Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε.: Εσπερίδα με θέμα «Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Κτήρια»
 


Η Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης Ενέργειας (ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε.) διοργάνωσε στην Τρίπολη στις 13 Νοεμβρίου 2013, επιμορφωτική εσπερίδα, υπό της αιγίδα του ΤΕΕ Πελοποννήσου, με θέμα: «Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Κτήρια. Το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας στα κτήρια δαπανάται στην θέρμανση και τα ζεστά νερά χρήσης. Προτάσεις από την Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης και Ενέργειας, που συμβάλλουν στην Εξοικονόμηση Ενέργειας στα κτήρια».

Η συμμετοχή στην εσπερίδα ήταν ικανοποιητική, με προσέλευση Μηχανικών και Τεχνικών από την Πελοπόννησο και την Αττική, παρόλη την κακοκαιρία. Την εσπερίδα χαιρέτησε η πρόεδρος του ΤΕΕ Πελοποννήσου, κα Χαρίκλεια Τσόλη ενώ η εισαγωγική ομιλία και ο συντονισμός έγινε από τον κ. Ανδριανό Γεώργιο, μέλος της ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε, λόγω της απουσίας του προέδρου της ένωσης, κου Στάπα Παναγιώτη, στο εξωτερικό.

Οι ομιλίες της εσπερίδας ξεκίνησαν με την μελέτη σύγκρισης καυσίμων για την παραγωγή θερμικής ενέργειας η οποία εκπονήθηκε και παρουσιάσθηκε από τον Διπλ. Μηχανολόγο Μηχανικό κ. Σιάγκα Όθων.

Έπειτα παρουσιάστηκαν απλές και αποδοτικές παρεμβάσεις στα υφιστάμενα συστήματα θέρμανσης. Ο κος Κατσιμίχας Σωτήρης, Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός ανέλυσε την σημασία της σωστής διαστασιολόγησης λεβήτων, τις διατάξεις καιρικής αντιστάθμισης και την αναγκαιότητα αυτών, όπως επίσης και την απόδοση των λεβήτων συμπύκνωσης. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κος Τσικαλάκης Γιαννης, Μηχανολόγος Μηχανικός, ο οποίος παρουσίασε τις επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στον λέβητα και τον καυστήρα, αλλά και γενικά στο λεβητοστάσιο με γνώμονα την Εξοικονόμηση Ενέργειας. Επόμενο θέμα ήταν οι ηλεκτρονικοί κυκλοφορητές και η επίδραση τους στην κατανάλωση ενέργειας σε μια εγκατάσταση θέρμανσης, η παρουσίαση τους έγινε από τον κ. Δαμιανό Ξενοφών, Μηχανολόγο Μηχανικό. Με τους ηλεκτρονικούς θερμοστάτες και γενικότερα τους αυτοματισμούς και τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα κτήρια ασχολήθηκε ο κος Φούρλας Βασίλης, Μηχανολόγος Μηχανικός.

Οι υπόλοιπες ομιλίες τις Εσπερίδας αφορούσαν ενδεδειγμένα συστήματα με αυξημένη εξοικονόμηση ενέργειας. Συγκεκριμένα, ο κος Ανδριανός Γεώργιος, Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ανέλυσε την ηλιοθερμική τεχνολογία και παρουσίασε τα συστήματα ηλιοθερμίας και εφαρμογές αυτών. Ο κος Σουρλαντζής Χρήστος, Μηχανολόγος Μηχανικός , τα συστήματα θέρμανσης με βιομάζα και τέλος, ο κος Κατσιμίχας ανέλυσε τις Αντλίες Θερμότητας αέρος νερού και τα συστήματα θέρμανσης με Γεωθερμία.

Η Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης Ενέργειας" στην Ελλάδα της κρίσης και του προβληματισμού εντείνει την προσπάθεια για μελέτη, έρευνα και ανάδειξη της "πράσινης ενέργειας" καθώς και κάθε συναφούς διαθέσιμης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας. Μέρος της παραπάνω προσπάθειας ήταν και η διοργάνωση της συγκεκριμένης εσπερίδας έχοντας ως σκοπό την τεχνολογική και ποιοτική αναβάθμιση του κλάδου θέρμανσης στα πλαίσια της "πράσινης ανάπτυξης.
 
 Συνδικαλιστικά
Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών Ν.Χανίων: Γιόρτασαν τον προστάτη άγιό τους.
Σύνδεσμος Υδραυλικών Ξάνθης: Προχωράει σε εκλογές
Σύνδεσμος Εργολάβων Υδραυλικών Ν. Θεσσαλονίκης: Καλώς ήρθε το αέριο
ΣΕΥΑ: Κινητοποίηση στις 31 Οκτωβρίου για φορολογικό-πλειστηριασμούς
Ενημέρωση με ουσία στην ημερίδα της ΟΒΥΕ
Βόλος: Στη μάχη της παράνομης εργασίας με όπλα 50.000 ενημερωτικά φυλλάδια
ΟΒΥΕ: Νέο Μητρώο Υλικών τον Οκτώβριο
ΣΕΗ Μαγνησίας: Συγχαρητήρια σε φοιτητές που πρώτευσαν σε διεθνή διαγωνισμό
Συγκροτήθηκε το ΔΣ της νέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Καύσης
Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: Εκστρατεία ενημέρωσης κατά της αδήλωτης εργασίας
ΠΙΕΡΙΑ: Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών & Κλιματιστικών Έργων αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook