Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ΣΕΥΑ: Ενημέρωση για τις εργαστηριακές εξετάσεις ζητά από την Περιφέρεια Αττικής
 Επιστολή στην Περιφέρεια Αττικής έστειλε στις 25 Μαΐου 2017 ο Σύνδεσμος της Αθήνας, για να ενημερωθεί σχετικά με την καθυστέρηση της έναρξης των εργαστηριακών εξετάσεων για την απόκτηση της άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματος.

Η επιστολή του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου, που υπογράφεται από τον πρόεδρο Θ. Στρουμπούλη και το γενικό γραμματέα Ν. Γρίβα, απευθύνεται στον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κωνσταντίνο Φλώρο και αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Φλώρο, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το χρονοδιάγραμμα διενέργειας των εργαστηριακών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας υδραυλικών, με δεδομένη τη μεγάλη καθυστέρηση (4 και πλέον χρόνια) που έχει παρατηρηθεί στη διεξαγωγή τους.

»Όπως αντιλαμβάνεστε, η καθυστέρηση αυτή, πέραν του ότι δεν περιποιεί τιμή για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε δεκάδες μέλη μας, και όχι μόνο, που λόγω διατάξεων του ΠΔ 112/2012 (αντισυνταγματικών, κατά τη γνώμη μας) έχασαν την άδειά τους και έπρεπε να δώσουν εξετάσεις για την ανάκτησή της.

»Κάτι τέτοιο δεν έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σωρείας προβλημάτων εργασίας/επιβίωσης σε συναδέλφους μας και απόφοιτους τεχνικών σχολών, που τέσσερα χρόνια τώρα στερούνται της δυνατότητας απόκτησης και αναβάθμισης της άδειάς τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται επαγγελματικά και οικονομικά γιΆ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Και ευλόγως αναρωτιόμαστε: ποιος θα αναλάβει το κόστος και την ευθύνη για τα «χαμένα» αυτά χρόνια των συναδέλφων μας;

»Κύριε Φλώρο, από την πρόσφατη επικοινωνία μας με τον επικεφαλής της εξεταστικής επιτροπής, εντοπίσαμε ως πρόβλημα για τη μη έναρξη των εργαστηριακών εξετάσεων στο ΤΕΙ Πειραιά, με το οποίο έχει υπογράψει σύμβαση η περιφέρεια Αττικής, την ανάγκη «μετατροπών» στο εν λόγω εργαστήριο, προκειμένου αυτό να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της εξεταστέας ύλης και της νομοθεσίας.

»Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το μικρής σημασίας αυτό ζήτημα δεν θα εξελιχθεί σε πρόβλημα πρώτου μεγέθους, και δεν θα φτάσουμε στο σημείο να το συζητάμε για μία ακόμη τετραετία.

»Δεν γνωρίζουμε αν οι αλλαγές αυτές που πρέπει να συντελεστούν στο εργαστήριο είναι συμβατική υποχρέωση του ΤΕΙ ή της περιφέρειας. Ανεξαρτήτως φορέα ευθύνης, είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική ανάγκη η άμεση ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών για την έναρξη των εξετάσεων.

Η όποια καθυστέρηση βλάπτει επαγγελματικά και κοινωνικά τα συμφέροντα των υδραυλικών, και η ευθύνη δεν θα μείνει αναπάντητη.»Παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας».
 
 Συνδικαλιστικά
Ανθεί η «μαύρη εργασία» υδραυλικών στο Ν.Τρικάλων
Σύνδεσμος Εργολάβων Υδραυλικών Θεσσαλονίκης: Ενίσχυση της επικοινωνιακής προβολής του κλάδου
Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας: Να επιβληθεί η χρήση του ΑΦΜ στην αγορά προϊόντων
Προτάσεις - αιτήματα της ΟΒΥΕ για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατΆ οίκον»
ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε: H ετήσια τακτική γενική Συνέλευση του 2018
Γενική Συνέλευση ΟΒΥΕ: Χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων
Γενική Συνέλευση ΟΒΥΕ: Νέο όραμα για τον κλάδο των υδραυλικών
Γενική συνέλευση της ΟΒΥΕ: Αλλάζει στρατηγική ο κλάδος
Ψήφισμα της 29ης τακτικής γενικής συνέλευσης της ΟΒΥΕ
Η 29η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση 2018 της ΟΒΥΕ
Σωματείο Υδραυλικών Ν. Τρικάλων: Επίσκεψη στο νέο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook