Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: Εκστρατεία ενημέρωσης κατά της αδήλωτης εργασίας
 


Στην έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των καταναλωτών του νομού Ημαθίας για τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν επιχειρήσεις αλλά και ανεξάρτητοι επαγγελματίες που διενεργούν ψυκτικές, κλιματιστικές, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, προέβη το Σωματείο Επαγγελματιών Αδειούχων Ψυκτικών & Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Ν. Ημαθίας.
Η έκδοση έγινε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Βέροιας και το Σύνδεσμο Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών και Κλιματιστικών Έργων Ν. Ημαθίας, και με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Ημαθίας και των Ομοσπονδιών Βέροιας (ΟΕΒΒ) και Νάουσας (ΟΕΒΝ).
Η έκδοση του φυλλαδίου αποφασίστηκε μετά τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει στο νομό το φαινόμενο της παράνομης εργασίας στους κλάδους των υδραυλικών, ψυκτικών και ηλεκτρολόγων. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκαταστατών Θερμοϋδραυλικών Νάουσας και Περιφέρειας κ. Χρήστος Φραγκότσης ανέφερε σχετικά:
«Υπήρχαν πολλές καταγγελίες από συναδέλφους-μέλη του συνδέσμου μας για εκτεταμένα φαινόμενα «μαύρης εργασίας» υδραυλικών στην περιοχή μας και κυρίως στα χωριά. Ανάμεσα σΆ αυτούς που ασκούν παράνομα δραστηριότητα στο χώρο μας, υπάρχουν επαγγελματίες που είχαν βγάλει στο παρελθόν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, έχουν όμως προβεί σε διακοπή επαγγέλματος και έτσι δεν πληρώνουν ούτε φόρο, ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ενισχύοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
»Αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω μετά την παρέμβαση της ΟΒΥΕ στις αστυνομικές διευθύνσεις όλης της χώρας για την πάταξη της παράνομης εργασίας, αποστέλλοντας τις σχετικές εγκυκλίους και ενημερώνοντάς τους για τις κυρώσεις που επιβάλλονται κατά περίπτωση».
Στο φυλλάδιο που εξέδωσαν οι σύνδεσμοι των υδραυλικών, ψυκτικών και ηλεκτρολόγων του νομού Ημαθίας αναφέρουν τα άρθρα των νόμων σύμφωνα με τα οποία απαιτείται οι τεχνικοί των συγκεκριμένων επαγγελμάτων να είναι αδειοδοτημένοι και πιστοποιημένοι. Επίσης γίνεται αναφορά και στις επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν τεχνικούς των συγκεκριμένων κλάδων, οι οποίοι τεχνικοί πρέπει να είναι καταρτισμένοι, να φέρουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (αρχιτεχνίτη - εργοδηγού) και να διαθέτουν πιστοποίηση για τη διαχείριση των ψυκτικών υγρών.
Στην περιπτώσεις που εντοπιστούν μεμονωμένα άτομα ή επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους που εκτελούν ψυκτικές, κλιματιστικές, ηλεκτρολογικές ή υδραυλικές εργασίες χωρίς άδεια, όπως επισημαίνουν οι υπογράφοντες, θα αντιμετωπίζουν τις κυρώσεις του νόμου, όπως χρηματικά πρόστιμα από 1.000 έως 50.000 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση, καθώς και προσωρινή ή οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας εάν πρόκειται για επιχείρηση.
Επιπλέον, οι σύνδεσμοι υδραυλικών Βέροιας και Νάουσας, χωρίς τη συμμετοχή των υπολοίπων συνδέσμων, προχώρησαν ακόμη περισσότερο και έλαβαν –λόγω έννομου συμφέροντος– εισαγγελική εντολή να διενεργήσουν ελέγχους τόσο στην Εφορία, όσο και στο Τμήμα Βιομηχανίας της Περιφέρειας Ημαθίας, προκειμένου να διερευνήσουν τη νομιμότητα των αδειών και την ύπαρξη βιβλίων εσόδων - εξόδων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο τους.
 
 Συνδικαλιστικά
Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών Ν.Χανίων: Γιόρτασαν τον προστάτη άγιό τους.
Σύνδεσμος Υδραυλικών Ξάνθης: Προχωράει σε εκλογές
Σύνδεσμος Εργολάβων Υδραυλικών Ν. Θεσσαλονίκης: Καλώς ήρθε το αέριο
ΣΕΥΑ: Κινητοποίηση στις 31 Οκτωβρίου για φορολογικό-πλειστηριασμούς
Ενημέρωση με ουσία στην ημερίδα της ΟΒΥΕ
Βόλος: Στη μάχη της παράνομης εργασίας με όπλα 50.000 ενημερωτικά φυλλάδια
ΟΒΥΕ: Νέο Μητρώο Υλικών τον Οκτώβριο
ΣΕΗ Μαγνησίας: Συγχαρητήρια σε φοιτητές που πρώτευσαν σε διεθνή διαγωνισμό
Συγκροτήθηκε το ΔΣ της νέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Καύσης
ΠΙΕΡΙΑ: Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών & Κλιματιστικών Έργων αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook