Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε: H ετήσια τακτική γενική Συνέλευση του 2018
 Την Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018, στο ξενοδοχείο «HOLIDAY INN ATHENS». πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της «Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης Ενέργειας», υπό την Προεδρεία (του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου), κου Βασίλη Τοιχομίδη και Γραμματέα (τον Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου), κο Σωτήρη Κατσιμίχα, επιμεριζόμενη σε δύο μέρη.

Το Πρώτο Μέρος, που αφορούσε στις «Διεργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης» με τη συμμετοχή των Μελών της Ένωσης και μόνο και το Δεύτερο Μέρος της «Ανοικτής Συνεδρίας» με τη συμμετοχή Μελών και προσκεκλημένων.

Η Γενική Συνέλευση χαρακτηρίστηκε για άλλη μια χρονιά από την αισθητή αύξηση του αριθμού των εγγεγραμμένων (εταιρειών) Μελών, αφού η Ένωση διεύρυνε κατά τους τελευταίους μήνες το μητρώο Μελών τόσο στα τακτικά όσο και στα αρωγά Μέλη της.

Η ενίσχυση της Ένωσης καταδεικνύει ότι αποτελεί πλέον αναγνωρισμένο φορέα αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης των επιχειρήσεων της θέρμανσης.

Μετά τον σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου κου Βασίλη Τοιχομίδη ελήφθησαν αποφάσεις έγκρισης ετήσιας διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, ήτοι ο Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός για την περίοδο χρήσης 2017, η Απαλλαγή Μελών του ΔΣ για την αντίστοιχη περίοδο χρήσης, καθώς και ο Προϋπολογισμός και ο Διοικητικός Προγραμματισμός του έτους 2018, ψηφίστηκαν ομόφωνα από το σώμα.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις και εισηγήσεις μελών Δ.Σ. και του νομικού συμβούλου επί των εξής θεμάτων:

(α) «Οικονομικά στοιχεία πορείας του Κλάδου» (Κ. Αλβανός)

(β) «Εκπαίδευση - Διαφήμιση - Διεύρυνση Ένωσης 2016–2018» (Β. Γιωτόπουλος)

(γ) «Παρουσίαση νέας Μελέτης Ε.Μ.Π. με τίτλο “Μελέτη σύγκρισης τεχνοοικονομικών αποτελεσμάτων διάφορων ενεργειακών παρεμβάσεων σε κτήρια του ελληνικού δυναμικού”» (Β. Φούρλας)

(δ) «Ενέργειες της Ένωσης για την εφαρμογή των Κανονισμών» (Σ. Κατσιμίχας)

(ε) «Παρουσίαση νομικών θεμάτων» (Γ. Ξανθούλης)

(στ) «Ανάθεση έρευνας αγοράς / ICAP» (Β. Γιωτόπουλος).

Για το θέμα της ανάθεσης έρευνας αγοράς ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και στη συνέχεια ανοιχτή ψηφοφορία, η οποία και ολοκληρώθηκε με συντριπτική επικράτηση της τοποθέτησης για ανάθεση έργου για καταγραφή στοιχείων αγοράς θέρμανσης.

Το Δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης, ακολούθησε με «Ανοικτή Συνεδρία», με προσκεκλημένους εκπροσώπους των έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης του κλάδου μας και με τη συμμετοχή εταιρειών που δεν είναι Μέλη της Ένωσης.

Αρχικά έγιναν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους «συγγενικών» Συνδέσμων του κλάδου και αναγνωρίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων και συντονισμό δράσεων μεταξύ των διαφορετικών κλαδικών φορέων στον χώρο της Θέρμανσης και Ενέργειας.

Από την «Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας» (Ε.Β.Η.Ε.) – μίλησε ο κος Ε. Σπανός, Πρόεδρος, ενώ την «Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας» (Ο.Β.Υ.Ε.) εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Ο.Β.Υ.Ε., κος Μιχάλης Κατσαρός.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις και εισηγήσεις για θέματα κλαδικού ενδιαφέροντος που συνδέονται άμεσα με την βελτίωση των λειτουργιών της Ένωσης αλλά και των εταιρειών Μελών της.

(i) «Προγράμματα ΕΣΠΑ - Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα», κος Δημήτριος Οικονόμου, Διευθυντής «ALTIUS Business Consultants».

(ii) «Νέα Μελέτη ΕΜΠ», κος Πλάτων Πάλλης, Μηχανολόγος Μηχανικός, ΜΔΕ, Υπ. Διδάκτωρ ΕΤΕΠ ΠΕΕΜΠ

(iii) «Ομαδική Ασφάλιση προσωπικού εταιρειών Μελών της Ένωσης», κος Τάκης Καπάνταης, Γενικός Διευθυντής «Expert Insurance»

(iv) «Νέος Κανονισμός GDPR για την προστασία των προσωπικών δεδομένων», κος Τάκης Στάπας, π. Πρόεδρος Δ.Σ. Ένωσης

Η διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε.» του έτους 2018 ολοκληρώθηκε, παρέχοντας δείπνο στους παριστάμενους εκπροσώπους των εταιρειών Μελών της και στους καλεσμένους της.

Η «Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης Ενέργειας» συμπληρώνοντας πλέον εννέα συναπτά έτη μαχητικής παρεμβατικότητας στο κλάδο θέρμανσης – ενέργειας και στην αγορά γενικότερα, εκφράζει μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου της την αισιοδοξία πως με την συλλογικότητα του κλάδου, τον ανοικτό διάλογο, τις συνεργασίες με συγγενείς φορείς, τις παρεμβάσεις στην Δημόσια Διοίκηση, αλλά και την αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικής δυνατότητας, τη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο που διανύουμε, θα δημιουργηθούν πρόσθετες προοπτικές εξέλιξης και βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας των επιχειρήσεών μας, του προσωπικού μας, αλλά και της εν γένει αγοράς.
 
 Συνδικαλιστικά
Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών Ν.Χανίων: Γιόρτασαν τον προστάτη άγιό τους.
Σύνδεσμος Υδραυλικών Ξάνθης: Προχωράει σε εκλογές
Σύνδεσμος Εργολάβων Υδραυλικών Ν. Θεσσαλονίκης: Καλώς ήρθε το αέριο
ΣΕΥΑ: Κινητοποίηση στις 31 Οκτωβρίου για φορολογικό-πλειστηριασμούς
Ενημέρωση με ουσία στην ημερίδα της ΟΒΥΕ
Βόλος: Στη μάχη της παράνομης εργασίας με όπλα 50.000 ενημερωτικά φυλλάδια
ΟΒΥΕ: Νέο Μητρώο Υλικών τον Οκτώβριο
ΣΕΗ Μαγνησίας: Συγχαρητήρια σε φοιτητές που πρώτευσαν σε διεθνή διαγωνισμό
Συγκροτήθηκε το ΔΣ της νέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Καύσης
Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: Εκστρατεία ενημέρωσης κατά της αδήλωτης εργασίας
ΠΙΕΡΙΑ: Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών & Κλιματιστικών Έργων αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook