Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Σύνδεσμος Αδειούχων Εγκαταστατών Υδραυλικών Νομού Ηρακλείου: Αγώνας για την αποδοχή των υπεύθυνων δηλώσεων από τις Πολεοδομίες
 Με ένα σοβαρό πρόβλημα βρίσκονται αντιμέτωποι οι υδραυλικοί στο νομό Ηρακλείου Κρήτης, καθώς οι Πολεοδομίες δεν αποδέχονται τις υπεύθυνες δηλώσεις τους για τις εργασίες εγκατάστασης υδραυλικών και αποχέτευσης που πραγματοποιούν σε νέες κατοικίες!

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες Πολεοδομίες αρνούνται να δεχτούν τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις με το επιχείρημα ότι βάσει του νέου ΚΕΝΑΚ 2012 για εργασίες εγκατάστασης σε νεόδμητο διαμέρισμα ίσο και άνω των 50 τετραγωνικών μέτρων, υποχρεωτικά υπεύθυνος για να υπογράψει είναι ο μηχανολόγος και όχι ο υδραυλικός.

Ωστόσο, όπως διατείνονται οι εκπρόσωποι των υδραυλικών, ο μηχανολόγος δεν μπορεί να πιστοποιήσει τις εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, ούτε να πιστοποιήσει τα υλικά.

«Μόνο στην περίπτωση που έχει πιστοποίηση εγκατάστασης υδραυλικών και αποχετευτικών συστημάτων δύναται να υπογράψει και για αυτά· σε διαφορετική περίπτωση υπεύθυνος είναι ο υδραυλικός» επισημαίνουν.

Το τελευταίο διάστημα η συνδικαλιστική ηγεσία του Συνδέσμου Αδειούχων Εγκαταστατών Υδραυλικών του νομού Ηρακλείου και προσωπικά ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Φυσαράκης, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος, προσπαθούν να επιλύσουν τη νομικής φύσεως διαφωνία, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, καθώς οι αρμόδιες Πολεοδομίες δεν δέχονται την επιχειρηματολογία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο πρόβλημα έχουν και οι υδραυλικοί στο νομό Χανίων, των οποίων ο Σύνδεσμος καταβάλλει κι αυτός προσπάθειες για τη διευθέτηση της κατάστασης.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι την ίδια στιγμή στους νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου οι αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες κάνουν δεκτές τις υπεύθυνες δηλώσεις των υδραυλικών, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτήματα.
 
 Επικαιρότητα
LG Electronics Hellas: Παρουσίασε νέα αντλία θερμότητας
Andrianos: Έκπτωση σε σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης
Olympia Electronics A.E: Χορηγός δύο αθλητών
Heatmax: Με διαρκώς ανοδική πορεία, έχει κάθε λόγο να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον
Oι τεχνολογίες και τα έργα σε smart cities στο επίκεντρο της 3ης “VERDE.TEC”
Θερμογκάζ Α.Ε.: Ποιότητα και υπευθυνότητα με ιστορία 43 χρόνων
Η Daikin Hellas «ξανα-ψηφίζει» Τ.Αρνιακό για τη νέα της καμπάνια
ΓΕΝΕΜ:Ενεργοποίησε το νέο ελληνικό brand name Cronus O’Ring
Θετικές αλλαγές στην Almeva Hellas OE
WILO: Κυκλοφόρησε τον πιο συμβατό κυκλοφορητή της αγοράς.
ΔΕΔΑ: Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη ΒΑ Ελλάδα
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook