Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Σύνδεσμος Υδραυλικών Καβάλας: Πρωτοβουλία για την τεχνική επιμόρφωση των υδραυλικών
 


Δράσεις για την ενίσχυση της τεχνικής εκπαίδευσης και τη βελτίωση των επαγγελματικών ικανοτήτων των υδραυλικών στο νομό Καβάλας προωθεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών Καβάλας κ. Δημήτριος Καϊλάρης.
Ήδη έχει έρθει σε συνεννόηση με τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, προκειμένου να δημιουργηθούν ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν προϋπηρεσία σε τομείς που μέχρι σήμερα είτε δεν τους κατείχαν είτε δεν είχαν ασχοληθεί με αυτούς για πολλά χρόνια.
Αυτό θα βοηθήσει πολλά μέλη του Συνδέσμου να αποκτήσουν άδειες που δεν διέθεταν, όπως άδεια διαχείρισης υποδομών αερίων καυσίμων, άδεια μηχανισμών χρήσεως φυσικού αερίου κ.ά.
Να σημειωθεί ότι αρκετοί υδραυλικοί διαθέτουν παλαιές άδειες που δεν συμπεριλάμβαναν τις νέες τεχνολογίες και αφορούσαν μόνο τον κλάδο της ύδρευσης.
Παράλληλα, ο Σύνδεσμος βρίσκεται σε συζητήσεις με φορείς και εταιρείες του χώρου ύδρευσης και θέρμανσης για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε λέβητες υγρών και φυσικών καυσίμων, ώστε να διευρυνθεί το αντικείμενο εργασίας τους.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πρόσφατα ο Σύνδεσμος, σε συνεννόηση και με το Σύνδεσμο Υδραυλικών Δράμας, συνεργάστηκε με την εταιρεία Ideal Standard και πραγματοποιήθηκε μια σειρά σεμιναρίων.
Θετικό χαρακτηρίζεται και το γεγονός ότι οι πολεοδομίες του νομού αποδέχονται τις υπεύθυνες δηλώσεις καλής θέλησης, και σε συνδυασμό με την αύξηση της τουριστικής ανάπτυξης που παρουσιάζει η περιοχή δίδεται η δυνατότητα στους υδραυλικούς να αυξήσουν το έργο τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στις αυξανόμενες ανακαινίσεις κτιριακών υποδομών.
Από την άλλη πλευρά, παραμένει άλυτο το πρόβλημα με την παράνομη εργασία, καθώς και με την αδυναμία της πολιτείας να παρέμβει με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να τερματίσει μια κατάσταση που επιβαρύνει τόσο τους επαγγελματίες υδραυλικούς όσο και τα έσοδα του κράτους.
 
 Συνδικαλιστικά
Ανθεί η «μαύρη εργασία» υδραυλικών στο Ν.Τρικάλων
Σύνδεσμος Εργολάβων Υδραυλικών Θεσσαλονίκης: Ενίσχυση της επικοινωνιακής προβολής του κλάδου
Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας: Να επιβληθεί η χρήση του ΑΦΜ στην αγορά προϊόντων
Προτάσεις - αιτήματα της ΟΒΥΕ για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατΆ οίκον»
ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε: H ετήσια τακτική γενική Συνέλευση του 2018
Γενική Συνέλευση ΟΒΥΕ: Χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων
Γενική Συνέλευση ΟΒΥΕ: Νέο όραμα για τον κλάδο των υδραυλικών
Γενική συνέλευση της ΟΒΥΕ: Αλλάζει στρατηγική ο κλάδος
Ψήφισμα της 29ης τακτικής γενικής συνέλευσης της ΟΒΥΕ
Η 29η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση 2018 της ΟΒΥΕ
Σωματείο Υδραυλικών Ν. Τρικάλων: Επίσκεψη στο νέο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook