Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ΓΣΕΒΕΕ: Πραγματοποιήθηκε η επίσημη επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιοτεχνικών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME) στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ
 


Η πρώτη επίσημη επίσκεψη
Μετά την πρόσφατη εκλογή της ως προέδρου της UEAPME, η κ. Ulrike Rabmer-Koeller πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος στην Αθήνα, για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ευρωπαϊκών οργανώσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και για την ανταλλαγή απόψεων –μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο– για τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις στην Ευρώπη και στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς και ο γεν. γραμματέας Γ. Κουράσης ξενάγησαν στις δομές της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ και ΚΕΚ) την πρόεδρο της UEAPME και τον επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της Αυστριακής Πρεσβείας, αναπτύσσοντας τη στρατηγική του φορέα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, σε συνάντηση εργασίας που ακολούθησε εξέφρασε τους προβληματισμούς που απασχολούν τη Συνομοσπονδία και ανέλυσε διεξοδικά το οικονομικό περιβάλλον και το πλαίσιο της ασφυκτικής οικονομικής πολιτικής που ασκείται στην Ελλάδα.

Παράλληλα ζήτησε από τη διοίκηση της UEAPME να λειτουργήσει ως δίκτυ προστασίας μέσω της συνεργασίας και των κοινών παρεμβάσεων, καθώς και να επιτευχθεί καλύτερη αντιπροσώπευση στα ευρωπαϊκά όργανα. Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη για δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και για αύξηση της ρευστότητας και των επενδύσεων στην αγορά.

Ο αντιπρόεδρος της UEAPME κ. Δ. Ασημακόπουλος και ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ στην ΕΟΚΕ κ. Παναγιώτης Γκόφας τόνισαν την καίρια σημασία της συνεργασίας των οργανώσεων με τα ευρωπαϊκά όργανα, για το καλό των χωρών-μελών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρόεδρος κ. Rabmer-Koeller μίλησε για την ανάγκη της ενδυνάμωσης του ρόλου και της συμμετοχής της UEAPME στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και εμβάθυνση ερευνητικών συνεργιών με το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και δράσεων στον τομέα κατάρτισης και ενίσχυσης της απασχόλησης.

Το εμπορικό τμήμα της Αυστριακής Πρεσβείας εκδήλωσε επίσης την πρόθεσή του να προωθήσει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των εμπορικών δεσμών και των αλυσίδων αξίας μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Ελλάδας και Αυστρίας.

Οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να εργαστούν όλοι από κοινού για τον αναπροσανατολισμό και την εμβάθυνση των ευρωπαϊκών πολιτικών, προκειμένου να διαφυλαχθεί το ευρωπαϊκό όραμα προς όφελος της ευρωπαϊκής κοινωνίας και οικονομίας.
 
 Συνδικαλιστικά
Ψήφισμα της 29ης τακτικής γενικής συνέλευσης της ΟΒΥΕ
Η 29η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση 2018 της ΟΒΥΕ
Σωματείο Υδραυλικών Ν. Τρικάλων: Επίσκεψη στο νέο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων
Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών Νάουσας: Με εισαγγελική εντολή διαχωρίζουν «την ήρα από το στάρι»
Δημήτρης Μπόμπος: «Λύθηκε το πρόβλημα με την απώλεια των αδειών στους συντηρητές καυστήρων»
Σύλλογος Υδραυλικών Μεσολογγίου: Πρόταση για έκδοση υπουργικής απόφασης
Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών - Θερμικών & Κλιματιστικών Έργων Βόλου & Περιχώρων: Ετοιμάζει δικαστικές προσφυγές κατά των Περιφερειών
Ομοσπονδία Ψυκτικών Ελλάδος: Ημερίδα για την ψύξη και τον κλιματισμό
Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας: Πρωτοβουλία υπέρ των υδραυλικών που έχασαν τις άδειές τους
Σύνδεσμος Υδραυλικών Καβάλας: Προσπάθειες για την αντιμετώπιση της παράνομης δραστηριότητας
Πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Υδραυλικών Ν. Ηρακλείου
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook