Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Βόλος: Στη μάχη της παράνομης εργασίας με όπλα 50.000 ενημερωτικά φυλλάδια
 


Στα όριά τους έφτασαν τα μέλη του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών - Θερμικών & Κλιματιστικών Έργων Βόλου & Περιχώρων με την έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο της παράνομης εργασίας υδραυλικών στην περιοχή τους. Αφού πρώτα είχαν εξαντλήσει κάθε προσπάθεια να πείσουν τους αρμόδιους φορείς της περιοχής να επιληφθούν για την πάταξη του φαινομένου χωρίς αποτέλεσμα, είπαν να προχωρήσουν σε μια ρηξικέλευθη ενέργεια.
Με απόφαση του ΔΣ του συνδέσμου τύπωσαν 50.000 φυλλάδια, τα οποία διένειμαν πόρτα πόρτα σ΄όλο το Βόλο όπου ενημέρωναν τους πολίτες για τους νόμιμους υδραυλικούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή τους.
Στα φυλλάδια αναγράφονταν τα ονοματεπώνυμα και τα τηλέφωνα των νόμιμων υδραυλικών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εν δυνάμει πελάτες τους να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους. Η χορήγηση των στοιχείων επικοινωνίας των υδραυλικών έγινε αφού πρώτα είχαν συναινέσει οι ίδιοι γι΄αυτό.
Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου κ. Απόστολο Τσούπρο ευελπιστούν ότι οι κάτοικοι του Βόλου θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά τους και θα πάψουν να απευθύνονται σε «αυτοαποκαλούμενους» υδραυλικούς, προστατεύοντας έτσι τις περιουσίες τους αλλά και την προσωπική τους ασφάλεια από διάφορους επιτήδειους.
Σύμφωνα με τον κ. Τσούπρο το «90% των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου στην περιοχή κατασκευάζεται από λαθρεγκαταστάτες, που δεν μπορούν να πιστοποιήσουν την αρτιότητα και την ασφάλεια του έργου. Πρόσφατα μάλιστα διαπίστωσα και κάτι καινούργιο. Πηγαίνοντας σε κάποια πολυκατοικία του Βόλου είδα ένα ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο ενημέρωνε τους ενοίκους της πολυκατοικίας ότι μπορούν να απευθύνονται στο διαχειριστή, προκειμένου να σφραγίσουν το τεστ στεγανότητας για εγκατάσταση φυσικού αερίου, με μοναδικό δικαιολογητικό έναν προγενέστερο λογαριασμό φυσικού αερίου! Πως ένας διαχειριστής μπορεί να πιστοποιήσει κάτι που δε γνωρίζει;»
Μετά και από αυτό το περιστατικό, ο σύνδεσμος θεωρεί ότι σε συνεργασία και με συνδέσμους άλλων περιοχών πρέπει να εντείνει τις πιέσεις στους αρμόδιους φορείς για την εξάλειψη της αδήλωτης εργασίας αλλά και τη θέσπιση αυστηρών ελέγχων σε όλα τα κατασκευαστικά έργα του κλάδου.
 
 Συνδικαλιστικά
Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών Ν.Χανίων: Γιόρτασαν τον προστάτη άγιό τους.
Σύνδεσμος Υδραυλικών Ξάνθης: Προχωράει σε εκλογές
Σύνδεσμος Εργολάβων Υδραυλικών Ν. Θεσσαλονίκης: Καλώς ήρθε το αέριο
ΣΕΥΑ: Κινητοποίηση στις 31 Οκτωβρίου για φορολογικό-πλειστηριασμούς
Ενημέρωση με ουσία στην ημερίδα της ΟΒΥΕ
ΟΒΥΕ: Νέο Μητρώο Υλικών τον Οκτώβριο
ΣΕΗ Μαγνησίας: Συγχαρητήρια σε φοιτητές που πρώτευσαν σε διεθνή διαγωνισμό
Συγκροτήθηκε το ΔΣ της νέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Καύσης
Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: Εκστρατεία ενημέρωσης κατά της αδήλωτης εργασίας
ΠΙΕΡΙΑ: Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών & Κλιματιστικών Έργων αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook