Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Σύνδεσμος Υδραυλικών Καβάλας: Πρωτοβουλία για την τεχνική επιμόρφωση των υδραυλικών
 


Δράσεις για την ενίσχυση της τεχνικής εκπαίδευσης και τη βελτίωση των επαγγελματικών ικανοτήτων των υδραυλικών στο νομό Καβάλας προωθεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών Καβάλας κ. Δημήτριος Καϊλάρης.
Ήδη έχει έρθει σε συνεννόηση με τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, προκειμένου να δημιουργηθούν ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν προϋπηρεσία σε τομείς που μέχρι σήμερα είτε δεν τους κατείχαν είτε δεν είχαν ασχοληθεί με αυτούς για πολλά χρόνια.
Αυτό θα βοηθήσει πολλά μέλη του Συνδέσμου να αποκτήσουν άδειες που δεν διέθεταν, όπως άδεια διαχείρισης υποδομών αερίων καυσίμων, άδεια μηχανισμών χρήσεως φυσικού αερίου κ.ά.
Να σημειωθεί ότι αρκετοί υδραυλικοί διαθέτουν παλαιές άδειες που δεν συμπεριλάμβαναν τις νέες τεχνολογίες και αφορούσαν μόνο τον κλάδο της ύδρευσης.
Παράλληλα, ο Σύνδεσμος βρίσκεται σε συζητήσεις με φορείς και εταιρείες του χώρου ύδρευσης και θέρμανσης για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε λέβητες υγρών και φυσικών καυσίμων, ώστε να διευρυνθεί το αντικείμενο εργασίας τους.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πρόσφατα ο Σύνδεσμος, σε συνεννόηση και με το Σύνδεσμο Υδραυλικών Δράμας, συνεργάστηκε με την εταιρεία Ideal Standard και πραγματοποιήθηκε μια σειρά σεμιναρίων.
Θετικό χαρακτηρίζεται και το γεγονός ότι οι πολεοδομίες του νομού αποδέχονται τις υπεύθυνες δηλώσεις καλής θέλησης, και σε συνδυασμό με την αύξηση της τουριστικής ανάπτυξης που παρουσιάζει η περιοχή δίδεται η δυνατότητα στους υδραυλικούς να αυξήσουν το έργο τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στις αυξανόμενες ανακαινίσεις κτιριακών υποδομών.
Από την άλλη πλευρά, παραμένει άλυτο το πρόβλημα με την παράνομη εργασία, καθώς και με την αδυναμία της πολιτείας να παρέμβει με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να τερματίσει μια κατάσταση που επιβαρύνει τόσο τους επαγγελματίες υδραυλικούς όσο και τα έσοδα του κράτους.
 
 Συνδικαλιστικά
Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών Ν.Χανίων: Γιόρτασαν τον προστάτη άγιό τους.
Σύνδεσμος Υδραυλικών Ξάνθης: Προχωράει σε εκλογές
Σύνδεσμος Εργολάβων Υδραυλικών Ν. Θεσσαλονίκης: Καλώς ήρθε το αέριο
ΣΕΥΑ: Κινητοποίηση στις 31 Οκτωβρίου για φορολογικό-πλειστηριασμούς
Ενημέρωση με ουσία στην ημερίδα της ΟΒΥΕ
Βόλος: Στη μάχη της παράνομης εργασίας με όπλα 50.000 ενημερωτικά φυλλάδια
ΟΒΥΕ: Νέο Μητρώο Υλικών τον Οκτώβριο
ΣΕΗ Μαγνησίας: Συγχαρητήρια σε φοιτητές που πρώτευσαν σε διεθνή διαγωνισμό
Συγκροτήθηκε το ΔΣ της νέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Καύσης
Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: Εκστρατεία ενημέρωσης κατά της αδήλωτης εργασίας
ΠΙΕΡΙΑ: Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών & Κλιματιστικών Έργων αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook