Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
2ο πανελλήνιο συνέδριο του ΕΛΙΝΥΑΕ: Ανακοινώθηκε η συνεργασία με τον ΟΑΕΔ
 Ο ΟΑΕΔ με τη μακρόχρονη εμπειρία του στα θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, και το ΕΛΙΝΥΑΕ, ο φορέας των κοινωνικών εταίρων στη χώρα μας για τα θέματα Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας, θα συνεργαστούν επΆ ωφελεία των σκοπών των δύο οργανισμών.

Το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. έχει αναπτύξει εκπαιδευτικά εργαλεία ενσωματώνοντας μεταξύ άλλων και εφαρμογές της σύγχρονης τεχνικής VR (Virtual Reality) τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για παροχή εκπαίδευσης σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας σε ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ κατά προτίμηση σε ειδικότητες υψηλής επικινδυνότητας.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση θα ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και θα προσφέρει πρόσθετες γνώσεις σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας. Η επιλογή των ειδικοτήτων θα γίνει από τον ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. με στόχο την βελτιστοποίηση του παραγόμενου αποτελέσματος.

Η υλοποίηση θα ξεκινήσει σύντομα από ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Βόλο, με στόχο την επέκταση του προγράμματος σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει η προεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ κ Ρένα Μπαρδάνη έχουν υποβληθεί προτάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας και ειδικότερα:

Με τις νέες μορφές απασχόλησης όπως η κατΆ οίκον εργασία, ο πληθοπορισμός (crowdsourcing) και η εξωτερική ανάθεση εργασιών, η επαγγελματική εκπαίδευση αποτελεί ίσως την μόνη ευκαιρία ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης πολλών εργαζόμενων που θα απασχοληθούν με τις ανωτέρω μορφές εργασίας. Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, κ. Γ. Βούτσινο. Το ΕΛΙΝΥΑΕ πρότεινε συντονισμένες δράσεις σε όλες τις βαθμίδες (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια), γενικής αλλά και επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς όσο πιο νωρίς εκπαιδεύεται και ευαισθητοποιείται στα θέματα αυτά ο νέος, τόσο καλύτερα αποτελέσματα πετυχαίνουμε στην δημιουργία νοοτροπίας πρόληψης που είναι το ζητούμενο.

Τυποποίηση της εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση των εργαζομένων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την προαγωγή της Υγείας και της Ασφάλειας της εργασίας (ΥΑΕ). Παρόλο που η εκπαίδευση αυτή αποτελεί τυπική υποχρέωση των επιχειρήσεων, τα βασικά χαρακτηριστικά της (περιεχόμενο, διάρκεια, κλπ.) δεν εξειδικεύονται, με αποτέλεσμα να μένει ένα κενό τόσο στην ποιότητα όσο και στην τεκμηρίωσή της.

Το ΕΛΙΝΥΑΕ ξεκινά την ανάπτυξη συστήματος τυποποίησης της εκπαίδευσης των εργαζομένων σε θέματα ΥΑΕ που θα καταλήγει στην απόκτηση τεκμηριωμένων ατομικών δεξιοτήτων ΥΑΕ για κάθε εκπαιδευόμενο, με συγκεκριμένο πιστοποιητικό.
 
 Επικαιρότητα
Αυτά είναι τα αρδευτικά έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
LG Electronics: Ολοκληρωμένες λύσεις θέρμανσης
PALAPLAST Α.Ε: Σωλήνες Palatherm PEXb
Διανομή ξυλείας θέρμανσης από το δήμο Ηρακλείου σε ευπαθείς ομάδες
Υπουργείο Υποδομών: Προχωρά άμεσα το πλάνο υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων
Παναγιώτης Νίκας: Υπέγραψε δράση αντιπλημμυρικής προστασίας
Πρόσκληση για έργα ύδρευσης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου
Επίδομα Θέρμανσης: ¶νοιξε η εφαρμογή στο TAXIS net
Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Προμηθεύει την Π.Ε. Τρικάλων με 4.600 σωλήνες άρδευσης
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook