Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Ενημέρωση με ουσία στην ημερίδα της ΟΒΥΕ
 


Με δύο μείζονα θέματα για τον κλάδο ασχολήθηκε χθες η ημερίδα που πραγματοποίησε η ΟΒΥΕ στο ξενοδοχείο Holiday Inn, με την Τεχνοεκδοτική - ΤPress να έχει αναλάβει τη διοργάνωση.
Στην ημερίδα συμμετείχαν αρκετοί συνδικαλιστές από συνδέσμους υδραυλικών όχι μόνο της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας, καθώς και εκπρόσωποι συναφών κλάδων. Δυναμική ήταν η παρουσία στελεχών από τις εταιρείες χορηγούς της εκδήλωσης, προεξέχοντος του Μέγα χορηγού που ήταν η Grundfos, του χρυσού χορηγού που ήταν η Wilo, του αργυρού που ήταν η LG Business Solutions, του χάλκινου χορηγού που ήταν η Χαλκόρ και των χορηγών Reflex, Calda Energy AEBE, Virax, EliteTherm A. Βερβερίδης και Σία ΟΕ και Almeva Hellas OE. Παρόντες ήταν επίσης εκπαιδευτικοί της τεχνικής εκπαίδευσης, αλλά και απλοί εργαζόμενοι από το χώρο των υδραυλικών.
Στην έναρξη της ημερίδας χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ κ. Δημήτρης Βαριάμης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΣΑ κ. Γ. Βλασόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΤΕΚ κ. Δ.Μπόμπος, ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κ. Θ. Παγιάτης και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΗ κ. Χ. Παπαευθυμίου, οι οποίοι μίλησαν για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνολικά οι τεχνικοί κλάδοι και κάλεσαν σε συστράτευση προκειμένου να δοθούν λύσεις.
Η ημερίδα περιελάμβανε δύο μέρη.
Στην πρώτη ενότητα με θέμα «Εξοικονόμηση ενέργειας- Νέα προϊόντα» το λόγο πήρε η κ. Κατερίνα Σφακιανάκη, φυσικός Κτιριακού Περιβάλλοντος από το τμήμα μελετών αναπτυξιακών έργων του ΚΑΠΕ, η οποία ξεκίνησε την ομιλία της περιγράφοντας την ενεργειακή κατάσταση των υφιστάμενων κτηρίων στη χώρα μας δίνοντας αναλυτικά στοιχεία, περιέγραψε τους στόχους που έχει θέσει η ΕΕ όσο αφορά την ενεργειακή τους αναβάθμιση και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο χώρο των υδραυλικών με τις νέες τεχνολογίες θέρμανσης και ψύξης.
Ακολούθησε ομιλία του κ. Νίκου Σεκεριάδη, μηχανολόγου- μηχανικού, εκπαιδευτικού ο οποίος αφού έδωσε μια σαφή εικόνα της υπάρχουσας κατάστασης στον τομέα της ενεργειακής κατανάλωσης στα κτίρια και των μέτρων που έχει λάβει η πολιτεία για την εξοικονόμηση ενέργειας, αναφέρθηκε στις λύσεις που πρέπει να υιοθετηθούν για να επιτευχθούν οι στόχοι της μείωσης ενεργειακής κατανάλωσης. Μίλησε επίσης για την ανάγκη αναβάθμισης της κατάρτισης των υδραυλικών και της πιστοποίησης των δεξιοτήτων τους για την αναβάθμιση των κτιρίων και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Ακολούθησε σειρά ερωτήσεων από τους παρεβρισκόμενους που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθούν για τις νέες προοπτικές που γεννούν οι ευρωπαϊκές επιταγές, αλλά και να ενημερώσουν την κ. Σφακιανάκη για κενά που υπάρχουν σχετικά με τα προγράμματα «εξοικονομώ κατ΄οίκον» και να της υποβάλλουν προτάσεις, προκειμένου το κέντρο της το οποίο λειτουργεί ως συμβουλευτικός φορέας του αρμόδιου υπουργείου να τα αξιοποιήσει κατάλληλα .
Το πρόγραμμα της ημερίδας συνεχίστηκε με παρουσιάσεις νέων προϊόντων από εταιρείες –χορηγούς της εκδήλωσης.
Το λόγο από την πλευρά της Grundfos, πήρε ο κ. Γιώργος Χαλάς- Διευθυντής Πωλήσεων του εμπορικού τμήματος , από την πλευρά της Wilo o κ. Τάκης Στάπας- Πρόεδρος και Διευθ/νων σύμβουλος, από την πλευρά της LG Electronics Hellas SA o κ. Χρήστος Γκέκας- Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και υπεύθυνος της ακαδημίας κλιματισμού της εταιρείας και από την πλευρά της Χαλκόρ ο κ. Πέτρος Σαλουφάκος- Product Manager χαλκοσωλήνων εσωτερικού.
Το δεύτερο μέρος της ημερίδας περιελάμβανε ομιλία του εργατολόγου κ. Δημήτρη Πετρόπουλου ο οποίος μίλησε για την αδήλωτη εργασία και τις κυρώσεις που επιβάλλονται στους εργοδότες όταν απασχολούν παράνομα εργαζόμενους και απάντησε σε δεκάδες ερωτήματα που τέθηκαν από συνδικαλιστές κυρίως της περιφέρειας για τους τρόπους αντιμετώπισης της αδήλωτης επιχειρηματικής δραστηριότητας. Δυστυχώς, όπως επεσήμανε, υπάρχει μεγάλο νομοθετικό κενό στον τομέα αυτό και δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός για την πάταξη του φαινομένου της αδήλωτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στα τεχνικά επαγγέλματα. Παρόλα αυτά έδωσε κατευθύνσεις για το πώς μπορούν να χειρίζονται τέτοια περιστατικά.
Η ημερίδα έκλεισε με αποφώνηση του προέδρου της ΟΒΥΕ κ. Δ.Βαριάμη ο οποίος διατράνωσε την ανάγκη συνεργασίας όλων των τεχνικών κλάδων για την επίλυση των προβλημάτων, μιας και είναι κοινά σε μεγάλο βαθμό, την ανάγκη αναμόρφωσης του κλάδου και την ανάγκη να αφουγκραστεί η πολιτεία τα προβλήματα και μέσα από κοινωνικό διάλογο να κατευθυνθεί σε λύσεις. Η ημερίδα έκλεισε με ελαφρύ γεύμα προς όλους του συμμετέχοντες.
 
 Συνδικαλιστικά
Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών Ν.Χανίων: Γιόρτασαν τον προστάτη άγιό τους.
Σύνδεσμος Υδραυλικών Ξάνθης: Προχωράει σε εκλογές
Σύνδεσμος Εργολάβων Υδραυλικών Ν. Θεσσαλονίκης: Καλώς ήρθε το αέριο
ΣΕΥΑ: Κινητοποίηση στις 31 Οκτωβρίου για φορολογικό-πλειστηριασμούς
Βόλος: Στη μάχη της παράνομης εργασίας με όπλα 50.000 ενημερωτικά φυλλάδια
ΟΒΥΕ: Νέο Μητρώο Υλικών τον Οκτώβριο
ΣΕΗ Μαγνησίας: Συγχαρητήρια σε φοιτητές που πρώτευσαν σε διεθνή διαγωνισμό
Συγκροτήθηκε το ΔΣ της νέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Καύσης
Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: Εκστρατεία ενημέρωσης κατά της αδήλωτης εργασίας
ΠΙΕΡΙΑ: Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών & Κλιματιστικών Έργων αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook