Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Λάμπρος Σπάθης: «Επενδύουμε στους ανθρώπους μας και στην τεχνολογία των προϊόντων μας»
 Ο εμπορικός διευθυντής της Caloria ABEE κ. Λάμπρος Σπάθης μιλά στο περιοδικό «Θερμοϋδραυλικός» για τα στοιχεία που διαφοροποιούν την εταιρεία, σε σχέση με τις υπόλοιπες, στο χώρο της Θέρμανσης και τους λόγους που την έχουν καταστήσει ως μια από μακροβιότερες επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα «κακώς κείμενα» του κλάδου.

Τη στρατηγική για την εύρυθμη λειτουργία που έχει πετύχει η επιχείρηση Caloria ABEE, μέσα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που πλήττει την αγορά θέρμανσης, αναλύει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο περιοδικό «ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ» ο εμπορικός διευθυντής της κ. Λάμπρος Σπάθης.

Αναφέρεται στη σπουδαιότητα που έχει η βελτίωση της ενδοεταιρικής λειτουργίας για την επιχείρηση, καθώς και τη συνεχή εξειδίκευση και κατάρτιση των εργαζομένων και των συνεργατών της που πραγματοποιείται σε δυο εξοπλισμένες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της .

Δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μακροχρόνιες συνεργασίες με αναγνωρισμένους οίκους στον τομέα της θέρμανσης και στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζει την κομβική πολιτική διάθεσης μεγάλης ποικιλίας επώνυμων προϊόντων στην ελληνική αγορά για να καλύψει όλο το φάσμα των εφαρμογών (οικιακή, εμπορική, βιομηχανική).

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου, βασικός στόχος της Caloria ABEE είναι να κάνει τα προϊόντα της προσιτά ως προς τη χρήση και την εγκατάστασή τους στους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και να μεγιστοποιήσει το βαθμό ικανοποίησης τόσο των συνεργατών, όσο και των καταναλωτών της.

Εκφράζει την πεποίθηση πως σταδιακά θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξης των εταιρειών λόγω της μεγαλύτερης διείσδυσης του φυσικού αερίου και ότι θα αποτελέσει και μια πρόκληση για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, για να υπερβούν τα εγγενή προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι ίδιες!

Ο κ. Λάμπρου επισημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των εταιρειών για κεντρικά θέματα του κλάδου, με αποτέλεσμα να έχουν οδηγηθεί σε διαφορετική προσέγγιση ως προς το αντικείμενο της θέρμανσης και να επικρατεί τεράστια ανομοιογένεια εμπορικών πρακτικών, αποπροσανατολίζοντας τον καταναλωτή.

Ζητούμενο είναι για την εταιρεία να εξακολουθήσει τις προσπάθειες για επέκταση του δικτύου διεθνών συνεργασιών και εξαγωγών, ώστε να παραμένει στην «αιχμή του δόρατος» ως προς την υιοθέτηση των τεχνολογικών εξελίξεων των προϊόντων θέρμανσης.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πολιτική έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων που είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες και στις απαιτήσεις της ελληνικής αγοράς. «Η φιλοσοφία μας είναι να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας έτσι ακριβώς όπως θα θέλαμε να εξυπηρετηθούμε κι εμείς σαν καταναλωτές», τονίζει ο κ. Λάμπρου και αναδεικνύει ως το σπουδαιότερο στοιχείο της εταιρείας την αντίληψη ομαδικότητας και συνεργασίας για την επίτευξη των στόχων της.

– Η εταιρεία «Caloria ABEE» είναι μια από τις μακροβιότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της θέρμανσης στην ελληνική αγορά. Ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που τη διαφοροποιεί σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες και έχει συμβάλει αποφασιστικά στην αδιάλειπτη λειτουργία της;

– Το επιχειρηματικό περιβάλλον, τα τελευταία κυρίως χρόνια, παρουσιάζει συνεχείς και έντονες διακυμάνσεις. Οι απαιτήσεις των πελατών αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Μέσα σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, εμείς διεκδικούμε ως Caloria να είμαστε ένας σταθερός παράγοντας για την αγορά της θέρμανσης.

Αυτό μας το επιτρέπει το παρελθόν μας, που αναλογεί σε περισσότερα από 50 χρόνια δραστηριοποίησης στην Ελλάδα, και αυτός είναι ο λόγος που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε. Παράλληλα φροντίζουμε να αναπτύσσουμε και να βελτιστοποιούμε την ενδοεταιρική μας λειτουργία καθημερινά, επενδύοντας στους ανθρώπους μας, έτσι ώστε να έχουν την απαιτούμενη γνώση για να ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών μας. Η εταιρεία μας έχοντας συσσωρεύσει την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων έχει παγιώσει τον στόχο της που κινείται σε δυο άξονες τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

– Έχοντας πολυετή παρουσία στο χώρο της θέρμανσης και γνωρίζοντας πλέον τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καταναλωτών, έχετε φροντίσει να ανανεώνετε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων σας, ώστε να καλύπτετε σφαιρικά τις ανάγκες των πελατών σας. Ποια είναι τα προϊόντα που παρέχετε στον τομέα της θέρμανσης;

– Έχουμε διαδρομή πάνω από 50 χρόνια συνεργασίας με έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον τομέα της θέρμανσης, το group Riello. Ο οίκος Riello έχει υποκαταστήματα σε όλες τις μεγάλες αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο ( στην Ευρώπη , στην Αμερική και στην Ασία ) και αυτό σε συνδυασμό με κέντρα εκπαίδευσης σε κάποιες χώρες βάση.

Το εργοστάσιο που εκπροσωπούμε διαθέτει τμήμα έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων R&D στον τομέα τόσο των καυστήρων όσο και των λεβήτων. Είμαστε εξειδικευμένοι στον τομέα της θέρμανσης, και το πλήθος των προϊόντων μας καλύπτει όλο το φάσμα των εφαρμογών, είτε πρόκειται για μια απλή οικιακή εφαρμογή, είτε για εμπορική, είτε για βιομηχανική. Ο οίκος Riello είναι σήμερα ο ηγέτης στην Ιταλία στην παραγωγή συστημάτων θέρμανσης.

– Με ποιο τρόπο συμβάλλετε στη βελτίωση της τεχνογνωσίας των επαγγελματιών στον κλάδο της θέρμανσης; Ποιες λύσεις προσφέρετε προκειμένου να κάνουν ευκολότερη τη δουλειά τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους;

– Το αντικείμενό μας είναι η θέρμανση, και αυτό υπηρετούμε με μεγάλη προσήλωση, έχοντας εστιάσει σε ένα βασικό στόχο: να κάνουμε τα προϊόντα μας κατανοητά και φιλικά ως προς τη χρήση και την εγκατάστασή τους στους επαγγελματίες του κλάδου.

Αυτό επιτυγχάνεται με έναν τρόπο, και αυτός είναι τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που πραγματοποιούνται στην έδρα μας, αλλά και στις εγκαταστάσεις μας στην Θεσσαλονίκη. Με τα συγκεκριμένα σεμινάρια, οι συνεργάτες μας αποκτούν την απαιτούμενη κατάρτιση στα προϊόντα μας. Η Caloria διαθέτει δυο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη για αυτό τον σκοπό.

– Έχετε επηρεαστεί από την οικονομική ύφεση που πλήττει τη χώρα μας, και αν ναι, σε τι βαθμό; Πώς αντιμετωπίζετε την κρίση;

– Η οικονομική ύφεση της χώρας δεν μας άφησε ανεπηρέαστους, όπως και το σύνολο των επιχειρήσεων –φαντάζομαι– στην Ελλάδα ανεξαρτήτως κλάδου. Οπότε εμείς ως Caloria, αρκετά νωρίς και σε σωστό χρόνο, μπήκαμε σε διαδικασίες αναθεώρησης και εξ ορθολογισμού της επιχείρησής μας. Επίσης δουλέψαμε στην κατεύθυνση να εμπλουτίσουμε τον κατάλογο των προϊόντων που προσφέρουμε στην αγορά, ενώ εστιάσαμε και στο πώς θα μεγιστοποιήσουμε το βαθμό ικανοποίησης των συνεργατών μας όσον αφορά εμάς και τα προϊόντα μας.

– Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά της θέρμανσης στη χώρα μας; Πιστεύετε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης;

– Προβλήματα έχουν όλοι οι κλάδοι, αλλά εμείς πρέπει να προτείνουμε λύσεις. Θα ήθελα να σταθώ περισσότερο σε ένα πρόβλημα που δεν το δημιουργούν κάποιοι εξωγενείς παράγοντες αλλά εμείς οι άνθρωποι της θέρμανσης.

Το πρόβλημα αυτό έχει να κάνει με την έλλειψη συνεννόησης για το κοινό καλό όλων των εταιρειών της θέρμανσης, κάτι που συνεπάγεται τη διαφορετική προσέγγιση των εταιρειών του κλάδου ως προς το αντικείμενο της θέρμανσης και την τεράστια ανομοιογένεια των εμπορικών πρακτικών που χρησιμοποιούμε. Το αποτέλεσμα είναι να αποπροσανατολίζουμε τον καταναλωτή και να μην τον οδηγούμε σε επιλογές από τις οποίες θα μπορούσε ο ίδιος να είναι κερδισμένος.

– Θεωρείτε ότι υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της θέρμανσης;

– Ναι, θεωρώ ότι υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, και η πιο χαρακτηριστική από αυτές είναι η μεγαλύτερη διείσδυση του φυσικού αερίου, ένα πολλά υποσχόμενο πεδίο δράσης με μεγάλη διάρκεια. Οι νέες πόλεις που θα ενταχθούν στο σχέδιο επέκτασης του φυσικού αερίου αποτελούν μια νέα πρόκληση για όλους που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον χώρο..

– Ποιο είναι το όραμα και το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας σας προκειμένου να παραμείνει σε πρωταγωνιστική θέση στην εσωτερική αγορά;

– Το όραμά μας δεν έχει σχέση με αόριστες επιχειρηματικές θεωρίες αλλά είναι συγκεκριμένο και σαφές: Οραματιζόμαστε να ζεστάνουμε περισσότερα νοικοκυριά και να είμαστε χρήσιμοι σε περισσότερες επιχειρήσεις και οργανισμούς, παρέχοντας λύσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα για αυτούς.

– Σκοπεύετε να διευρύνετε τις εμπορικές δραστηριότητές σας, είτε μέσω νέων συνεργασιών είτε με διάθεση νέων προϊόντων;

– Πρέπει πάντα να βρισκόμαστε σε μια διαρκή κατάσταση κινητικότητας και να δίνουμε νέες προτάσεις στην αγορά, είτε αυτές αφορούν νέα προϊόντα είτε νέες υπηρεσίες. Η πρόθεσή μας είναι να επικοινωνούμε συνέχεια με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ώστε να κερδίζουμε πάντα το στοίχημα της εξωστρέφειας. Μας ενδιαφέρει να είμαστε μέρος όλων των υγειών τάσεων που αφορούν τον τομέα που δραστηριοποιούμαστε και αυτό περιλαμβάνει και την προσέλκυση νέων συνεργατών που αντιλαμβάνονται τον τρόπο που λειτουργούμε.

– Οι εξελίξεις στην τεχνολογία των προϊόντων θέρμανσης είναι τέτοιες που να αναγκάζουν τις εταιρείες να αλλάξουν τη στρατηγική τους; Τα προϊόντα εναρμονίζονται με τις απαιτήσεις της αγοράς ή η αγορά προσαρμόζεται στα προϊόντα που κυκλοφορούν;

– Το να αναθεωρούν οι επιχειρήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα τις πρακτικές τους προκειμένου να προσαρμοστούν σε κάποια νέα δεδομένα που μπορεί να προκύψουν, δεν είναι κατΆ ανάγκη μία δυσάρεστη κατάσταση. Βέβαια, για έναν οργανισμό που έχει μάθει να λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο είναι δύσκολο να υιοθετήσει οποιεσδήποτε μορφές αλλαγών.

Εμείς όμως ως Caloria, αντιπροσωπεύοντας έναν πολυεθνικό οργανισμό όπως το group Riello, είναι μονόδρομος το να υιοθετούμε τις τεχνολογικές εξελίξεις των προϊόντων θέρμανσης. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στις προηγμένες χώρες και δίνουμε προϊόντα- και λύσεις που είναι πάντα εναρμονισμένα στις απαιτήσεις της αγοράς.

– Ποιες είναι οι αξίες και η εμπορική φιλοσοφία της εταιρείας «Caloria ABEE» και ποια η αντίληψή της για τους ανθρώπους που την απαρτίζουν;

– Η εταιρεία μας ανέκαθεν χαρακτηριζόταν από μια αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πελάτες της. Η εμπλοκή μας όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στον κλάδο της θέρμανσης μας έχει εκπαιδεύσει στις ανάγκες των συνεργατών μας γνωρίζουμε τις ανάγκες τους και προσπαθούμε να τις υλοποιήσουμε για αυτούς Η φιλοσοφία μας είναι να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας έτσι ακριβώς όπως θα θέλαμε να εξυπηρετηθούμε κι εμείς σαν καταναλωτές.

Παράλληλα η πρόθεση μας πάντα είναι να προτείνουμε προϊόντα που να εναρμονίζονται με τις τεχνολογικές επιταγές της εποχής και την προστασία του περιβάλλοντος. Η αντίληψή μου για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι στην Caloria είναι ότι έχουμε καταφέρει να λειτουργούμε ομαδικά. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για μια εταιρεία προκειμένου να πορεύεται σταθερά και να επιτυγχάνει τους στόχους της.
 
 Πρόσωπα
Κατερίνα Δήμα: «Με την υπεροχή των προϊόντων μας κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της αγοράς»
Σπύρος Σκιαδόπουλος: «Οι πρώτες 3D μπαταρίες παγκοσμίως κυκλοφόρησαν φέτος από τον όμιλο Fiore»
Νικόλαος Σ. Δατσέρης: «Να εξορθολογιστεί το σύστημα πιστοποίησης των προϊόντων»
Ηλίας Κακιώνης: «Η αξιοπιστία του brand name «CHER» είναι η δύναμή μας»
Κίμων Λέφας: «Πρέπει να είμαστε σωστοί ως επιχειρηματίες και ως άνθρωποι»
Κωνσταντίνος Αλβανός: «Η άνεση είναι πάντα προτεραιότητά μας»
Νικήτας Αθανασόπουλος: Στόχος μας η ενότητα του κλάδου
Αλέξης Μαυρογένης: «Εγγυόμαστε ποιότητα και εξυπηρέτηση στους πελάτες μας»
Σπανός: Η χώρα μας έχει υψηλή ηλιοφάνεια και ισχυρή βιομηχανία
Γιώργος Κωνσταντέλλος: Βήματα μπροστά
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook