Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Σύνδεσμος Εγκαταστατών Αδειούχων Υδραυλικών νομού Λασιθίου: Με επιτυχία διεξήχθη η ετήσια γενική συνέλευση στην Ιεράπετρα
 Με επιτυχία διεξήχθη η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εγκαταστατών Αδειούχων Υδραυλικών νομού Λασιθίου, στην Ιεράπετρα στις 23 Ιουνίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας. Ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Ιωάννης Βάρδας ευχαρίστησε τα μέλη για την παρουσία τους στη Γ.Σ. και προχώρησε στην ανάγνωση του διοικητικού απολογισμού αναλύοντας τα πεπραγμένα της διοίκησης κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Τα θέματα που απασχόλησαν την Γ.Σ. ήταν μεταξύ άλλων η ενημέρωση του Νομικού πλαισίου που διέπει το επάγγελμα του υδραυλικού, ο νέος τρόπος θεώρησης των αδειών εξασκήσεως του επαγγέλματος αλλά και το σοβαρό πρόβλημα της παράνομης εργασίας. Μεγάλη συζήτηση έγινε για τις δύο πρόσφατες μηνύσεις που είχε υποβάλλει ο σύνδεσμος για παράνομες εργασίες. Στην πρώτη περίπτωση ο λαθρεγκαταστάτης δικάστηκε ερήμην με τετρακόσια ευρώ πρόστιμο, ενώ στην δεύτερη περίπτωση οι τρείς λαθρεγκαταστάτες ένας εκ των οποίων είναι δημόσιος υπάλληλος, αθωώθηκαν λόγο αμφιβολιών.

Τονίζεται ότι και στις δύο περιπτώσεις μετά την καταγγελία είχε επέμβει η αστυνομία παρουσία του προέδρου του συνδέσμου και συνελήφθησαν να εργάζονται επ’ αυτοφώρω.

«Το ερώτημα που τίθεται είναι, τι παραπάνω μπορεί να κάνει ο Σύνδεσμος, όταν εκείνοι που συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω από την αστυνομία να εργάζονται παράνομα αθωώνονται λόγω αμφιβολιών. Μεγαλύτερη απόδειξη από την επ’ αυτοφώρω σύλληψη δεν υπάρχει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συνδέσμου και συμπληρώνει:«Το σημαντικότερο είναι μάρτυρας υπεράσπισης ήταν συνάδελφος από το Ηράκλειο ο οποίος κάλυψε τους λαθρεγκαταστάτες προσκομίζοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών, ισχυριζόμενος ότι την δουλειά την έκανε εκείνος.

Ευρεία αποδοχή βρήκε η πρόταση του Δ.Σ του συνδέσμου η οποία υπερψηφίστηκε ομόφωνα στο να προχωρήσει ο σύνδεσμος στην συλλογή του απαραίτητου υλικού για την συγγραφή ενημερωτικού προς τους πολίτες οδηγού με αντικείμενο την παρουσίαση του επαγγέλματος του υδραυλικού, τις ελάχιστες υποχρεώσεις των συναδέλφων απέναντι στους καταναλωτές, τι θα πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές και τη οφείλουν να ζητάνε από τον συνάδελφο που σκέφτονται να αναθέσουν υδραυλικές εργασίες, καθώς επίσης και μια ονομαστική κατάσταση των μελών του συνδέσμου οι οποίοι κατέχουν όλα τα νόμιμα προσόντα που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία για να ασκούν το επάγγελμα του υδραυλικού.

Έντονη δυσαρέσκεια υπήρξε όσον αφορά την ασφάλεια αστικής ευθύνης για αδιαφορία από μέρους της ασφαλιστικής εταιρείας.

Σε ζημιά που συνέβη πριν από ένα χρόνο περίπου και παρά την κατά γράμμα ακολουθία των ενεργειών που προβλέπονται στο συμβόλαιο η ασφαλιστική αδιαφορούσε και χρειάστηκε να παρέμβει ο σύνδεσμος, ενώ το θέμα παραμένει ακόμα ανοιχτό.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκόμενων για θέματα που αφορούν τον κλάδο και απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που τέθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός καθώς και ο προϋπολογισμός και προγραμματισμός για το 2019 εγκρίθηκαν ομόφωνα
.
Τέλος ο πρόεδρος κ. Βάρδας, ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τα μέλη που παρευρέθηκαν στην Γ.Σ. υπογραμμίζοντας ότι το Δ.Σ. του συνδέσμου είναι εδώ,δίπλα στους συναδέλφους να βοηθήσει σε κάθε περίπτωση με όποιο τρόπο μπορεί.
 
 Επικαιρότητα
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Προχωρά στην αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνία λόγω του κυκλώνα «Ζορμπά»
Περιφέρεια Κρήτης: Καταγραφή «έξυπνων» συστημάτων διαχείρισης αποβλήτων που εφαρμόζονται στο εξωτερικό
ΕΛΣΤΑΤ: Στοιχεία του 2018 για τους αγωγούς του ΔΕΣΦΑ
Δ.Ε.Υ.Α.Ο.: Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Επί τάπητος το σχέδιο για τα αντιπλημμυρικά έργα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Αντιπλημμυρικά έργα στη Μαγνησία και στις Σποράδες
Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε.: Κατασκευή των σωλήνων του αγωγού IGB
Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στα κεντρικά γραφεία της «Φυσικό Αέριο - Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας»
Το νέο τηλεοπτικό σποτ της “Elec.tec – Ηλεκτρολογικό Υλικό / Φωτισμός“
Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων: Στην τελική ευθεία τα αντιπλημμυρικά έργα
Νεκτάριος Φαρμάκης: Υπέγραψε δύο συμβάσεις ύψους 2,6 εκ. ευρώ για το οδικό δίκτυο στην Ηλεία
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook