Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Αλέξης Μαυρογένης: «Εγγυόμαστε ποιότητα και εξυπηρέτηση στους πελάτες μας»
 Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μαυρογένη μιλάει στο περιοδικό «Θερμοϋδραυλικός» για τους λόγους που η εταιρεία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της, για το βασικό πυλώνα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ομίλου με τη συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνει η ίδια εν μέσω κρίσης να διπλασιάζει τις θέσεις εργασίας της.

«Όταν με τη Gree –που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κλιματιστικών στον κόσμο– έχουμε πετύχει να προσφέρουμε στους καταναλωτές 10 χρόνια εγγύηση για όλα τα μέρη της συσκευής, αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε καταφέρει να κάνουμε τη ζωή των πελατών μας πιο εύκολη» αναφέρει ο κ. Αλέξης Μαυρογένης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μαυρογένη.

Ο συνδυασμός ανθρώπινου δυναμικού και αξιόπιστου προϊόντος κάνει την εταιρεία να αναπτύσσει νέες θέσεις εργασίας και να διεισδύει στις αγορές του εξωτερικού.

«Είναι πολύ σημαντικό εν μέσω κρίσης, μία καθαρά ελληνική εταιρεία να αυξάνει τις θέσεις εργασίας της με γεωμετρική πρόοδο» επισημαίνει ο κ. Αλέξης Μαυρογένης, ο οποίος τονίζει ότι «αρχή» της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ομίλου είναι η στήριξη κοινωνικών δράσεων με κάθε τρόπο, προάγοντας τον αθλητισμό, και τις αξίες της οικογένειας.

–Ο όμιλος Μαυρογένη, από το 1997, εισάγει με αποκλειστική διάθεση στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά κλιματιστικά με το εμπορικό σήμα Gree. Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που κάνει την εταιρεία σας να πρωταγωνιστεί στην αγορά των κλιματιστικών τόσο την εγχώρια όσο και την ευρωπαϊκή; Πιστεύετε ότι είναι ζήτημα ενός οργανωμένου επιχειρηματικού σχεδίου ή παίζουν ρόλο οι συνεργασίες και το δυνατό brand name του προϊόντος που εκπροσωπείτε;

– Για τον όμιλο Μαυρογένη, η σχέση με τον κλιματισμό έχει ξεκινήσει εδώ και 30 χρόνια και συνεχώς ενδυναμώνει. Ο συνδυασμός ανθρώπινου δυναμικού και αξιόπιστου προϊόντος κάνει μία εταιρεία να μεγαλουργεί.

Στην Ελλάδα, με τις κινήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, έχουμε πάρει δικαίως ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς κλιματιστικών και έχουμε αρχίσει να διεισδύουμε και στις αγορές του εξωτερικού. Ειδικά στην αγορά της Τουρκίας, έχουμε μπει πολύ δυναμικά την τελευταία διετία.

Οι άνθρωποι που στελεχώνουν την εταιρεία μοιράζουν το όραμά της και η πολύτιμη συμβολή της μας επιτρέπει να αναπτυσσόμαστε με τόσους γρήγορους ρυθμούς.

– Ποιες είναι οι κατηγορίες προϊόντων που διαθέτει η εταιρεία στην αγορά;

– H Gree πρωτοπορεί σε γκάμα προϊόντων, ικανή να καλύψει τις ανάγκες κάθε έργου.

Χάρη στην ολοκληρωμένη αυτή γκάμα προϊόντων τόσο στο κεντρικό όσο και στο ημικεντρικό κλιματισμού, η εταιρεία είναι σε θέση να προσφέρει ιδανικές λύσεις για καταστήματα, μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και μεγάλα απαιτητικά έργα.

Επίσης, οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας, χάρη στην πολυετή τους πείρα και την υψηλή τους τεχνογνωσία σε έργα κλιματισμού, σχεδιάζουν και υλοποιούν έργα υψηλών απαιτήσεων.

– Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο όμιλος Μαυρογένη συμμετέχει ενεργά στο Family Run με το ελληνικό brand προϊόντων τεχνολογίας Fluo. Με ποιο τρόπο στηρίζει η εταιρεία τους σκοπούς και τις αξίες του Family Run;

– Το Family Run είναι μία ενέργεια που μας εκφράζει απόλυτα. Δίνει την ευκαιρία για ποιοτικό χρόνο στους γονείς και στα παιδιά. Οι αξίες του αθλητισμού όπως η διαρκής προσπάθεια, η επιμονή, η προσήλωση σε ένα στόχο, η υπομονή και η χαρά της συμμετοχής, είναι αρχές που μας αντιπροσωπεύουν.

Χαιρόμαστε να είμαστε δίπλα σε τέτοιες εκδηλώσεις που προάγουν τον αθλητισμό και τις αξίες της οικογένειας. Θα είμαστε χορηγοί και στη διοργάνωση του Family Run στα Ιωάννινα τον Οκτώβριο.

–Ο όμιλος Μαυρογένη μέσω των brands της Gree και Fluo, προστέθηκε στη μεγάλη οικογένεια των Βίκος Street Relays. Μπορείτε να αναφερθείτε στη συγκεκριμένη δράση;

– Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ομίλου Μαυρογένη, έχουμε γίνει χορηγοί στη σειρά αγώνων Street Relays που διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα, σε εννιά πόλεις.

Με τη συνδρομή μας ενισχύονται ιδρύματα για παιδιά και προβάλλεται το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς. Είμαστε απόλυτα συντονισμένοι με το σύνθημα ότι μόνος σου πηγαίνεις πιο γρήγορα, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά.

– Η συνεχής ανάπτυξη της εταιρείας δεν βασίζεται μόνο στα αξιόπιστα προϊόντα κλιματισμού, αλλά και στην ανθρώπινη δύναμη. Ποια είναι η κουλτούρα που διέπει το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας;

– Στις εταιρείες τη διαφορά την κάνει το ανθρώπινο στοιχείο. Τα στελέχη είναι εκείνα που μπορούν να τις εκτοξεύσουν. Αυτό είναι που καθιστούμε σαφές και εμείς σε κάθε νέο στέλεχος που γίνεται μέλος της ομάδας μας. Υπάρχουν παραδείγματα εργαζομένων της εταιρείας που δε μένουν στο αυστηρό εργασιακό τους πλαίσιο, αλλά προσφέρονται να υποστηρίξουν και άλλα τμήματα, εφόσον έχουν ειδικές ικανότητες ή εμπειρία.

Αυτό είναι ένα σημάδι πως έχουμε δημιουργήσει μία πολύ καλή και δυνατή ομάδα, καθώς μάλιστα διεξάγουμε σεμινάρια και εκπαιδεύσεις με στόχο την εξέλιξη και κατάρτιση των στελεχών μας.

Η διοίκηση έχει εμπιστοσύνη στα στελέχη της, μοιράζονται το όραμα του Αλέξη Μαυρογένη και προσπαθούν για το καλύτερο της εταιρείας. Οι καλές συνθήκες εργασίας και οι δυνατότητες εξέλιξης στην περίοδο που διανύουμε αποτελούν προστιθέμενη αξία για τους εργαζόμενους.

– Τι μηνύματα λαμβάνετε από το καταναλωτικό κοινό σήμερα; Πιστεύετε ότι οι πελάτες έχουν αλλάξει κριτήρια επιλογής προϊόντων;

– Ο όμιλος Μαυρογένη είχε πάντα πελατοκεντρική πολιτική. ΓιΆ αυτό και έχουμε επενδύσει σε ένα πολύ καλό προϊόν με προσιτή τιμή. Σε αυτή την προσέγγιση έχουμε βρει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, για αυτό και κερδίζουμε ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των κλιματιστικών.

Η δεκαετής εγγύηση σε όλα τα μέρη της συσκευής αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα για όλους τους πελάτες μας με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερη κινητικότητα και το καταναλωτικό μας κοινό να εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη στο προϊόν.

– Η εταιρεία, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της αγοράς, διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που ακολουθούν τις παγκόσμιες τάσεις του σήμερα. Πώς πετυχαίνει να εισάγει νέες τεχνογνωσίες και ποιες είναι αυτές;

– Στις μέρες μας η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, και μας επηρεάζει σε όλα τα επίπεδα. Εκμεταλλευόμενοι την πολυετή μας πείρα στον κλάδο του κλιματισμού, μπορέσαμε να κάνουμε και για τον τομέα της τεχνολογίας αυτό που θα ήθελε ο κάθε χρήστης να μπορεί να κάνει.

Δημιουργήσαμε λοιπόν μία σειρά προηγμένων προϊόντων τεχνολογίας και τα προσφέρουμε στους καταναλωτές στις καλύτερες τιμές που υπάρχουν!

– Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας «Nippon - Δ.ΜαυρογένηςΑ.Ε.»; Σκέφτεστε το ενδεχόμενο μιας νέας συνεργασίας ή της εισαγωγής νέων προϊόντων;

– Πάντα είμαστε ανοιχτοί σε οτιδήποτε μπορεί να έχει ενδιαφέρον. Αφουγκραζόμαστε τις εξελίξεις, γιατί θέλουμε να είμαστε μπροστά από τις ανάγκες της αγοράς. Έχοντας μία πολύ δυνατή ομάδα, είμαστε σε θέση να επεκταθούμε και σε άλλους προϊοντικούς τομείς. Πολλά, λοιπόν, θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Με περισσότερες θέσεις εργασίας

–Υλοποιούμε ολοκληρωμένα business plants και επενδύουμε σε οικονομίες που βρίσκονται σε άνοδο. Φυσικά στηριζόμαστε στην παράδοση και στην ιστορία που έχει δημιουργήσει ο όμιλος Μαυρογένη. Σε συνδυασμό με μια νέα πιο δυναμική προσέγγιση των πραγμάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας ειδικά τη τελευταία τριετία. Είμαστε πάντα σε εγρήγορση και πιστεύουμε στην καινοτομία και στους ανθρώπους μας.
 
 Πρόσωπα
Κατερίνα Δήμα: «Με την υπεροχή των προϊόντων μας κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της αγοράς»
Σπύρος Σκιαδόπουλος: «Οι πρώτες 3D μπαταρίες παγκοσμίως κυκλοφόρησαν φέτος από τον όμιλο Fiore»
Νικόλαος Σ. Δατσέρης: «Να εξορθολογιστεί το σύστημα πιστοποίησης των προϊόντων»
Ηλίας Κακιώνης: «Η αξιοπιστία του brand name «CHER» είναι η δύναμή μας»
Λάμπρος Σπάθης: «Επενδύουμε στους ανθρώπους μας και στην τεχνολογία των προϊόντων μας»
Κίμων Λέφας: «Πρέπει να είμαστε σωστοί ως επιχειρηματίες και ως άνθρωποι»
Κωνσταντίνος Αλβανός: «Η άνεση είναι πάντα προτεραιότητά μας»
Νικήτας Αθανασόπουλος: Στόχος μας η ενότητα του κλάδου
Σπανός: Η χώρα μας έχει υψηλή ηλιοφάνεια και ισχυρή βιομηχανία
Γιώργος Κωνσταντέλλος: Βήματα μπροστά
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook