Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
TAP: Πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών στις τεχνολογίες φυσικού αερίου
 Πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης στην τεχνολογία του φυσικού αερίου, το οποίο προσφέρεται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους, ανακοίνωσε η διοίκηση του TAP AG, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου θα υλοποιηθούν τα σεμινάρια.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς εξειδικευμένων στελεχών, πλήρως καταρτισμένων στη λειτουργία και ασφάλεια των αγωγών φυσικού αερίου. Το πρόγραμμα είναι σπονδυλωτό και συνδυάζει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση σε βασικές και προηγμένες τεχνολογίες.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει πέντε συνολικά ενότητες: «Γενικές αρχές τεχνολογιών φυσικού αερίου», «Λειτουργία συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου», «Συντήρηση αγωγών και εγκαταστάσεων φυσικού αερίου», «Επιθεώρηση αγωγών και εγκαταστάσεων φυσικού αερίου», «Ασφάλεια αγωγών φυσικού αερίου και προστασία περιβάλλοντος».

Κάθε ενότητα περιλαμβάνει έξι υποενότητες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν από μία έως και τις πέντε προαναφερόμενες ενότητες, δηλαδή όλο το πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 500 ωρών ανά έτος.

Η πρωτοβουλία θα έχει διάρκεια δύο ακαδημαϊκών ετών και χρηματοδοτείται από τον ΤΑΡ, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που υλοποιείται στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός.

Τη διαχειριστική υποστήριξη έχει αναλάβει το Ίδρυμα Μποδοσάκη, συνεργάτης του ΤΑΡ για την πραγματοποίηση επενδύσεων του έργου στις τοπικές κοινότητες.

Ο εκπρόσωπος του ΤΑΡ και υπεύθυνος των Τοπικών Κοινωνιών για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κ. Σπύρος Νάκος υπογράμμισε τη σημασία του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο προσφέρει δωρεάν επιστημονική εξειδίκευση με τη σφραγίδα του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και μάλιστα σε έναν τομέα κομβικής σημασίας όπως ο ενεργειακός.
 
 Επικαιρότητα
Oι τεχνολογίες και τα έργα σε smart cities στο επίκεντρο της 3ης “VERDE.TEC”
Θερμογκάζ Α.Ε.: Ποιότητα και υπευθυνότητα με ιστορία 43 χρόνων
Η Daikin Hellas «ξανα-ψηφίζει» Τ.Αρνιακό για τη νέα της καμπάνια
OLYMPIA ELECTRONICS A.E: Χορηγός δύο αθλητών
HEATMAX: Με διαρκώς ανοδική πορεία, έχει κάθε λόγο να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον
ΓΕΝΕΜ:Ενεργοποίησε το νέο ελληνικό brand name Cronus O’Ring
Θετικές αλλαγές στην Almeva Hellas OE
Αλλάζει η διοίκηση στη Siemens Ελλάδος, λόγω συνταξιοδότησης.
WILO: Κυκλοφόρησε τον πιο συμβατό κυκλοφορητή της αγοράς.
Έρχεται η 1η διεθνής έκθεση για τεχνολογίες ανελκυστήρων
Φιλόδημος: Αυξάνεται ο προϋπολογισμός του, παρατείνεται η προθεσμία
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook