Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ΓΣΕΒΕΕ: Πραγματοποιήθηκε η επίσημη επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιοτεχνικών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME) στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ
 


Η πρώτη επίσημη επίσκεψη
Μετά την πρόσφατη εκλογή της ως προέδρου της UEAPME, η κ. Ulrike Rabmer-Koeller πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος στην Αθήνα, για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ευρωπαϊκών οργανώσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και για την ανταλλαγή απόψεων –μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο– για τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις στην Ευρώπη και στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς και ο γεν. γραμματέας Γ. Κουράσης ξενάγησαν στις δομές της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ και ΚΕΚ) την πρόεδρο της UEAPME και τον επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της Αυστριακής Πρεσβείας, αναπτύσσοντας τη στρατηγική του φορέα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, σε συνάντηση εργασίας που ακολούθησε εξέφρασε τους προβληματισμούς που απασχολούν τη Συνομοσπονδία και ανέλυσε διεξοδικά το οικονομικό περιβάλλον και το πλαίσιο της ασφυκτικής οικονομικής πολιτικής που ασκείται στην Ελλάδα.

Παράλληλα ζήτησε από τη διοίκηση της UEAPME να λειτουργήσει ως δίκτυ προστασίας μέσω της συνεργασίας και των κοινών παρεμβάσεων, καθώς και να επιτευχθεί καλύτερη αντιπροσώπευση στα ευρωπαϊκά όργανα. Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη για δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και για αύξηση της ρευστότητας και των επενδύσεων στην αγορά.

Ο αντιπρόεδρος της UEAPME κ. Δ. Ασημακόπουλος και ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ στην ΕΟΚΕ κ. Παναγιώτης Γκόφας τόνισαν την καίρια σημασία της συνεργασίας των οργανώσεων με τα ευρωπαϊκά όργανα, για το καλό των χωρών-μελών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρόεδρος κ. Rabmer-Koeller μίλησε για την ανάγκη της ενδυνάμωσης του ρόλου και της συμμετοχής της UEAPME στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και εμβάθυνση ερευνητικών συνεργιών με το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και δράσεων στον τομέα κατάρτισης και ενίσχυσης της απασχόλησης.

Το εμπορικό τμήμα της Αυστριακής Πρεσβείας εκδήλωσε επίσης την πρόθεσή του να προωθήσει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των εμπορικών δεσμών και των αλυσίδων αξίας μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Ελλάδας και Αυστρίας.

Οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να εργαστούν όλοι από κοινού για τον αναπροσανατολισμό και την εμβάθυνση των ευρωπαϊκών πολιτικών, προκειμένου να διαφυλαχθεί το ευρωπαϊκό όραμα προς όφελος της ευρωπαϊκής κοινωνίας και οικονομίας.
 
 Συνδικαλιστικά
Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών Ν.Χανίων: Γιόρτασαν τον προστάτη άγιό τους.
Σύνδεσμος Υδραυλικών Ξάνθης: Προχωράει σε εκλογές
Σύνδεσμος Εργολάβων Υδραυλικών Ν. Θεσσαλονίκης: Καλώς ήρθε το αέριο
ΣΕΥΑ: Κινητοποίηση στις 31 Οκτωβρίου για φορολογικό-πλειστηριασμούς
Ενημέρωση με ουσία στην ημερίδα της ΟΒΥΕ
Βόλος: Στη μάχη της παράνομης εργασίας με όπλα 50.000 ενημερωτικά φυλλάδια
ΟΒΥΕ: Νέο Μητρώο Υλικών τον Οκτώβριο
ΣΕΗ Μαγνησίας: Συγχαρητήρια σε φοιτητές που πρώτευσαν σε διεθνή διαγωνισμό
Συγκροτήθηκε το ΔΣ της νέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Καύσης
Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: Εκστρατεία ενημέρωσης κατά της αδήλωτης εργασίας
ΠΙΕΡΙΑ: Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών & Κλιματιστικών Έργων αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook