Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Χρήστος Γκέκας: Πρωτοπόροι στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων
 Tη στρατηγική της «LG Electronics Hellas» στην Ελλάδα αναλύει ο Air Solutions Academy Supervisor κ. Χρήστος Γκέκας και επισημαίνει ότι είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που σε τοπικό επίπεδο αποφάσισαν να επενδύσουν στην Β2Β αγορά, αναπτύσσοντας τόσο το δίκτυο των συνεργατών τους όσο και το ανθρώπινο δυναμικό τους.


Η «LG Electronics Hellas» αποτελεί μια διαρκώς εξελισσόμενη εταιρεία, που πιάνει τον παλμό της αγοράς και κινείται κατάλληλα. Ξεκίνησε τη δράση της στην Ελλάδα στοχεύοντας στο καταναλωτικό μάρκετινγκ (business to consumer [B2C]), προχώρησε σύντομα στο επιχειρηματικό μάρκετινγκ (business to business [Β2Β]), και διαβλέποντας τις ανάγκες των εταιρικών πελατών για μια ολιστική προσέγγιση εξυπηρέτησης, προχώρησε στην κάλυψη των συνολικών αναγκών τους, αφήνοντας πίσω της το προηγούμενο μοντέλο της τμηματικής κάλυψης των απαιτήσεών τους.

– Η «LG Electronics» αποτελεί μια πολυεθνική εταιρεία που ξεκίνησε τη δράση της πριν από 60 χρόνια, διαχειρίζεται πάνω από 100 θυγατρικές σε ολόκληρο τον κόσμο και απασχολεί γύρω στα 74.000 στελέχη και υπαλλήλους. Πόσα χρόνια παρουσίας αριθμεί στην Ελλάδα και ποια είναι η δυναμική της στη χώρα μας;


– Η «LG Electronics» ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα το 2002. Δύο χρόνια αργότερα, το 2004, και έχοντας ήδη αρχίσει να κυριαρχεί στην αγορά καταναλωτικών αγαθών, ήταν από τις πρώτες εταιρείες που σε τοπικό επίπεδο αποφάσισαν να επενδύσουν στην Β2Β αγορά, αναπτύσσοντας τόσο το δίκτυο συνεργατών τους όσο και το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου η στρατηγική μας εστίασε στην υλοποίηση ενδεικτικών έργων αναφοράς, δημιουργώντας μια μεγάλη βάση εγκαταστάσεων με εφαρμογές information display και επαγγελματικού κλιματισμού, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ποιότητα, την ανωτερότητα και την καινοτομία που ενσωματώνουν οι επαγγελματικές λύσεις της LG.

Στη συνέχεια, το 2012, αναγνωρίζοντας τις αλλαγές που συντελούνταν στον κλάδο B2B και δεδομένου του εξαιρετικά μεγάλου εύρους επαγγελματικών αναγκών που μπορούσαμε να καλύψουμε, αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε μια ολιστική στρατηγική, η οποία θα μας επέτρεπε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες του εκάστοτε εταιρικού πελάτη συνολικά και όχι τμηματικά ανά προϊοντική κατηγορία.

Προχωρήσαμε λοιπόν με τη συνένωση των επαγγελματικών τμημάτων μας, δηλαδή του τμήματος εταιρικών πελατών (Β2Β), και του τμήματος κλιματισμού και ενεργειακών λύσεων (ΑΕ). Όπως αποδείχθηκε τελικά, ήταν σωστή η συγκεκριμένη κίνηση, καθώς η δυναμική που αναπτύχθηκε με την υιοθέτηση της νέας στρατηγικής, γρήγορα επέφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Δημιουργήσαμε έτσι μια νέα ενιαία ταυτότητα, ενώ λάβαμε ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά μηνύματα από την αγορά για το ενιαίο portfolio λύσεων και τη δυνατότητα που δίναμε στους επαγγελματίες να ικανοποιήσουν το σύνολο των αναγκών τους από μια και μόνο εταιρεία.

– Ποιο θεωρείτε ότι είναι το «δυνατό χαρτί» της εταιρείας στην εμπορία ειδών θέρμανσης, ψύξης και κλιματισμού; Σε σχέση με τις ανταγωνιστικές εταιρείες του κλάδου, έχει να παρουσιάσει κάτι μοναδικό στο χώρο η «LG Electronics Hellas»;


– Η «LG Electronics Hellas» πρωτοπορεί έναντι του ανταγωνισμού στις τεχνολογικές εξελίξεις με το σχεδιασμό νέων προϊόντων. Η εταιρεία έχει λανσάρει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις, βοηθώντας τόσο τους επαγγελματίες όσο και τους τελικούς καταναλωτές να εξοικονομήσουν ενέργεια και να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης εκπομπών CO2.

Εκτός από τα πολύ γνωστά και καινοτόμα προϊόντα της εταιρείας στο χώρο των τηλεοράσεων και των οικιακών συσκευών που απευθύνονται σε οικιακούς καταναλωτές, η εταιρεία διαθέτει ευρεία γκάμα επαγγελματικών προϊόντων και λύσεων που καλύπτουν ακόμα και τις πλέον ιδιαίτερες απαιτήσεις και ανάγκες των εξειδικευμένων έργων.

Ενδεικτικά, μπορώ να αναφέρω τις νέες αντλίες θερμότητας LG Therma V R32 Monobloc, τις μονάδες LG Hydrokit υψηλών θερμοκρασιών για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε μεγάλη κλίμακα, καθώς και τα VRF συστήματα επαγγελματικού κλιματισμού LG Multi V.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι λύσεις ψύξης και θέρμανσης της «LG Electronics Hellas» φέρουν ειδική πιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας από αναγνωρισμένους και έγκυρους οργανισμούς όπως είναι οι Eurovent και Keymark, κάτι για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι.

– Ποιος είναι ο τομέας στον οποίο η εταιρεία δίνει μεγαλύτερη έμφαση; Στην έρευνα, στην εξυπηρέτηση πελατών, στη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων ή σε κάτι άλλο; Πώς ιεραρχείτε τις ανάγκες της εταιρείας και ποιο είναι το όραμά σας;


– Στόχος μας είναι η ανάπτυξη νέων προϊόντων και λύσεων που να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των επαγγελματιών· και στο πλαίσιο αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να παρέχουμε τις υπηρεσίες που επιθυμούν. Η γνώμη τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για εμάς, και είμαστε πάντα στη διάθεσή τους.

Φυσικά δίνουμε έμφαση τόσο στην έρευνα για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και προϊόντων –που θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή των καταναλωτών και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων των επαγγελματιών– όσο και στην εξυπηρέτηση των πελατών πριν και μετά την πώληση, εξελίσσοντας συνεχώς τις υπηρεσίες μας.

Πραγματικό παράγοντα διαφοροποίησης, στην περίπτωσή μας αποτελεί το pre και after sales support που παρέχει η LG. Σε επίπεδο pre-sales παρέχει ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, είτε ως προμηθευτής προϊόντων και λύσεων (hardware & software) είτε ως σύμβουλος για την παροχή tailor made υπηρεσιών, εργαλείων και λύσεων.

– Στην εταιρεία σας οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στους τεχνικούς σας και να ζητήσουν τη βοήθειά τους με διάφορους τρόπους, όπως με live chat από το πρωί μέχρι το βράδυ, τηλεφωνικά 24 ώρες το 24ωρο, αλλά και με e-mail. Είναι λοιπόν τόσο σημαντική για σας η επικοινωνία;


– Όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω, οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για εμάς, καθώς στόχος μας είναι η στρατηγική συνεργασία και η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και όχι μεμονωμένων προϊόντων. Για το λόγο αυτό παρέχουμε ολοκληρωμένα πακέτα υπηρεσιών, τα οποία εξελίσσουμε συνεχώς, πριν και μετά την πώληση, καλύπτοντας τις ανάγκες του τελικού καταναλωτή και κάθε επιχείρησης. Φροντίζουμε οι πελάτες μας να έχουν πρόσβαση σε όλα τα μέσα επικοινωνίας μαζί μας αδιαλείπτως, 24ωρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα (24/7), κάτι το οποίο –– είναι εξαιρετικά σημαντικό και ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες, καθώς συνεισφέρει στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής τους.

Επικεντρωνόμαστε στις εξεζητημένες ανάγκες των επαγγελματιών και παρέχουμε αποκλειστική Β2Β hotline επικοινωνία 24/7 για τους επαγγελματίες. Ωστόσο, εκτός από την τεχνογνωσία, που είναι ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Business Solutions τμήματος της LG, το ισχυρό δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών της εταιρείας μας αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας για την υλοποίηση έργων με βέλτιστα αποτελέσματα, αλλά και για τη συνεχή υποστήριξη των εταιρικών πελατών. Ένα εκτεταμένο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών σε όλη την Ελλάδα είναι στη διάθεση των πελατών και καλείται να φροντίζει και να καλύπτει κάθε πρόβλημα ή απαίτησή τους.

Ταυτόχρονα, οι εταιρικοί πελάτες μας νιώθουν ασφάλεια, καθώς επιπρόσθετα από τις υπηρεσίες 24/7 υποστήριξης παρέχουμε πέντε έως δέκα χρόνια εγγύηση προϊόντων, με δυνατότητα για επέκταση εγγύησης, συμβόλαια συντήρησης και υπηρεσίες αντικατάστασης, αλλά και με δυνατότητα συνεχούς αναβάθμισης των ήδη εγκατεστημένων συστημάτων τους.

– Στο παρελθόν, οι λύσεις κλιματισμού ήταν δημοφιλείς στα σπίτια κυρίως για ψύξη, ενώ στους επαγγελματικούς χώρους ο κλιματισμός επιδιωκόταν τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση. Ποιες είναι οι σύγχρονες τάσεις;


– Η τάση έχει αλλάξει, καθώς έχουν δημιουργηθεί νέες τεχνολογίες και λύσεις, όπως οι αντλίες θερμότητας, ενώ σε γενικότερο πλαίσιο έχει διαμορφωθεί διαφορετικά η εικόνα της αγοράς. Για παράδειγμα, έχει αυξηθεί το κόστος των παραδοσιακών λύσεων θέρμανσης όπως είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Εντοπίζοντας τη νέα τάση, στην LG παρουσιάσαμε πρόσφατα την πρώτη στον κόσμο νέα αντλία θερμότητας «LG Therma V R32 Monobloc», με ανανεωμένο σχεδιασμό, που προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.

Το νέο μοντέλο της σειράς αντλιών θερμότητας αέρα - νερού «LG Therma V», με την προσθήκη πολλών νέων χαρακτηριστικών καθώς και τεχνολογίας inverter, εξασφαλίζει μέγιστη απόδοση. Ταυτόχρονα είναι ενεργειακά αποδοτική και πιστοποιημένη λύση από τον αναγνωρισμένο και έγκυρο διεθνή οργανισμό Keymark.

Η συγκεκριμένη αντλία αξιοποιεί θερμότητα (που απορροφάται από την εξωτερική μονάδα μέσω της εναλλαγής θερμότητας με τον εξωτερικό αέρα), η οποία μεταφέρεται στο νερό μέσω του πλακοειδούς εναλλάκτη θερμότητας αέρα / νερού. Στη συνέχεια το νερό, με τη βοήθεια του κυκλοφορητή, τροφοδοτεί τα θερμαντικά σώματα.

Επίσης, μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και σε εξαιρετικά ψυχρό καιρό, όπως σε -25οC, ενώ μπορεί να προσφέρει θερμοκρασίες νερού έως 65οC (το μέγιστο).

Η ευκολία και η μέγιστη άνεση που απολαμβάνουν οι χρήστες είναι αδιαμφισβήτητες, καθώς μέσω της εφαρμογής «LG SmartThinQ» μπορούν να ελέγχουν το σύστημα θέρμανσης οποιαδήποτε στιγμή και από οπουδήποτε.

– Πιστεύετε ότι η διείσδυση στην ελληνική κοινωνία του «ιδανικού κλίματος» που προσφέρουν τα θερμοψυκτικά προϊόντα σας αυξάνεται λόγω της κλιματικής αλλαγής; Αν ναι, πώς προστατεύετε το περιβάλλον, δεδομένου ότι τα κλιματιστικά έχουν στοχοποιηθεί ως υπεύθυνα για την τρύπα του όζοντος;


– Μία από τις βασικές αρχές της LG είναι ο σεβασμός προς το περιβάλλον. Και ακριβώς για αυτό το λόγο, στο νέο λανσάρισμα τον Οκτώβριο της LG Therma V R32 Monobloc, της πρώτης στην αγορά αντλίας θερμότητας τύπου Monobloc, έχει χρησιμοποιηθεί το περιβαλλοντικά φιλικό ψυκτικό μέσο R32 που έχει δυναμικό αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη 675,70% χαμηλότερο από αυτό των R410A. Το γεγονός αυτό καθιστά τη Therma V R32 ως την πιο ενεργειακά αποδοτική και πράσινη λύση θέρμανσης.

Οι φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις ανταποκρίνονται πλήρως στους αυστηρούς περιβαλλοντικούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Και η LG, η πρώτη εταιρεία που κατασκευάζει αντλίες θερμότητας τύπου Monobloc με ψυκτικό υγρό R32, θέτει ένα νέο ορόσημο στη βιομηχανία λύσεων θέρμανσης.

Αντίστοιχα, έχουμε ενσωματώσει τεχνολογίες σε όλο το portfolio λύσεων οικιακού κλιματισμού. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2018 παρουσιάσαμε τις σειρές Mirror, Ocean, Libero Plus και Prestige, οι οποίες διαθέτουν αναβαθμισμένο dual inverter συμπιεστή και αποτελούν την ιδανική λύση για ψύξη και θέρμανση οποιουδήποτε χώρου, βελτιώνοντας αισθητά το περιβάλλον και παρέχοντας εξαιρετική ενεργειακή απόδοση και μοναδικά αθόρυβη λειτουργία.

Επιπλέον, ο συμπιεστής Dual Rotary διαθέτει μεγαλύτερο εύρος συχνότητας περιστροφής, ενώ για τον έλεγχο της κατανάλωσης ρεύματος οι νέες σειρές διαθέτουν ένδειξη της κατανάλωσης στην πρόσοψη της εσωτερικής μονάδας, για αυξημένη εξοικονόμηση ενέργειας, ταχύτερη επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας και ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων.

Τέλος, οι αναφερθείσες σειρές αποτελούν μία νέα οικολογική λύση με μειωμένο Global Warming Potential (GWP), καθώς διαθέτουν νέο ψυκτικό μέσο R32, μέσω του οποίου επιτυγχάνεται αυξημένη απόδοση ψύξης, μεγαλύτερη από αυτήν που είχαν τα προηγούμενα ψυκτικά μέσα.
 
 Πρόσωπα
Κατερίνα Δήμα: «Με την υπεροχή των προϊόντων μας κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της αγοράς»
Σπύρος Σκιαδόπουλος: «Οι πρώτες 3D μπαταρίες παγκοσμίως κυκλοφόρησαν φέτος από τον όμιλο Fiore»
Νικόλαος Σ. Δατσέρης: «Να εξορθολογιστεί το σύστημα πιστοποίησης των προϊόντων»
Ηλίας Κακιώνης: «Η αξιοπιστία του brand name «CHER» είναι η δύναμή μας»
Λάμπρος Σπάθης: «Επενδύουμε στους ανθρώπους μας και στην τεχνολογία των προϊόντων μας»
Κίμων Λέφας: «Πρέπει να είμαστε σωστοί ως επιχειρηματίες και ως άνθρωποι»
Κωνσταντίνος Αλβανός: «Η άνεση είναι πάντα προτεραιότητά μας»
Νικήτας Αθανασόπουλος: Στόχος μας η ενότητα του κλάδου
Αλέξης Μαυρογένης: «Εγγυόμαστε ποιότητα και εξυπηρέτηση στους πελάτες μας»
Σπανός: Η χώρα μας έχει υψηλή ηλιοφάνεια και ισχυρή βιομηχανία
Γιώργος Κωνσταντέλλος: Βήματα μπροστά
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook