Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Κώστας Διαμαντής: Ποιότητα χωρίς «εκπτώσεις»
 


Οι παράγοντες που διαμορφώνουν την αγορά σήμερα είναι η ποιότητα, η άμεση εξυπηρέτηση, η σωστή τιμή και η άμεση επαφή με τον πελάτη. Συνέντευξη στη Μιλένα Μπαχαρνίκου

«Οι τεχνολογικές επενδύσεις, αλλά κυρίως η δέσμευση και η εξειδίκευση σε ανθρώπινο δυναμικό, μας επέτρεψε να εμπλουτίσουμε και να βελτιώσουμε τα προϊόντα μας , ταυτόχρονα με την προσθήκη των νέων σειρών», λέει, μεταξύ άλλων, στον «Θ» ο κ. Κώστας Διαμαντής, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κ. Διαμαντής ΑΒΕΕ και επισημαίνει: «Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των πελατών μας για τη δημιουργία νέων προϊόντων με βάση πάντα τον ανοξείδωτο χάλυβα».

ΕΡ. Μιλήστε για την πορεία της εταιρείας σας τον τελευταίο χρόνο.

ΑΠ. Η εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια επένδυσε στη ‘’Ποιότητα και το ανθρώπινο δυναμικό’’ και αυτό συνεχίζει να κάνει μέχρι και σήμερα, δεδομένης της ύφεσης που πλήττει την ελληνική οικονομία. Τον τελευταίο χρόνο, υπήρξε στροφή των καταναλωτών σε νέους τρόπους θέρμανσης (pellets, μπριγκέτα, βιομάζα), κάτι που η εταιρεία προείδε και επένδυσε ανάλογα ώστε να διατηρηθεί και αυτή τη χρόνια η ανοδική της πορεία, την οποία έχουμε καταγράψει όλα αυτά τα χρόνια από την γένεση της. Δεν φοβηθήκαμε την κρίση και έχουμε πίστη στο προϊόν μας.

Επιλέξαμε επιθετική στρατηγική επενδύσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημιουργώντας περισσότερα σημεία πώλησης στην Ελλάδα τα βαλκάνια και την Ευρώπη. Μείναμε πιστοί στο δόγμα πως «Η ποιότητα πάντα κερδίζει», συνεχίσαμε να επενδύουμε σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα σε ανθρώπινο εξειδικευμένο προσωπικό.

Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των πελατών μας για τη δημιουργία νέων προϊόντων με βάση πάντα τον ανοξείδωτο χάλυβα.

ΕΡ. Με δεδομένο ότι έχει διευρυνθεί η αγορά της θέρμανσης στη χώρα μας , πως βλέπετε τις πωλήσεις και ποιοι παράγοντες θεωρείτε ότι διαμορφώνουν τη σημερινή εικόνα της αγοράς.

ΑΠ. Πράγματι βλέπουμε μια άνοδο στο χώρο της θέρμανσης το τελευταίο διάστημα και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Επίσης νιώθουμε δικαιωμένοι διότι δεν σταματήσαμε όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης να κοιτάξουμε πίσω , παρά μόνο να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Δεν υπήρξε ούτε για μια στιγμή η σκέψη να πάψουμε να επενδύουμε.

Οι παράγοντες που διαμορφώνουν την αγορά σήμερα είναι , η ποιότητα, η άμεση εξυπηρέτηση, η σωστή τιμή και η άμεση επαφή με τον πελάτη. Στη ποιότητα ,που είναι η σημαία της εταιρείας, απαντάμε με τις πιστοποιήσεις CE του Γερμανικού φορέα MPA συμφώνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα 1856 1-2 . Για την άμεση εξυπηρέτηση των παλιών και νέων πελατών μας δημιουργήσαμε και ένα δεύτερο χώρο διακίνησης των προϊόντων μας , στο νόμο Αττικής στα Γλυκά Νερά σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο 1500m2 . Η τιμή είναι πάντα συνυφασμένη με τις ανάγκες της αγοράς και η πολιτική μας διαμορφώνεται πάντα με γνώμονα το συμφέρον των συνεργατών μας .

Η σχέση που έχει δημιουργηθεί με τους συνεργάτες μας διέπεται από εμπιστοσύνη και σεβασμό και οι ίδιοι γνωρίζουν πως στην εταιρεία μας , σε συνεργασία με το έμπειρο και τεχνικά καταρτισμένο προσωπικό, μπορούν να βρουν λύση σε κάθε τους πρόβλημα, κατασκευάζοντας κάθε ειδικό εξάρτημα. Επίσης, γνωρίζουν ότι η εταιρεία μας είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε κάθε σύστημα απαγωγής καυσαερίων είτε πρόκειται για αστικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά, είτε συστήματα υψηλής συμπίεσης.

ΕΡ. Ποια είναι τα όπλα της εταιρείας σας αυτή την περίοδο και ποιοι οι στόχοι που καλούνται να επιτύχουν;

ΑΠ. Ένα από τα όπλα μας ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα, η ποιότητα. Εκεί δεν κάνουμε έκπτωση. Για αυτό το λόγο, η αγορά μας κατατάσσει στην κορυφή. Οι τεχνολογικές επενδύσεις, αλλά κυρίως η δέσμευση και η εξειδίκευση σε ανθρώπινο δυναμικό, μας επέτρεψε να εμπλουτίσουμε και να βελτιώσουμε τα προϊόντα μας , ταυτόχρονα με την προσθήκη των νέων σειρών. Ικανοποιούμε όλες τις ανάγκες της αγοράς, συνδυάζοντας ποιότητα και υψηλή αισθητική. Νέες σειρές προϊόντων γεννιούνται στην εταιρεία μας και αφορούν τον αστικό εξοπλισμό , πάντα με πρώτη υλη τα INOX – ΓΥΑΛΙ – ΞΥΛΟ.

ΕΡ. Ποσό φιλικά προς το περιβάλλον και προς τον χρηστή είναι τα προϊόντα σας

ΑΠ. Να θυμάσαι: Κάθε τι που αγοράζεις έχει επίδραση στο περιβάλλον. Φρόντιζε λοιπόν να κάνεις πάντα την καλύτερη επιλογή. Για την ασφαλή τήρηση των προδιαγραφών ώστε να μην εγείρονται θέματα περιβαλλοντικά η εταιρεία Κ.ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ παράγει πιστοποιημένες CE σειρές καμινάδων διπλού τοιχώματος με μόνωση ώστε να εξαφανίσει την καρκινογόνα μάστιγα , να αποφεύγεται η δημιουργία συμπυκνωμάτων και την κάθετη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Επιπλέον, δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στη θερμοκρασία των καυσαερίων από λέβητες υψηλής συμπύκνωσης δημιουργώντας μια ειδική σειρά καμινάδας συμβάλλοντας στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Επιπλέον, μιλάμε για πρώτες ύλες που είναι πλήρως ανακυκλώσιμες. Όσον αφορά τους χρήστες, η εταιρεία μας πάντα πρωτοπορεί σε θέματα ασφάλειας. Κατασκευάζει προϊόντα εύκολα τοποθετούμενα και επί πλέον έχει εκδώσει εγχειρίδιο οδηγιών για τη σωστή συντήρηση των καμινάδων, προς αποφυγή ατυχημάτων.

ΕΡ. Που θεωρείτε ότι στερείται ή υπερτερεί η χωρά μας στον τομέα της θέρμανσης;

ΑΠ. Με μια γρήγορη μάτια στα προϊόντα θέρμανσης που κυκλοφορούν στην αγορά διαπιστώνεις πως υπάρχει έλλειψη στην καινοτομία, στην τεχνογνωσία, στον επαγγελματισμό και στην εξειδίκευση. Η Κ.ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ από την πρώτη στιγμή που συστάθηκε, προσπάθησε να ευθυγραμμιστεί με εταιρείες παραγωγής του εξωτερικού υπογράφοντας συμβάσεις συνεργασίας.

Μελετήσαμε , σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε προϊόντα συμφώνα με τις οδηγίες των φορέων πιστοποιήσεων του εξωτερικού , με στόχο να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι στο χώρο της θέρμανσης που μαστίζεται από κακοκατασκευαστές και αντιεπαγγελματίες.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να χαίρουμε της εκτιμήσεως και του σεβασμού όλων των ευρωπαίων κατασκευαστών και γενικά των ανθρώπων στο τομέα της θέρμανσης. Στόχος μας δεν είναι να απαξιώσουμε τα ελληνικά προϊόντα , στόχος μας είναι να μυήσουμε κι άλλους κατασκευαστές στο δόγμα πως ‘’Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ’’ και θα είμαστε πάντα κοντά του , δίνοντας τους τα φωτά μας , σε κάθε σοβαρή προσπάθεια τους. Ο ανταγωνισμός δεν μας φοβίζει , ο ανταγωνισμός μας εξελίσσει.

ΕΡ. Ποιες είναι οι εξελίξεις που διαγράφονται στο άμεσο μέλλον και ποσό αναμένεται να επηρεάσουν τη ζωή μας στην Ελλάδα.

ΑΠ. Στο κομμάτι της ενέργειας η χωρά μας έχει τεράστιες δυνατότητες .Περά από τους υδρογονάνθρακες όπου υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι υπάρχουν πολλά αποθέματα σε διάφορα μέρη της χώρας μας , υπάρχει επίσης η αιολική , η ηλιακή ενεργεία και η γεωθερμία .

Όλοι αυτοί οι τομείς έχουν δει στη χώρα μας ελάχιστη εφαρμογή , διότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι τόσο δαιδαλώδης όπου αποτρέπει κάθε αξιόλογη επένδυση. Εάν το ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας αξιολογηθεί με βάση το συμφέρον των πολιτών της, πιστεύω επίσης ότι και λόγο της γεωπολιτικής θέσης η χωρά θα καταστεί κέντρο διακίνησης ολόκληρης της Ευρώπης, μειώνοντας ταυτόχρονα την εξάρτηση μας από τρίτες χώρες.

Προφίλ

Υπάρχουν καπνοδόχοι που ακόμη καπνίζουν , από το 1987 σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από την Κ.ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το πρώτο στοιχειό από ανοξείδωτο χάλυβα άνοιξε το δρόμο της σημερινής ευρύτατης γκάμας προϊόντων που καλύπτει όλες τις ανάγκες και πτυχές της αγοράς.

Οι τεχνολογικές επενδύσεις αλλά κυρίως η δέσμευση και η εξειδίκευση σε ανθρώπινο δυναμικό , μας επέτρεψε να εμπλουτίσουμε και να βελτιώσουμε τα προϊόντα μας και ταυτόχρονα προσθέτοντας νέες σειρές , ικανοποιούμε όλες τις ανάγκες της αγοράς , φροντίζοντας πάντοτε να εφαρμόζουμε τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς συνδυάζοντας ποιότητα και αισθητική.

Με αυτά τα απλά λόγια που θεωρούμε ότι περικλείουν την ουσία της σταθερής φροντίδας , με την όποια βρισκόμαστε στη πρώτη γραμμή όλα αυτά τα χρόνια και που αποτελούν ολόκληρη την κληρονομία μας. Από τον πιο απλό σωλήνα έως το πιο πολύπλοκο βιομηχανικό σύστημα διπλού τοιχώματος , είμαστε σίγουροι ότι προσφέρουμε με εμπειρία , επαγγελματισμό και τεχνικές ικανότητες υψηλού επίπεδου , άριστα αποτελέσματα.

Αυτή η δέσμευση μας επέτρεψε να επιτύχουμε σε ολόκληρη την παράγωγη από το Γερμανικό φορέα MPA πιστοποίηση CE κατά 1856 1-2. Όλα τα χρόνια έχουμε αναλάβει τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα που έχουν γίνει στην χώρα, καθώς έχουμε την τεχνογνωσία που απαιτείτε. Έχουμε αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς με μεγάλους προμηθευτές του χώρου καθώς η συνέπεια και η αξιοπιστία των προϊόντων μας, μας κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις.
 
 Πρόσωπα
Κατερίνα Δήμα: «Με την υπεροχή των προϊόντων μας κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της αγοράς»
Σπύρος Σκιαδόπουλος: «Οι πρώτες 3D μπαταρίες παγκοσμίως κυκλοφόρησαν φέτος από τον όμιλο Fiore»
Νικόλαος Σ. Δατσέρης: «Να εξορθολογιστεί το σύστημα πιστοποίησης των προϊόντων»
Ηλίας Κακιώνης: «Η αξιοπιστία του brand name «CHER» είναι η δύναμή μας»
Λάμπρος Σπάθης: «Επενδύουμε στους ανθρώπους μας και στην τεχνολογία των προϊόντων μας»
Κίμων Λέφας: «Πρέπει να είμαστε σωστοί ως επιχειρηματίες και ως άνθρωποι»
Κωνσταντίνος Αλβανός: «Η άνεση είναι πάντα προτεραιότητά μας»
Νικήτας Αθανασόπουλος: Στόχος μας η ενότητα του κλάδου
Αλέξης Μαυρογένης: «Εγγυόμαστε ποιότητα και εξυπηρέτηση στους πελάτες μας»
Σπανός: Η χώρα μας έχει υψηλή ηλιοφάνεια και ισχυρή βιομηχανία
Γιώργος Κωνσταντέλλος: Βήματα μπροστά
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook