρακολουθεί τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και έτσι υπάρχουν κενά. Τόσα χρόνια προσδοκούσαμε να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο που να ορίζει την πιστοποίηση μας με εξετάσεις και τώρα που βγήκε η σχετική ΚΥΑ δεν τη θέλουμε! Χρειάζονται σίγουρα βελτιώσεις και να εισακουστούν οι προτάσεις μας. Να μην ασχολούμαστε όμως με τις γενικές γνώσεις και αν πρέπει να περιλαμβάνονται στην ύλη, αλλά να ζητάμε για παράδειγμα την αύξηση του αριθμού των ερωτημάτων, ώστε με μια μεγαλύτερη δεξαμενή, να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πετύχουμε τη βάση και να περάσουν οι εξεταζόμενοι μας. Δεν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι; Πως θα γίνει αυτό;».

ΕΡ. Μετά τα παραπάνω, πως βλέπετε από εδώ και πέρα τα πράγματα;

ΑΠ. «Σχεδόν όλα τα σωματεία του κλάδου μας, προσανατολιζόμαστε στη δημιουργία ενός νέου πιο «υγιούς» φορέα, στον οποίο δεν θα λαμβάνονται αυθαίρετες αποφάσεις, δεν θα μένουμε εκτός δράσης και πραγματικότητας και θα τηρούνται δημοκρατικές και νόμιμες διαδικασίες. Θεωρούμε ότι ήδη το έδαφος είναι έτοιμο για να ευοδωθεί η προσπάθεια μας να αναβαθμίσουμε τον κλάδο μας και να στηρίξουμε τους επαγγελματίες μας με ενεργή δράση».
 
 Συνδικαλιστικά
Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών - Θερμικών & Κλιματιστικών Έργων Βόλου & Περιχώρων: Ετοιμάζει δικαστικές προσφυγές κατά των Περιφερειών
Ομοσπονδία Ψυκτικών Ελλάδος: Ημερίδα για την ψύξη και τον κλιματισμό
Ο ΟΒΥΕ θα συμμετάσχει σε δύο Διεθνείς Εκθέσεις
Σύνδεσμος Υδραυλικών Καβάλας: Προσπάθειες για την αντιμετώπιση της παράνομης δραστηριότητας
Πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Υδραυλικών Ν. Ηρακλείου
Σεμινάριο σε συνεργασία με την Grundfos Ελλάς ΑΕΒΕ
ΣΕΥΑ: Ενημέρωση για τις εργαστηριακές εξετάσεις ζητά από την Περιφέρεια Αττικής
ΟΒΥΕ & ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:Πάταξη της παράτυπης - αδήλωτης εργασίας στον κλάδο των υδραυλικών
ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Υπεύθυνη δήλωση αδειούχου υδραυλικού
ΘΗΒΑ: Εκλογές Δ.Σ.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες