Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ΕΙΑΧ: Αναπτυσσόμενη αγορά για το χαλκό τα δίκτυα ύδρευσης
 «Η αντικατάσταση των παλιών μολύβδινων δικτύων πόσιμου νερού στη Νέα Ορλεάνη θα δημιουργήσει νέα ζήτηση του χαλκού τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Tom Metos, διευθυντής πωλήσεων χάλκινων καθοδίων στην εταιρεία Rio Tinto Kennecott που εδρεύει στη Γιούτα. Το πρόβλημα των μολύβδινων δικτύων έχει ήδη διχάσει την κοινότητα του Φλιντ του Μίσιγκαν, η οποία τον Απρίλιο του 2014 άρχισε να υδροδοτείται από τον ποταμό Φλιντ μέσω κεντρικού μολύβδινου αγωγού.

Το αποτέλεσμα ήταν να παρουσιαστούν εξανθήματα στα παιδιά, δηλητηριάσεις και ανεξήγητες ασθένειες λόγω υψηλών συγκεντρώσεων μόλυβδου, με την επικεφαλής του ιατρικού τμήματος Περιβαλλοντικής Ποιότητας του Μίσιγκαν Ίντεν Γουέλς να δηλώνει ότι δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο μόλυβδου!

Ο Metos τόνισε στο Εθνικό Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανακύκλωσης Υπολειμμάτων Μετάλλων (ISRI) ότι το Φλιντ είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου», όταν στο Μάντισον, στο Ντιτρόιτ και στο Μιλγουόκι υπάρχουν επίσης αγωγοί που πρέπει να αντικατασταθούν. Ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Υδάτινων Έργων, παραμένουν σε χρήση στις Η.Π.Α. περίπου 6,1 εκατομμύρια μέτρα μολύβδινων δικτύων παροχής νερού «Θα χρειαστούν περίπου 300.000 τόνοι χαλκού, είπε ο κ. Metos, για να αντικατασταθούν οι υδραυλικοί αγωγοί των 20 μέτρων από τους μετρητές έως τα υπόγεια, κάτι που ισοδυναμεί περίπου με τη συνολική ετήσια παραγωγή χαλκού στα χυτήρια στο Kennecott στη Γιούτα.

Από την πλευρά των υπολειμμάτων μετάλλων, αυτό το τεράστιο έργο υποδομής θα μπορούσε να προσφέρει έως και 1.430 εκατομμύρια κιλά μόλυβδου (ως υπόλειμμα), καθώς αφαιρούνται οι παλιοί σωλήνες».

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Χαλκού της Αμερικής (CDA), το 80% όλων των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας επιλέγουν τον χαλκό καθώς έχει πολλά οφέλη. Το κόκκινο μέταλλο είναι αδιαπέραστο, με αποτέλεσμα να εμποδίζει τα εξωτερικά χημικά να μολύνουν το σύστημα ύδρευσης. Παράλληλα, είναι ανθεκτικό και εύκολο στην ανακύκλωση όταν πρέπει να αντικατασταθεί.

Επιπλέον, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Χαλκού της Αμερικής αναφέρει στην ιστοσελίδα του τα εξής: «Ο χαλκός διατηρεί την αξία του ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα είναι θαμμένος ή σε λειτουργία, και επιστρέφει την αρχική του αξία κατά 80 - 90% ή και περισσότερο, όταν ανακυκλώνεται και πωλείται για ανακύκλωση. »Σίγουρα είναι λίγο πιο ακριβός ως υλικό, καθώς το κόστος των σωληνώσεων π.χ. για ένα δίκτυο ύδρευσης 18 - 20 μέτρων θα ήταν περίπου 286 δολάρια για χαλκοσωλήνες και 46 δολάρια για πλαστικούς, μια διαφορά 240 δολαρίων. Ωστόσο, αυτό το κόστος των μετάλλων αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 5% του συνολικού κόστους για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης».
 
 Επικαιρότητα
ΚΟUVIDIS: Σεμινάριο σε συνεργασία με την «Ηλεκτροϊνβέστ ΑΕ»
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Δημιουργία ψηφιακού ΓΕΜΗ
«Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε.» Νέες επενδύσεις για φυσικό αέριο στη Βόρεια Ελλάδα
LG ELECTRONICS ΕΛΛΑΣ ΑΕ: Συμμετείχε στα διεθνή συνέδρια «Energy in Buildings»
ΔΕΣΦΑ: Νέα σύγχρονη εταιρική ιστοσελίδα
Δυο κορυφαίοι μετεωρολόγοι στη νέα τηλεοπτική καμπάνια της Daikin
LG ELECTRONICS: Άλλη μια χρυσή βράβευση για την LG στον κλάδο του τουρισμού
ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Με το «Αριστείο ΙΟΒΕ» τιμήθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Νικόλαος Στασινόπουλος
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝ.& ΣΙΑ ΟΕ ELITE THERM: Σεμινάρια σε τελειόφοιτους του κλάδου
VERDE.TEC: Έρχεται η 3η διεθνής έκθεση για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος
Daikin: Προμήθευσε με το Conveni-Pack κατάστημα της «ΑΒ Βασιλόπουλος»
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook