Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ΟΑΕΔ: Ανακοίνωση 6.460 θέσεων σε επαγγελματικές σχολές μαθητείας
 Από τις 12 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2013 μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για εγγραφή οι υποψήφιοι για τις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι κατά το σχολικό έτος 2017 - 2018, θα εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ 6.460 μαθητές και μαθήτριες, προκειμένου να εκπαιδευτούν σε 31 ειδικότητες με ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Μέσω της μαθητείας ενός συστήματος επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ, που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο σχολείο με την εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας («on the job training»), επιδιώκεται να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος νέος όχι μόνο τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι μαθητές των ΕΠΑΣ θα πραγματοποιούν το πρωί μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα θα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στο σχολείο.

Η φοίτηση στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας είναι διετής και οι μαθητές πρέπει να είναι απόφοιτοι της Α’ Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ηλικίας 16 έως 23 ετών και εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης. Η φοίτηση στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας είναι διετής και περιλαμβάνει τις Τάξεις Α’ και Β’, οι οποίες οργανώνονται σε τμήματα ειδικότητας.

Σημειώνεται ότι στις 51 ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ παρέχονται: 1. Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια. 2. Απαραίτητα βιβλία - βοηθήματα. 3. Έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο. 4.Κατά τη διάρκεια της μαθητείας/πρακτικής άσκησης οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολούμενων μαθητών. 5. Σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές. 6. Επίδομα στέγασης και σίτισης σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις. 7. Αναβολή στράτευσης.

Η αμοιβή των ασκούμενων μαθητών ανέρχεται στο 75% του κατώτατου ημερομισθίου που ορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και για τα τέσσερα εξάμηνα πρακτικής άσκησης, που αντιστοιχεί σε 17,12 ευρώ την ημέρα. Η πρακτική άσκηση των μαθητών επιδοτείται με 11 ευρώ για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης, ενώ τα χρήματα καταβάλλονται είτε στον εργοδότη είτε απευθείας στους μαθητές.

Η πράξη «Πρόγραμμα Μαθητείας στις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ» χρηματοδοτείται από την «Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων» (ΠΑΝ), στο πλαίσιο του Youth Guarantee (Εγγύηση για τη Νεολαία)

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της προτίμησής τους από 12/6/2017 έως 31/8/2017. Ο υποψήφιος μαθητής, μαζί με την αίτηση, θα πρέπει να συμπληρώνει υποχρεωτικά και το έντυπο «Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για ένταξη σε προτεινόμενες δράσεις», το οποίο θα συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Από τη διαδικασία επιλογής θα αποκλειστούν οι υποψήφιοι που θα υποβάλουν εκπρόθεσμα την αίτησή τους.
 
 Επικαιρότητα
OBYE: «ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
VERDE-TEC:Ο παλμός της «κυκλικής οικονομίας» χτυπά στη VERDE.TEC για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος
GRUNDFOS:Σεμινάριο για τους Θερμοϋδραυλικούς του συνδέσμου Ν. Χανίων
ΧΑΛΚΟΡ: Αντικατάσταση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου
Verde.Tec: Tο κλειδί για την πράσινη και την κυκλική οικονομία
ΕΥΑΘ: Προκήρυξη για προσλήψεις υδραυλικών
VERDE.TEC: Το αίτημα της αγοράς γίνεται πραγματικότητα
ΟΒΥΕ: Επικράτησαν ΑΔΕΚΥ και Βαργιάμης
Έρχεται ανανεωμένη και δυναμική η 2η Διεθνής Έκθεση «ELEC.TEC» 2018
Στρουμπούλης: Στόχος να μειωθούν οι φόροι που μας έχουν οδηγήσει στο «λουκέτο»
KOUVIDIS: Ίδρυση θυγατρικής εταιρίας στη Γερμανία
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες