Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Κατερίνα Δήμα: «Με την υπεροχή των προϊόντων μας κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της αγοράς»
 


Για τις επενδύσεις της εταιρείας της στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, για τις προδιαγραφές των νέων προϊόντων της που εναρμονίζονται με τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές οδηγίες, τη σχέση τους με την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, μιλά στο «Θ» η κ. Κατερίνα Δήμα, διευθύνουσα σύμβουλος της «AHI Carrier N.A Ευρώπης Κλιματισμού ΑΕ» Μιλά επίσης για τα μεγάλα έργα που έχει ολοκληρώσει η «AHI Carrier» στην Ελλάδα, όπως στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά και σε πλήθος άλλων κτιρίων, ξενοδοχείων, αεροδρομίων και μεγάλων βιομηχανιών. Μιλά ακόμη για τον άξονα στον οποίο κινείται το ελληνικό γραφείο της Carrier, μιας εταιρείας που έχει παρουσία στη χώρα μας από το 1952.
– Κυρία Δήμα, η εταιρεία «AHI Carrier Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Κλιματισμού Α.Ε.» δραστηριοποιείται στους τομείς κλιματισμού, θέρμανσης, εξαερισμού και βιομηχανικής ψύξης στην Ελλάδα και σε 15 χώρες της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης, παρουσιάζοντας προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και περιβαλλοντικής απόδοσης. Ποιες είναι οι στρατηγικές στοχεύσεις της σε μια αγορά με υψηλό ανταγωνισμό;
– Η AHI Carrier, με μια πλήρη γκάμα προϊόντων, παρέχει λύσεις τόσο για οικιακές όσο και για εμπορικές, ξενοδοχειακές ή ναυτιλιακές εφαρμογές κλιματισμού. Η διάθεση μιας τόσο ευρείας γκάμας, που περιλαμβάνει από κλιματιστικά τοίχου και μικρά DX μέχρι μονάδες VRF και μεγάλα συστήματα νερού, αποτελεί στρατηγική επιλογή της εταιρείας μας.
Τα προϊόντα μας εναρμονίζονται με τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές Οδηγίες, εξασφαλίζοντας υψηλές αποδόσεις και εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ παράλληλα συνοδεύονται από υπηρεσίες πλήρους τεχνικής υποστήριξης.
Το πλούσιο προϊοντικό καλάθι επιτρέπει στην AHI Carrier να ξεχωρίζει στην αγορά, κι αυτό επιβεβαιώνεται όχι μόνο από τον όγκο των πωλήσεών μας αλλά και από το πλήθος των μελετητών και κατασκευαστικών εταιρειών που επιλέγουν να συνεργαστούν μαζί μας.
Στρατηγικό πλεονέκτημα αποτελεί και η υψηλή τεχνογνωσία της εταιρείας μας. Οι πελάτες μας γνωρίζουν πως μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των έργων τους και να τους υποστηρίξουμε καθ’ όλο τον κύκλο ζωής μιας εφαρμογής, από το σχεδιασμό μέχρι την αναβάθμιση και τη μακροχρόνια συντήρησή της.
– Ποιο είναι το στίγμα της «AHI Carrier» στην Ελλάδα και πόσο παλιά είναι η σχέση της με την εγχώρια αγορά;
– Η Carrier εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά το 1952, και ήταν τότε η πρώτη πολυεθνική εταιρεία κλιματισμού που άνοιξε γραφεία στη χώρα μας. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν απέδειξε την υπεροχή των προϊόντων της και κέρδισε την εμπιστοσύνη των στελεχών του κατασκευαστικού τομέα.
Άλλωστε, τα περισσότερα κτίρια στην Ελλάδα φέρουν την υπογραφή της Carrier, όπως το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και πλήθος άλλων κτιρίων, ξενοδοχείων, αεροδρομίων και μεγάλων βιομηχανιών.
– Όλες οι σχέσεις, και ειδικά οι εμπορικές, στηρίζονται στην εμπιστοσύνη. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα στα προϊόντα και στις τεχνολογίες που προσφέρετε;
– Η Carrier επενδύει συνεχώς στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που προσφέρουν ουσιαστικά πλεονεκτήματα στους χρήστες των προϊόντων της. Τα προϊόντα μας πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας. Το γραφείο της Ελλάδας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και γνωρίζει σε βάθος τις τεχνικές κι εμπορικές ανάγκες του Έλληνα επενδυτή και κατασκευαστή.
– Πώς επηρέασε η παρατεταμένη οικονομική κρίση την επιχειρηματική πορεία της «ΑΗΙ Carrier Ν.Α. Ευρώπης Κλιματισμού Α.Ε»;
– Η οικονομική κρίση οδήγησε τους μελετητές έργων, τους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές σε πιο αυστηρά κριτήρια για την επιλογή του εξοπλισμού τους. Ζητούν μεγαλύτερη αξία από την επένδυσή τους, και δεν αρκεί πλέον ένα σύστημα να παράγει ψύξη και θέρμανση ή να φέρει τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις. Πρέπει να συνοδεύεται από εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη, που μπορεί να συντηρήσει, να τροποποιήσει και να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις στα πλαίσια των μεταβαλλόμενων στην πάροδο του χρόνου απαιτήσεων.
Η εταιρεία μας τα τελευταία χρόνια καταγράφει συνεχώς ανοδική πορεία, παρά την οικονομική κρίση, ακριβώς επειδή οι λύσεις που παρέχουμε στην αγορά ικανοποιούν αυτές τις απαιτήσεις. Το εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών μας παρέχει τεχνική υποστήριξη σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η μακρόχρονη αφοσίωσή μας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών αποδίδει καρπούς· έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς, και οι πελάτες μας γνωρίζουν πως παρέχουμε την καλύτερη σχέση τιμής - ποιότητας.
Παράλληλα, οι τουριστικές επενδύσεις ευνοούν τις δραστηριότητές μας. Οι ολοκληρωμένες ξενοδοχειακές λύσεις που παρέχουμε, είτε για νέα είτε για ανακαινιζόμενα ξενοδοχεία, προσελκύουν τις κατασκευαστικές εταιρείες και τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που επιλέγουν να συνεργαστούν μαζί μας.
Την ίδια περίοδο, ο κλάδος μας καλείται να ανταποκριθεί στις αναβαθμισμένες απαιτήσεις των ευρωπαϊκών οδηγιών και εθνικών νομοθεσιών σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των συστημάτων κλιματισμού και θέρμανσης. Οι νέες νομοθεσίες απαιτούν συστήματα με περισσότερη ασφάλεια, με μειωμένες ενεργειακές καταναλώσεις και με βελτιωμένες αποδόσεις, φιλικά στο περιβάλλον και στο χρήστη και με δυνατότητες σύνδεσης με συστήματα αυτοματισμού.
Ελάχιστη ανάσα πρόσφεραν στον κλάδο προγράμματα όπως το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» ή τα «Πράσινα δάνεια», τα οποία έδωσαν και δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιους να αναβαθμίσουν τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις τους.
Οι εταιρείες κλιματισμού υψηλής τεχνολογίας, όπως η Carrier και η Toshiba, επενδύουν στην έρευνά τους και εξελίσσουν με εντατικούς ρυθμούς τα συστήματά τους, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο βελτιωμένες λύσεις για τη μείωση του λειτουργικού κόστους των επαγγελματιών, την αύξηση της παραγωγικότητας στους χώρους εργασίας αλλά και την άνεση των ιδιωτών.
Η κρίση δεν δουλεύει υπέρ μας· εμείς όμως δημιουργούμε αντίλογο στην κρίση και παραμένουμε αισιόδοξοι.
– Ποια ήταν τα σημαντικότερα επιτεύγματα αλλά και οι προκλήσεις για την επιχείρησή σας;
– Η εταιρεία μας, σε μια δύσκολη εποχή, κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να ενισχύσει το σημαντικό ρόλο της στον κλάδο. Διευρύναμε παράλληλα το ζωτικό μας χώρο αναλαμβάνοντας την ευθύνη νέων χωρών, και συνολικά ελέγχουμε 14 χώρες στα Βαλκάνια και στην κεντρική Ευρώπη.
Επιπλέον, εμπλουτίζοντας και διευρύνοντας την προϊοντική γκάμα μας, καταφέραμε να είμαστε η εταιρεία στην εγχώρια αγορά που προσφέρει το πληρέστερο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών.
Τέλος, διατηρούμε ένα σταθερό και πιστό σ’ εμάς πελατολόγιο, που θεωρούμε ότι είναι μια από τις σημαντικότερες δυνάμεις μας. Έτσι, όλοι μαζί, εργαζόμαστε για να προσφέρουμε την αποδοτικότερη λύση για κάθε έργο, είτε αυτό είναι ένα σπίτι είτε ένας βιομηχανικός χώρος.
– Η εταιρεία σας δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό. Πόσο σημαντική είναι η επέκτασή σας σε άλλες χώρες;
– Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται σε 14 χώρες, και είναι η ίδια μέλος μιας μεγαλύτερης διεθνούς σύμπραξης μεταξύ της AHI και της Carrier. Έχοντας την τεχνογνωσία, τις σύγχρονες υποδομές και εν γένει ό,τι απαιτείται από μια εταιρεία για να κάνει το μεγάλο βήμα της γεωγραφικής επέκτασης, η εταιρεία μας ανέπτυξε τις δραστηριότητές της με γραφεία στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Τσεχία και την Αυστρία.
Οι διεθνείς συνεργασίες είναι μέρος τόσο της στρατηγικής όσο και της κουλτούρας της εταιρείας μας. Πέρα απ’ τα οφέλη της επέκτασης σε νέες αγορές, μεγάλο πλεονέκτημα των διεθνών συνεργασιών είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των μερών και ο συνδυασμός υποδομών με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη.
Έτσι, για παράδειγμα, μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη συστημάτων HVAC σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.
– Πρόσφατα λάβατε το βραβείο «Carrier President’s Award for Excellence 2017», την ύψιστη διάκριση για τους επίσημους διανομείς της Carrier Corp. σε παγκόσμια κλίμακα, κάτι που αποτελεί αναγνώριση της επιτυχημένης πορείας της εταιρείας σας. Ποια ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν σε αυτή την τιμητική διάκριση;
– Είναι πολύ τιμητικό για μας μια εταιρεία «κολοσσός» –όπως είναι η Carrier, θυγατρική της United Technologies Corporation– να απονέμει την ανώτερη διάκριση στο γραφείο της Ελλάδας, αναγνωρίζοντας την ποιότητα και το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Η διάκριση αυτή, που ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, είναι το αποτέλεσμα της αδιάλειπτης αφοσίωσής μας στην παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Το βραβείο δεν αφορά μόνο το ύψος πωλήσεων αλλά και την εν γένει υποστήριξη που παρέχουμε στους πελάτες μας. Επενδύουμε συνεχώς στο προσωπικό μας και στην κατάρτισή του, ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις των σύγχρονων έργων κλιματισμού, από την πώληση μέχρι την εγκατάσταση και τη συντήρηση. Ομαδική δουλειά, βαθιά γνώση και επιμονή στην ποιότητα: αυτά τα τρία στοιχεία έφεραν το βραβείο στα χέρια μας.
– Ποια είναι η φιλοσοφία που διέπει τη διοίκηση και το ανθρώπινο δυναμικό της «AHI Carrier Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Κλιματισμού Α.Ε» και ποιες οι αξίες που πρεσβεύετε;
– Οι αξίες της εταιρείας μας είναι εναρμονισμένες κι αλληλένδετες με τον τρόπο διοίκησης, και πραγματώνονται στην καθημερινότητά μας. Πιστεύουμε στην ποιότητα και την καινοτομία, γι’ αυτό δίνουμε στους ανθρώπους μας δυνατότητες επιμόρφωσης κι εξειδίκευσης πάνω στο αντικείμενό τους. Ενθαρρύνουμε τις πρωτοβουλίες και τη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων, ενώ παράλληλα φροντίζουμε να υπάρχει αξιοκρατία και αναγνώριση.
Επίσης, μεγάλη βαρύτητα δίνουμε στην ασφάλεια και στην υγεία των υπαλλήλων μας. Φροντίζουμε να εργάζονται όλοι σε ασφαλείς συνθήκες, ενώ πραγματοποιούμε εκπαιδεύσεις πάνω σε θέματα εργασιακής ασφάλειας. Τέλος, έχουμε εντάξει στην κουλτούρα μας την έννοια της φροντίδας για τον πελάτη. Με αυτή τη φιλοσοφία καταφέρνουμε να διατηρούμε την ηγετική θέση μας στην αγορά κλιματιστικών προϊόντων περισσότερο από 60 χρόνια.
Εταιρικό προφίλ
Είναι η πρώτη πολυεθνική εταιρεία κλιματισμού που εισήχθη στην ελληνική αγορά, και η ιστορία της ξεκινά το 1952.
Το 1996 αναλαμβάνει τη διανομή των προϊόντων κλιματισμού Carrier, Toshiba και Totaline, καθώς και τις μετά την πώληση υπηρεσίες. Παράλληλα, αρχίζει τη δραστηριότητά της στις βαλκανικές χώρες ανοίγοντας γραφεία σε Ρουμανία και Βουλγαρία.
Τα επόμενα χρόνια εντάσσει τη διανομή προϊόντων Κλιματισμού, Θέρμανσης, Totaline και των μετά την πώληση υπηρεσιών σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια στην ήδη υπάρχουσα κοινοπραξία, ενώ επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στις χώρες της Αυστρίας και της Τσεχίας.
Πλέον, η «AHI Carrier Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Κλιματισμού Α.Ε.» είναι υπεύθυνη για τη δραστηριότητα της «AHI Carrier FZC» στην κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη, για τη διανομή και τις υπηρεσίες μετά την πώληση των προϊόντων κλιματισμού Carrier, Toshiba και Totaline.
Σκοπός της εταιρείας είναι να παρέχει εξοπλισμό που δημιουργεί ένα άνετο και παραγωγικό περιβάλλον ανεξαρτήτως των κλιματολογικών συνθηκών, προσφέροντας λύσεις που εξασφαλίζουν εσωτερικό αέρα υψηλής ποιότητας.
Αποστολή της είναι να αποτελεί την πρώτη επιλογή για εφαρμογές κλιματισμού, θέρμανσης, εξαερισμού και βιομηχανικής ψύξης. Η ποιότητα και η αποδοτικότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αποτελούν δέσμευση, προκειμένου να ενισχύει διαρκώς την ηγετική της θέση με προϊόντα που υπερβαίνουν τις προσδοκίες των πελατών της.
Λίγα λόγια για την AHI Carrier FZC
Η «AHI Carrier FZC», η κοινοπραξία που δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2008 μεταξύ της «Carrier Corp.» και της «Air-Conditioning & Heating International» (AHI), είναι ο μεγαλύτερος διανομέας προϊόντων HVAC (heating, ventilation & air conditioning) της Carrier εκτός των συνόρων της Αμερικής.
Η AHI Carrier FZC είναι υπεύθυνη για τις αγορές της Ρωσίας και των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS), της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης (15 χώρες), για την Ωκεανία (15 χώρες), την Αφρική (54 χώρες) και τη Μέση Ανατολή (14 χώρες).
 
 Πρόσωπα
Σπύρος Σκιαδόπουλος: «Οι πρώτες 3D μπαταρίες παγκοσμίως κυκλοφόρησαν φέτος από τον όμιλο Fiore»
Νικόλαος Σ. Δατσέρης: «Να εξορθολογιστεί το σύστημα πιστοποίησης των προϊόντων»
Ηλίας Κακιώνης: «Η αξιοπιστία του brand name «CHER» είναι η δύναμή μας»
Λάμπρος Σπάθης: «Επενδύουμε στους ανθρώπους μας και στην τεχνολογία των προϊόντων μας»
Κίμων Λέφας: «Πρέπει να είμαστε σωστοί ως επιχειρηματίες και ως άνθρωποι»
Κωνσταντίνος Αλβανός: «Η άνεση είναι πάντα προτεραιότητά μας»
Νικήτας Αθανασόπουλος: Στόχος μας η ενότητα του κλάδου
Αλέξης Μαυρογένης: «Εγγυόμαστε ποιότητα και εξυπηρέτηση στους πελάτες μας»
Σπανός: Η χώρα μας έχει υψηλή ηλιοφάνεια και ισχυρή βιομηχανία
Γιώργος Κωνσταντέλλος: Βήματα μπροστά
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook