Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ : Ελληνικά οικολογικά ηλιοθερμικά συστήματα πλήρως ανακυκλώσιμα
 
Η μηχανή βιομηχανικής εκτύπωσης της «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ» εκτυπώνει το σήμα του πελάτης της πάνω στο μπόιλερ.
Η μηχανή βιομηχανικής εκτύπωσης της «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ» εκτυπώνει το σήμα του πελάτης της πάνω στο μπόιλερ.

Η εταιρεία «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ» είναι μια βιομηχανία κατασκευής ηλιοθερμικών συστημάτων. Το 2018 συμπλήρωσε τον τεσσαρακοστό δεύτερο χρόνο συνεχούς παρουσίας στο χώρο της κατασκευής των ηλιακών και ηλεκτρικών θερμοσιφώνων, των μπόιλερ βεβιασμένης κυκλοφορίας και των συνδυαστικών δοχείων αδρανείας.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1977, ενώ το 2004 η «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ» πέρασε στην ιδιοκτησία του κ. Ηλία Καστρίσιου. Με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας, η νέα διοίκηση έθεσε φιλόδοξους στόχους που υποστηρίζονταν από την πολυετή εμπειρία της.
Ο πρώτος στόχος αφορούσε την ανάπτυξη στην εγχώρια αγορά μέσω δικτύου αντιπροσώπων πανελλαδικά, και ταυτόχρονα τη δημιουργία εξαγωγικής δραστηριότητας εκτός Ελλάδας που αποτέλεσε τη νέα γραμμή εσόδου για τη «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ».
Τα τελευταία δέκα χρόνια η «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ» έχει συμμετάσχει με δικό της περίπτερο σε είκοσι διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, παρουσιάζοντας τα προϊόντα της στις αγορές του κόσμου. Σήμερα η «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ» δραστηριοποιείται εμπορικά στις αγορές της Ευρώπης, της βόρειας και κεντρικής Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Αμερικής.
Σχεδόν δεκαπέντε χρόνια μετά από την αλλαγή της ιδιοκτησίας της, οι ρυθμοί ανάπτυξης της «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ», οι οποίοι καταγράφηκαν μεσοσταθμικά, είναι της τάξης του 10% ετησίως.
Αυτές οι επιδόσεις υποχρέωσαν τη «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ» σε αλλαγή των εγκαταστάσεών της, με τη μεταστέγαση του εργοστασίου και των γραφείων σε νέους και μεγαλύτερους χώρους που ικανοποιούν τις ανάγκες της.
Στα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ» έχει κατασκευάσει και προωθήσει συνολικά στην ελληνική και παγκόσμια αγορά 100.000 δεξαμενές νερού και πάνω από 550.000 τ.μ. επιλεκτικής συλλεκτικής επιφάνειας.
Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας –που εκπονήθηκε από τη διοίκηση το 2015 και ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 2016– αφορά την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού, τη μεταφορά του εργοστασίου σε νέες, σύγχρονες και μεγαλύτερες εγκαταστάσεις (που θα προσφέρουν την δυνατότητα στην εταιρεία να επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της κατασκευάζοντας νέα), όπως και την εγκατάσταση έως το 2020 της ρομποτικής τεχνολογίας στη συγκόλληση των μπόιλερ.
Εναρμονισμένη σε αυτό το πλαίσιο και παρακολουθώντας προσεκτικά τις ανάγκες που δημιουργούνται από την εξέλιξη της αγοράς, η «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ» απέκτησε μηχανή βιομηχανικής εκτύπωσης, ώστε να εκτυπώνει το σήμα του πελάτη της πάνω στο μπόιλερ.
Με αυτή τη μέθοδο η ετικέτα του ηλιακού μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτη και να διαρκέσει περισσότερο χρόνο. Εξίσου σημαντική είναι η ποιοτική αναβάθμιση της αισθητικής της, προσφέροντας ένα επιπλέον πλεονέκτημα στην πώληση.
Τον κύριο όγκο της παραγωγής της «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ» αποτελούν τα ηλιακά θερμοσιφωνικά συστήματα. Η γκάμα των μοντέλων που παράγει αφορά επισμαλτωμένα δοχεία εμαγιέ (glass) και δοχεία από ανοξείδωτο ατσάλι 316L.
Παράλληλα η εταιρεία παράγει μπόιλερ λεβητοστασίου για τα συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας. Η γκάμα των μοντέλων που κατασκευάζει ξεκινά από τα 150 λίτρα και ολοκληρώνεται μέχρι τα 4.000 λίτρα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δικτύου των αντιπροσώπων, η εταιρεία αναλαμβάνει και ειδικές κατασκευές. Τέτοια έργα έχουν γίνει για τον ελληνικό στρατό, για νοσοκομεία και για μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
Στη «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ» ακολουθείται σύστημα διασφάλισης ποιότητας κατά ISO 9001-2008 για τα παραγόμενα προϊόντα και συνολικά για τις διαδικασίες ελέγχου και παραγωγής. Εξελίχθηκαν νέα προϊόντα, τα οποία με τη σειρά τους πιστοποιήθηκαν από διεθνείς και ελληνικούς οργανισμούς και εργαστήρια (LNG, Cener, SOLAR Keymark, DQS, DIN CERTCO, Δημόκριτο) όσον αφορά την ποιότητά τους και τη συμμόρφωσή τους με τους διεθνείς και κοινοτικούς κανονισμούς, βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων ΕΝ 12975-2, ΕΝ 12976-2 και ISO 9806:2013.
Η «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ» είναι προσανατολισμένη στρατηγικά στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και συνεργάζεται μόνο με πιστοποιημένους προμηθευτές. Όλα αυτά τα χρόνια από την ίδρυσή της, η «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ» στηρίχτηκε στην ποιότητα, στην υψηλή τεχνολογία και στην υπευθυνότητα. Τα συστήματα που διαθέτει είναι ποιοτικά και καλύπτονται από πλήρη και άμεση τεχνική υποστήριξη. Το δίκτυο των συνεργατών της εντός και εκτός Ελλάδας υποστηρίζεται από το τμήμα της τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας, το οποίο είναι σε θέση να δώσει άμεσα λύση σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, καθώς είναι άριστα εκπαιδευμένο.
Η συνεχής ανάπτυξη της «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ» βασίζεται στα αξιόπιστα προϊόντα της αλλά και στη συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της. Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί πως στην περίοδο της κρίσης, όταν αρκετοί ανταγωνιστές της συρρίκνωσαν το προσωπικό τους, η «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ» επέδειξε εξωστρέφεια διπλασιάζοντας το προσωπικό της, όντας προσανατολισμένη σε τροχιά ανάπτυξης.
Η οργάνωση του τμήματος Πωλήσεων της «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ» οικοδομεί με το δίκτυο των αντιπροσώπων σχέσεις αφοσίωσης (loalty), βασισμένες σε μια εμπορική πολιτική win-win. Στους συνεργάτες της παρέχει εκπαίδευση, MRK υποστήριξη, διαφημιστικό υλικό και δείγματα των προϊόντων της, ενώ η παραγγελιοληψία γίνεται με χρήση barcode που υποστηρίζεται από το σύγχρονο ERP μηχανογραφικό σύστημα της εταιρείας.
Η διοίκηση της «ΘΕΡΜΥΚ ΕΠΕ» είναι περήφανη, γιατί η εταιρεία παράγει εξολοκλήρου ελληνικά οικολογικά προϊόντα, που είναι πλήρως ανακυκλώσιμα. Συμβάλλει θετικά στην εξοικονόμηση πολύτιμων ενεργειακών πόρων και στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, και μπορεί να καλύψει απόλυτα τις απαιτήσεις της σύγχρονης ανταγωνιστικής εγχώριας και διεθνούς αγοράς. Με σταθερά βήματα κερδίζει την εμπιστοσύνη των συνεργατών της, ενώ με την ποιότητα των προϊόντων της κατακτά μερίδιο αγοράς σε όλο τον κόσμο.
 
 Επικαιρότητα
LG Electronics Hellas: Παρουσίασε νέα αντλία θερμότητας
Andrianos: Έκπτωση σε σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης
Olympia Electronics A.E: Χορηγός δύο αθλητών
Heatmax: Με διαρκώς ανοδική πορεία, έχει κάθε λόγο να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον
Oι τεχνολογίες και τα έργα σε smart cities στο επίκεντρο της 3ης “VERDE.TEC”
Θερμογκάζ Α.Ε.: Ποιότητα και υπευθυνότητα με ιστορία 43 χρόνων
Η Daikin Hellas «ξανα-ψηφίζει» Τ.Αρνιακό για τη νέα της καμπάνια
ΓΕΝΕΜ:Ενεργοποίησε το νέο ελληνικό brand name Cronus O’Ring
Θετικές αλλαγές στην Almeva Hellas OE
WILO: Κυκλοφόρησε τον πιο συμβατό κυκλοφορητή της αγοράς.
ΔΕΔΑ: Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη ΒΑ Ελλάδα
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook