Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
EMCE 2019 Ενδιαφέροντα συμπεράσματα από το παγκόσμιο συνέδριο για την αειφόρο ανάπτυξη στο Τόκυο
 Στο πλαίσιο της παγκόσμιας αστικοποίησης, της γήρανσης του πληθυσμού και των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων, το συνέδριο EMCE 2019 που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στο Τόκυο συγκέντρωσε εκπροσώπους εταιριών, φορέων και οργανισμών από όλο τον κόσμο, που δραστηριοποιούνται σε σχετικούς τομείς. Στόχος τους ήταν να βρουν τους βέλτιστους τρόπους στις βιομηχανίες και το οικοσύστημα τους, για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων που συμβάλλουν στη βιώσιμη και υπεύθυνη ανάπτυξη των κοινωνιών μέσω μιας νέας κινητικότητας.

Οι σύνεδροι , για τρείς ημέρες ήρθαν σε επαφή με νέους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων της παγκόσμιας αστικοποίησης. Τους απασχόλησαν επίσης , η αλλαγή της νοοτροπίας ξεκινώντας από την πολιτική- στην προστασία του περιβάλλοντος για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης κοινωνίας για τις μελλοντικές γενιές.

Από την εξόρυξη υλικών και τη σχεδίαση προϊόντων μέχρι τη συλλογή ανακύκλωση και την ανακατασκευή των προϊόντων που σχετίζονται με την κινητικότητα, στο συνέδριο τέθηκαν πολλά κρίσιμα ερωτήματα .Οι ειδικοί από την Ασία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν μια κριτική ματιά στο θέμα της χώρας τους, για την πρόοδο τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες. Όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τόσο κρίσιμα ζητήματα, όπως η αυξανόμενη ζήτηση για φυσικούς πόρους, ενεργειακή απόδοση, επενδύσεις σε υποδομές, διαχείριση αποβλήτων κλπ.

Το επόμενο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου - 1 Ιουλίου 2020. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την ICM: info@icm.ch
 
 Επικαιρότητα
WATT+VOLT: «έξυπνη» υπηρεσία καταγραφής και διαχείρισης ενέργειας smart energy
Αποτελεσματικά μοντέλα διαχείρισης απορριμμάτων στην 4η διεθνή “Verde.tec”
Σύνδεσμος Εγκαταστατών Αδειούχων Υδραυλικών νομού Λασιθίου: Με επιτυχία διεξήχθη η ετήσια γενική συνέλευση στην Ιεράπετρα
ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ και MITSUBISHI ELECTRIC
One-stop-shop στον κλιματισμό υψηλών προδιαγραφών
ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 45% αιολικών πάρκων της Volterra
«Έξυπνο» ραντεβού στην Αθήνα για υγρά απόβλητα
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο
ΕΥΑΘ: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Γιάννης Κρεστενίτης
Grundfos: Καμπάνια για το περιβάλλον
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook