Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Σπύρος Σκιαδόπουλος: «Οι πρώτες 3D μπαταρίες παγκοσμίως κυκλοφόρησαν φέτος από τον όμιλο Fiore»
 


Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας της ιταλικής κρουνοποιίας Fiore στην Ελλάδα, ο κ. Σπύρος Σκιαδόπουλος σκιαγραφεί στο «Θερμοϋδραυλικό» την πορεία της εταιρείας στην Ιταλία και τη μετεξέλιξή της μέσα σε 53 χρόνια σε Όμιλο.
Μιλά για τα στοιχεία που τη διαφοροποιούν σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, για τα επιτεύγματα και τα σχέδιά της, καθώς και για περιστατικά ψευδεπίγραφων προϊόντων με το σήμα της Fiore στην Ελλάδα που αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά.
Παράλληλα περιγράφει την τακτική που ακολουθεί στην Ελλάδα ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Fiore, απέναντι στους καταναλωτές και τους επαγγελματίες του κλάδου.
– Κύριε Σκιαδόπουλε, φέτος συμπληρώνονται 30 έτη συνεχούς παρουσίας της ιταλικής κρουνοποιίας Fiore στην Ελλάδα, με σημαντική επιτυχία. Ως υπεύθυνος εξαγωγών σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, ΠΓΔΜ και Μάλτα, ποιο θεωρείτε ότι είναι το δυνατό χαρτί του ομίλου Fiore;
– Καταρχήν να πούμε ότι στην ομάδα εξαγωγών του ομίλου έχω τη χαρά και την τιμή να συνεργάζομαι με τον αδελφό μου Δημήτριο Σκιαδόπουλο. Φέτος η Fiore SRL (www.fiore.it) συμπληρώνει 53 χρόνια βιομηχανικής παραγωγής στην κρουνοποιία (μπαταρίες μπάνιου και κουζίνας), αφού ιδρύθηκε το 1965 από τον Antonio Fiore και συνεχίζει να διοικείται από το γιο του και μοναδικό ιδιοκτήτη Marco Fiore.
Όλα τα προϊόντα μας κατασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, καλυμμένου εμβαδού 22.000 τ.μ., στο Borgomanero Ιταλίας. Εξάγουμε σε περισσότερες από 75 χώρες, ενώ στην Ελλάδα είμαστε σταθερά πρώτοι σε πωλήσεις αριθμού προϊόντων.
Θα συνοψίσω την «συνταγή της επιτυχίας» στα ακόλουθα: Κάθε μέρα, με συνέπεια προσφέρουμε στον καταναλωτή, μέσω της τοπικής εμπορικής επιχείρησης και του εγκαταστάτη υδραυλικού, τη σωστή ποιότητα στη σωστή τιμή. Προσφέρουμε προϊόντα προσιτά στους Έλληνες καταναλωτές, χωρίς να προδίδουμε την εμπιστοσύνη τους. Έτσι χτίζουμε εδώ και 30 χρόνια μια σχέση εμπιστοσύνης.
Λάβετε υπόψη σας ότι είμαστε η μόνη κρουνοποιία που διαθέτει δύο έμπειρους διπλωματούχους μηχανικούς, τον αδελφό μου Δημήτριο Σκιαδόπουλο και εμένα, για την υποστήριξη και εξυπηρέτηση των Ελλήνων πελατών. Δυστυχώς, πολλοί ξεχνούν ότι η «μπαταρία» –ή ο υδροαναμεικτήρας σωστότερα– είναι ένα αγαθό μακράς διαρκείας, που μπορεί να γίνει αιτία μεγάλων προβλημάτων εάν έχει ελαττώματα ή αδύναμη κατασκευή.
– Πρόσφατα η Fiore εξαγόρασε την ιστορική ιταλική κρουνοποιία Webert. Μπορείτε να αποκαλύψετε ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της στρατηγικής κίνησης; Θα ακολουθήσουν και άλλες εξαγορές;
– Πρόκειται για μια κίνηση ολοκλήρωσης· δεν είναι η πρώτη. Θα εξαγοράσουμε και την ιστορική ιταλική εταιρεία Visentin και θα ακολουθήσουν και άλλες ηχηρές εξαγορές. Η ιταλική κρουνοποιία περνάει πλέον στη νέα περίοδο των μεγάλων ομίλων, ώστε να αντιμετωπίσει τον παγκόσμιο ανταγωνισμό χωρίς να χάσει τη διακριτή ταυτότητά της, όπως έκανε άλλωστε και η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.
Η Webert είναι και θα παραμείνει μια ξεχωριστή εταιρεία, με ιστορία 40 ετών, που απευθύνεται σε καταναλωτές υψηλής αισθητικής, οι οποίοι αναζητούν γνήσια πρωτότυπα προϊόντα που κερδίζουν με την εντυπωσιακά στιβαρή κατασκευή τους. Πρόκειται για τη «Ferrari των ειδών κρουνοποιίας».
Τα προϊόντα της Webert υπογράφονται από διάσημους Ιταλούς σχεδιαστές, έχουν κατακτήσει βραβείο Red Dot, παράγονται σε λίγα κομμάτια το κάθε σχέδιο και απευθύνονται σε αγοραστές με αυξημένες οικονομικές δυνατότητες και πολυτελείς ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Πρωτοπορώντας ακόμη μια φορά, η Webert έθεσε σε εμπορική διάθεση, πρώτη στον κόσμο, στις 4 Ιουνίου 2018, μπαταρίες νεροχύτη από ανοξείδωτο ατσάλι 316L, κατασκευασμένες σε τρισδιάστατο εκτυπωτή!
Δηλαδή, περάσαμε –πρώτοι στον κλάδο μας!– στην 4η βιομηχανική επανάσταση, που απελευθερώνει τη φαντασία των σχεδιαστών, και μας επέτρεψε να υλοποιήσουμε πρότυπα σχέδια, που ήταν αδύνατο μέχρι σήμερα να υλοποιηθούν με τη συμβατική μεταλλουργία. Επιπλέον, η διαδικασία είναι 100% οικολογική.
– Στοχεύετε στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου σας, έτσι ώστε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας;
– Όχι. Τώρα εστιάζουμε στην ενίσχυση των υπαρχόντων συνεργασιών. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε μεγαλύτερες πωλήσεις μέσα από το σημερινό μας δίκτυο. Είμαι περήφανος να πω ότι στην Ελλάδα και στην Κύπρο συνεργαζόμαστε με τους άριστους του κλάδου, οι περισσότεροι από τους οποίους μας τιμούν επί δεκαετίες με τη συνεργασία τους.
Κύριο μέλημά μας είναι να ισχυροποιήσουμε αυτές τις συνεργασίες και να τους προσφέρουμε περισσότερη ενημέρωση και εκπαίδευση, ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να μπορούν να πολλαπλασιάζουν την αξία των προϊόντων μας και την ικανοποίηση του τελικού χρήστη.
– Τα προϊόντα Fiore καλύπτονται από κάποια εγγύηση; Αν και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας έχουν την υποχρέωση να διαθέτουν στα ελληνικά τους καταλόγους, τις οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης, την εγγύηση και ό,τι άλλο συνοδεύει το προϊόν, πολλές το αψηφούν. Εσείς το έχετε εφαρμόσει αυτό;
– Η Fiore επέβαλε στον υγιή ανταγωνισμό να συμμορφωθεί με την ελληνική νομοθεσία και να δίδεται γραπτή εγγύηση. Το πετύχαμε τοποθετώντας πρώτοι στην Ελλάδα –εδώ και πάρα πολλά χρόνια– τη γραπτή εγγύηση εντός της συσκευασίας, και μάλιστα στα ελληνικά. Κάποιοι σοβαροί ανταγωνιστές ακολούθησαν, αλλά δυστυχώς δεν ακολούθησαν όλοι.
Η Fiore προσφέρει πλέον 25ετή εγγύηση, και αυτός είναι ο τρόπος μας να γιορτάσουμε τα πρώτα 30 χρόνια στην Ελλάδα και Κύπρο, δίνοντας περισσότερα στον τελικό χρήστη. Επιπλέον, είμαι πολύ περήφανος διότι είμαστε η μόνη εταιρεία του κλάδου που κυκλοφορούμε ελληνικό κατάλογο με αποκλειστικά ελληνική ορολογία, ώστε να εκπαιδεύουμε επαγγελματίες και κοινό στη σωστή χρήση των όρων.
Εύχομαι κάποτε να μην είμαι πια αναγκασμένος να λέω «μπαταρία μπάνιου με ντουζάκι» αλλά «επίτοιχος υδροαναμεικτήρας λουτήρα με καταιονητήρα χειρός». Και επιτρέψτε μου να πω, ότι δεν πρόκειται τόσο για νομικό όσο για ηθικό θέμα, αλλά και ζήτημα αισθητικής· άρα το βάρος πέφτει στους Έλληνες συνεργάτες κάθε εταιρείας.
– Εάν κάποιος πελάτης σας χρειαστεί ένα ανταλλακτικό για μια μπαταρία που είχε αγοράσει από σας πριν από πολλά χρόνια, μπορεί να το προμηθευτεί ή δεν παράγονται πλέον ανταλλακτικά για παλαιότερα προϊόντα σας;
– Επειδή η παραγωγή μας έχει μεγάλο βαθμό καθετοποίησης, μας είναι δυνατό να καλύπτουμε με τα κύρια ανταλλακτικά ακόμη και προϊόντα που παράχθηκαν πριν από 30 χρόνια! Και μάλιστα σε πολύ φιλικές και καθόλου «τιμωρητικές» τιμές, όπως κάνουν αρκετοί ανταγωνιστές μας.
– Στα 30 χρόνια παρουσίας των προϊόντων της στη χώρα μας, η Fiore έχει πουλήσει 7.000.000 υδροαναμεικτήρες. Εκτός από τους καταναλωτές που σας έχουν εμπιστευθεί, έχετε να επιδείξετε και σημαντικά μεγάλα έργα τα οποία αναλάβατε;
– Θα μας βρείτε κυριολεκτικά παντού στο Ολυμπιακό Χωριό της Αθήνας, στα μεγαλύτερα νοσοκομεία (ΚΑΤ), σε όλες τις μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες (οι οποίες σταθερά μας εμπιστεύονται, διότι οι δυσάρεστες εκπλήξεις κοστίζουν πολύ σε έναν σοβαρό επαγγελματία), αλλά ακόμη και στη Βουλή των Ελλήνων ή στο πασίγνωστο γωνιακό καφέ της Πλατείας Κολωνακίου.
Δεν υπάρχει Έλληνας ή επισκέπτης στην Ελλάδα που να μην έχει αγγίξει μια μπαταρία Fiore. Εκτός... εάν βρέθηκε μπροστά σε ένα από τα μοντέλα μας με φωτοκύτταρο, που δεν απαιτούν φυσική επαφή.
– Μια εταιρεία όπως η Fiore έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με αντιγραφή των προϊόντων της ή με αντιγραφή του σήματός της; Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, κυκλοφορούν πλαστά προϊόντα με το σήμα της;
– Είναι αναμενόμενο, σε περιβάλλον «χαλαρής νομιμότητας», ο πρώτος στην αγορά να γίνεται στόχος αντιγραφής και παραποίησης. Με μεγάλο κόστος, έχουμε εξαντλήσει κάθε νομική δυνατότητα για να προστατεύσουμε τόσο τα συμφέροντά μας όσο και τους καταναλωτές από επίδοξους λαθροδιακινητές ψευδεπίγραφων προϊόντων. Προσωπικά, έχω παραστεί ως μάρτυρας κατηγορίας σε 48 δικαστήρια σε όλη τη χώρα.
Δυστυχώς, τόσο η νομοθεσία όσο και ο διοικητικός μηχανισμός, στην πράξη, ενθαρρύνουν το λαθρεμπόριο, αφού όλες οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά χρονοβόρες και κοστοβόρες· και τελικά καταλήγουν σε αστείες ποινές σε σχέση με την κοινωνική βλάβη που προκαλούν παρόμοια αδικήματα.
Λάβετε υπόψη ότι τα ψευδεπίγραφα προϊόντα κρουνοποιίας έχουν αποδειχθεί και ακατάλληλα, κατασκευασμένα από κράματα επικίνδυνα για την υγεία. Βεβαίως η προσπάθεια φέρνει αποτελέσματα, και σήμερα δε γνωρίζω να κυκλοφορεί κανένα ψευδεπίγραφο προϊόν που να μιμείται τα προϊόντα μας. Δυστυχώς, όμως, το δυσβάστακτο βάρος της συνεχούς επιτήρησης πέφτει σε εμάς, αφού το έχουν αποποιηθεί σιωπηρά οι «αρμόδιοι».
– Ποια είναι τα επόμενα βήματα της Fiore στην ελληνική αγορά; Τι καινούριο να περιμένουμε από σας;
– Δεν θα ήταν πια «καινούριο» εάν γνωρίζατε τι να περιμένετε! Λίγη υπομονή, και εγγυώμαι μόνο θετικές εκπλήξεις για κάθε σοβαρό Έλληνα επαγγελματία του κλάδου μας!
 
 Πρόσωπα
Κατερίνα Δήμα: «Με την υπεροχή των προϊόντων μας κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της αγοράς»
Νικόλαος Σ. Δατσέρης: «Να εξορθολογιστεί το σύστημα πιστοποίησης των προϊόντων»
Ηλίας Κακιώνης: «Η αξιοπιστία του brand name «CHER» είναι η δύναμή μας»
Λάμπρος Σπάθης: «Επενδύουμε στους ανθρώπους μας και στην τεχνολογία των προϊόντων μας»
Κίμων Λέφας: «Πρέπει να είμαστε σωστοί ως επιχειρηματίες και ως άνθρωποι»
Κωνσταντίνος Αλβανός: «Η άνεση είναι πάντα προτεραιότητά μας»
Νικήτας Αθανασόπουλος: Στόχος μας η ενότητα του κλάδου
Αλέξης Μαυρογένης: «Εγγυόμαστε ποιότητα και εξυπηρέτηση στους πελάτες μας»
Σπανός: Η χώρα μας έχει υψηλή ηλιοφάνεια και ισχυρή βιομηχανία
Γιώργος Κωνσταντέλλος: Βήματα μπροστά
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook