Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Να ενταχθεί στο 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ ζητάει ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου
 


Την επέκταση του δικτύου διανομής στο Αλιβέρι και την περίληψη της περιοχής στο πενταετές πρόγραμμα της ΔΕΔΑ ζητάει με επιστολή του ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Ειδικότερα, σε επιστολή του, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου αναφέρει τα εξής:
Όπως είναι γνωστό ο ΔΕΣΦΑ τροφοδοτεί την 5η Μονάδα του ΑΗΣ Αλιβερίου με φυσικό αέριο για την λειτουργία της.
Όπως έχουμε πληροφορηθεί από τον ΔΕΣΦΑ και από τη ΔΕΗ, οι ποσότητες του Φυσικού Αερίου επαρκούν για την τροφοδοσία της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου. Υπάρχει μάλιστα πρόβλεψη σημείου εξόδου του Φυσικού Αερίου στο Αλιβέρι, που δεν αφορά αυτό που ήδη λειτουργεί για τη μονάδα παραγωγής ρεύματος. Στο 5-ετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ 2020-2024, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, από τη ΡΑΕ, δεν υπάρχει καμιά αναφορά για τη δημιουργία δικτύου διανομής στο Αλιβέρι.
Όπως είναι γνωστό, στο Αλιβέρι κατασκευάστηκαν από τη ΔΕΗ, οι πρώτες δύο (2) λιγνιτικές Μονάδες 40 ΜW η καθεμιά, στη δεκαετία του 1950, και έτσι ενισχύθηκε σημαντικά η προσπάθεια ανάπτυξης της Χώρας.
Η περιοχή σήμερα, βιώνει ακόμα την Μεταλιγνιτική Περίοδο χωρίς καμία βοήθεια, από τη δεκαετία του 1980. Η περιοχή και σήμερα αποτελεί ενεργειακό κόμβο όχι μόνο για τους συμβατικούς σταθμούς Παραγωγής, αλλά και από τις ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην Ευρύτερη περιοχή της Νότιας Εύβοιας (Αιολική Ενέργεια, φωτοβολταϊκά κ.α.)
Το Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου, χαρακτηρίζουν το Αλιβέρι ώς Εθνικό Ενεργειακό Κέντρο (Άρθρο 5, Φεκ 299 Α.Α.Π./2019).
Το Αλιβέρι αποτέλεσε το πρώτο Ενεργειακό Κέντρο της Χώρας (1950) και το γεγονός ότι συνεχίζει η περιοχή να είναι από τις πρώτες και με μεγάλη παραγωγή Ενέργειας από ΑΠΕ, αλλά και από την μονάδα φυσικού Αερίου, συνδυασμένου κύκλου και εφόσον το Φυσικό Αέριο υπάρχει στο Αλιβέρι και δεν απαιτούνται έξοδα για την μεταφορά του στην περιοχή αποτελεί σημαντική ευκαιρία να αξιοποιηθεί.
Τα πλυθυσμιακά μεγέθη στην περιοχή του Αλιβερίου και του Δήμου Συνολικά έχουν ως εξής: - Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων, μόνιμος πληθυσμός 8.986 κάτοικοι - Αλιβέρι-Πρωτεύουσα του Δήμου και της Δ.Ε. Ταμυνέων 5.249 κάτοικοι - Δημοτική Ενότητα Δυστίων 4.818 κάτοικοι - Δημοτική Ενότητα Αυλώνος 4.498 κάτοικοι - Δημοτική Ενότητα Κύμης 7.112 κάτοικοι Σύνολο Μόνιμου Πληθυσμού Δήμου 28.437 κάτοικοι
Εξυπακούεται ότι σε πρώτη φάση θα διατεθεί το φυσικό αέριο που υπάρχει και αργότερα, όταν θα προχωρήσει η επέκταση του Φυσικού Αερίου θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη περιοχή του Δήμου. Παρακαλούμε επομένως να περιληφθεί στο 5-ετές πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ η δημιουργία δικτύου διανομής στο Αλιβέρι την Δήμος Κύμης – Αλιβερίου
 
 Επικαιρότητα
ΚΑΠΕ: Ελληνική συμμετοχή στο 18ο συμβούλιο του διεθνούς οργανισμού Ιrena στο Άμπου Ντάμπι
ΕΛΙΝΥΑΕ: Ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον ΟΑΕΔ στο 2ο πανελλήνιο συνέδριο
Διακρατικόs Αγωγός Φυσικού Αερίου -ΤAP
Πως το myPOS Go βοηθάει τους θερμοϋδραυλικούς.
LG Electronics: Ολοκληρωμένες λύσεις θέρμανσης
PALAPLAST Α.Ε: Σωλήνες Palatherm PEXb
Διανομή ξυλείας θέρμανσης από το δήμο Ηρακλείου σε ευπαθείς ομάδες
Αυτά είναι τα αρδευτικά έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Υπουργείο Υποδομών: Προχωρά άμεσα το πλάνο υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων
Παναγιώτης Νίκας: Υπέγραψε δράση αντιπλημμυρικής προστασίας
Πρόσκληση για έργα ύδρευσης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook