Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Αντλίες Θερμότητας - Τεχνολογίες και εφαρμογές
 


Η ραγδαία άνοδος της αγοράς των αντλιών θερμότητας και στην Ελλάδα, κάνει απαραίτητη την γνώση πάνω στις διαθέσιμες λύσεις και τεχνολογίες, προκειμένου να επιλεχθεί η καταλληλότερη μονάδα ανάλογα την εφαρμογή.
Οι αντλίες θερμότητας της σειράς LG διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες οποιουδήποτε χώρου.
- Αντλίες θερμότητας Therma V διαιρούμενου τύπου. - Αντλίες θερμότητας Therma V Monobloc με ψυκτικό μέσο R32 για παραγωγή ζεστού νερού έως 65 °C. - Αντλίες θερμότητας Therma V με κύκλωμα cascade για παραγωγή ζεστού νερού έως 80 °C. - Μονάδες Hydro Kit (μεσαίων / υψηλών θερμοκρασιών) με αποδόσεις έως 32 KW. - Therma V Μονάδες διαιρούμενου τύπου με ενσωματωμένο δοχείο παραγωγής και αποθήκευσης ζεστού νερού στην εσωτερική μονάδα.
Από τις παραπάνω, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην αντλία θερμότητας Therma V Monobloc με ψυκτικό μέσο R32. Η πρώτη μονάδα που διατίθεται στην ελληνική αγορά με αυτά τα χαρακτηριστικά, συνδυάζει την ισχυρή απόδοση με την ευελιξία (τοποθέτηση της μονάδας σε εξωτερικό χώρο και απευθείας σύνδεση με το υδραυλικό δίκτυο).
O υψηλότερος λόγος συμπίεσης σε σχέση με το R410 και η ενσωματωμένη τεχνολογία Flash Gas εξασφαλίζουν μοναδικά πλεονεκτήματα έναντι των έως τώρα λύσεων, όπως:
- Λειτουργία έως και τους -25 °C. - Μηδενική πτώση απόδοσης ακόμα και στους -5 °C. - Τα παραπάνω είναι εφικτά χωρίς τη χρήση εφεδρικής ηλεκτρικής αντίστασης.
Με δυνατότητα παραγωγής ψυχρού νερού έως 5 °C και ζεστού νερού έως 65 °C, μπορούν να συνδεθούν με μονάδες Fan Coil για ψύξη - θέρμανση, να αντικαταστήσουν πλήρως λέβητες σε συστήματα με καλοριφέρ και να παράξουν μεγάλες ποσότητες ζεστού νερού χρήσης.
Οι αυτοματισμοί (έλεγχος 2 κυκλωμάτων θέρμανσης / αυτόματη αντιστάθμιση / προγραμματισμός λειτουργιών / αποθήκευση παραμέτρων λειτουργίας και ιστορικό βλαβών) εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία, ενώ με το πρόγραμμα LG Therma V configurator οι ρυθμίσεις μπορούν ετοιμαστούν από τον εγκαταστάτη στο γραφείο και απλά να φορτωθούν στο χειριστήρια, μέσω κάρτας μνήμης εξοικονομώντας χρόνο.
Επιπλέον, για τους επαγγελματικούς χώρους όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, κομμωτήρια κτλ, όπου χρειάζεται παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων ζεστού νερού και οι χρόνοι αναθέρμανσης πρέπει να είναι μειωμένοι, η καταλληλότερη λύση είναι η εγκατάσταση μονάδων Hydro Kit υψηλών θερμοκρασιών (παραγωγή νερού έως 80 °C), συνδεδεμένες με μία εξωτερική μονάδα VRF – Multi V της LG Electronics.
Η εσωτερική μονάδα Hydro Kit διαθέτει 2 πλακοειδείς εναλλάκτες θερμότητας. Ο πρώτος από αυτούς είναι τμήμα ενός ψυκτικού κυκλώματος με τον δικό του ξεχωριστό συμπιεστή Inverter, που λειτουργεί με ψυκτικό μέσο R134A. Στον 1ο πλακοειδή εναλλάκτη, το κύκλωμα μπορεί να προσθέσει τη θερμότητα που έχει απορροφήσει το R410A από την ατμόσφαιρα, σε αυτή που παράγει με την συμπίεση του R134A. Στη συνέχεια το R134A οδηγείται στο 2ο πλακοειδή εναλλάκτη, όπου και ανταλλάσσει θερμότητα με το νερό που κυκλοφορεί στο κύκλωμα, επιτυγχάνοντας υψηλή θερμοκρασία εξόδου του νερού και ταχύτατη επίτευξη της θερμοκρασίας – στόχου.
Η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται σε σχέση με τη χρήση συμβατικών τρόπων θέρμανσης (λέβητες πετρελαίου / υγραερίου) είναι τεράστια, ενώ η εγκατάσταση είναι πολύ πιο εύκολη και η συντήρηση απλή και γρήγορη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ταυτόχρονη σύνδεση μονάδων Hydro Kit και εσωτερικών μονάδων κλιματισμού στην ίδια εξωτερική μονάδα Multi V, με ανάκτηση θερμότητας (Heat Recovery). Σε αυτή την περίπτωση, η θερμότητα που απορροφάται από τους χώρους όπου δουλεύει ο κλιματισμός, δεν αποβάλλεται στο περιβάλλον αλλά μέσω των δοχείων ανάκτησης χρησιμοποιείται για να θερμάνει το νερό, εξοικονομώντας ακόμα περισσότερη ενέργεια.
 
 Τεχνικά Θέματα
Επεξεργασία νερού με αντίστροφη ώσμωση
Θερμοστάτες χώρου
Aερισμός αποχετευτικών συστημάτων
Εντοπισμός υγρασίας με τη βοήθεια θερμικής κάμερας
Η ρύθμιση των συστημάτων δαπεδοθέρμανσης
Το βακτήριο Λεγεωνέλλα στα δίκτυα ύδρευσης
Οικολογική απόφραξη και συντήρηση αποχέτευσης με βακτήρια και ένζυμα
Μέθοδος απολύμανσης νερού με υπεριώδη ακτινοβολία UV
Η χρήση των εγχυτήρων στις ψυκτικές εγκαταστάσεις
Η συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook