Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Προτάσεις - αιτήματα της ΟΒΥΕ για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατΆ οίκον»
 Υπόμνημα με τις προτάσεις και τα αιτήματα των επαγγελματιών στο χώρο της ύδρευσης και της θέρμανσης απέστειλε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το προεδρείο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας.

Απευθυνόμενοι προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Σωκράτη Φάμελλο και το γενικό γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Μιχάλη Βερροιόπουλο, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών αναφέρθηκαν εκτενέστατα στην Υπεύθυνη Δήλωση Καλής Εκτέλεσης Εργασιών, ζητώντας με επιχειρήματα να καταστεί προϋπόθεση στα δικαιολογητικά του φακέλου για την επιδότηση στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατΆ οίκον».

Αναλυτικότερα, η επιστολή έχει ως εξής: «Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας (ΟΒΥΕ), τον Οκτώβριου του έτους 2017, κατά τη διάρκεια συνάντησης εκπροσώπων του προεδρείου του με το γενικό γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών -Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μ. Βερροιόπουλο, στην έδρα του Υπουργείου στην Αθήνα, υπέβαλε υπόμνημα μέσω του οποίου διατύπωνε και τεκμηρίωνε προτάσεις και αιτήματα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ κ. Δ. Βαργιάμης και ο γενικός γραμματέας κ. Θ. Τουτζιαράκης, μεταξύ και άλλων θεμάτων ανέλυσαν ενδελεχώς στο γενικό γραμματέα κ. Βερριοόπουλο το ρόλο της Υπεύθυνης Δήλωσης Καλής Εκτέλεσης Εργασιών (ΥΔΚΕ, ΠΔ. 112/2012 ΦΕΚ 197Α άρθρο 7 και άρθρο 13 παρ: Β΄) και τα ουσιαστικά «οφέλη» που μπορεί να επέλθουν εάν καταστεί η ΥΔΚΕ –όπως επίσης και το αντίστοιχο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών– απαραίτητη προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατΆ οίκον».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνάντησης τον περασμένο Οκτώβριο, ο κ. Βερροιόπουλος στάθηκε θετικά διακείμενος και ανέφερε ότι οι συνεργάτες του θα μελετήσουν την πρόταση αυτή, αλλά και γενικότερα όλα τα αιτήματα που αναφέρονταν στο υποβληθέν υπόμνημα, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει και σχετική απάντηση, η οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει περιέλθει σε γνώση της Ομοσπονδίας.

Το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ, με γνώμονα την κατοχύρωση και τη διασφάλιση των καταναλωτών, με το παρόν έγγραφο αιτείται εκ νέου να συμπεριληφθεί η ΥΔΚΕ στα απαιτούμενα δικαιολογητικά του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατΆ οίκον» κατά τη διαδικασία υποβολής του φακέλου για έγκριση - επιδότηση.

Η ένταξη της ΥΔΚΕ στο φάκελο θα αποτελεί εγγύηση και διασφάλιση των καταναλωτών για τις εργασίες που προβλέπει το πρόγραμμα (αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου), καθώς:

Πρώτον, ο εγκαταστάτης-τεχνίτης που θα επιλαμβάνεται και κατόπιν θα εκτελεί τις εργασίες θα πρέπει να είναι κάτοχος σχετικής άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος προκειμένου να μπορεί να συντάξει και να υπογράψει τη σχετική ΥΔΚΕ.

Δεύτερον, η ΥΔΚΕ υποχρεώνει τον αδειούχο εγκατάσταση (αρχιτεχνίτη, εργοδηγό) να χρησιμοποιήσει κατά την εκτέλεση των εργασιών υλικά που φέρουν προδιαγραφές.

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό, η ΥΔΚΕ αποτελεί κατοχύρωση και διασφάλιση, και συμβάλλει στη διαφάνεια.

Σημαντικό επίσης είναι ότι η ΥΔΚΕ, με τον καθορισμό της ως απαιτούμενου δικαιολογητικού, θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο και θα συμβάλει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, καθώς υποχρεώνει τον εκάστοτε τεχνίτη να είναι κάτοχος επαγγελματικής άδειας σε ισχύ, αλλά και επιπλέον να εκδίδει αντίστοιχο παραστατικό που να συνοδεύει την ΥΔΚΕ και να αναφέρεται στις εργασίες που εκτέλεσε. Συμπληρωματικά επισυνάπτεται ΥΔΚΕ σύμφωνα με το παράρτημα Β΄ άρθρο 13 Π.Δ. 112/2012 ΦΕΚ 197Α, όπως προβλέπεται.

Ολοκληρώνοντας, παρακαλείστε θερμά να μελετήσετε το παρόν αίτημα και να απαντήσετε εγγράφως για την αποδοχή του ή όχι. Και βέβαια το προεδρείο της Ομοσπονδίας θα είναι στη διάθεσή σας και για συνάντηση επί του θέματος».
 
 Συνδικαλιστικά
Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών Ν.Χανίων: Γιόρτασαν τον προστάτη άγιό τους.
Σύνδεσμος Υδραυλικών Ξάνθης: Προχωράει σε εκλογές
Σύνδεσμος Εργολάβων Υδραυλικών Ν. Θεσσαλονίκης: Καλώς ήρθε το αέριο
ΣΕΥΑ: Κινητοποίηση στις 31 Οκτωβρίου για φορολογικό-πλειστηριασμούς
Ενημέρωση με ουσία στην ημερίδα της ΟΒΥΕ
Βόλος: Στη μάχη της παράνομης εργασίας με όπλα 50.000 ενημερωτικά φυλλάδια
ΟΒΥΕ: Νέο Μητρώο Υλικών τον Οκτώβριο
ΣΕΗ Μαγνησίας: Συγχαρητήρια σε φοιτητές που πρώτευσαν σε διεθνή διαγωνισμό
Συγκροτήθηκε το ΔΣ της νέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Καύσης
Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: Εκστρατεία ενημέρωσης κατά της αδήλωτης εργασίας
ΠΙΕΡΙΑ: Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών & Κλιματιστικών Έργων αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook