Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιτυχία χωρίς προηγούμενο για την 4η ΗΛΕΚΤΡΟtec & Σαλόνι Φωτισμού
Μια σπουδαία έκθεση για το Αέριο πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη.
Ο συνεταιρισμός Υδρώ Πιερίας συγχαίρει την Solsom που μείωσε τις τιμές των προϊόντων της κατά 25%.
Εταιρικά νέα κ.α.

ΕΡΕΥΝΑ
Με ποια κριτήρια οι υδραυλικοί επιλέγουν τα προϊόντα που χρησιμοποιούν

ΑΠΟΨΗ
«Τις πταίει» για τη σπατάλη καυσίμων στη θέρμανση

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διονύσης Μπατσίλας. Ο εμπορικός διευθυντής της εταιρίας παραγωγής πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων Karina μιλάει στο «Θερμοϋδραυλικό» για τις αρχές της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών, της άμεσης εξυπηρέτησης των πελατών, της έρευνας και ανάπτυξης νέων και βελτιωμένων προϊόντων και της οικολογικής διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος, που συνέβαλαν ώστε μία μικρή βιοτεχνία παραγωγής διαφόρων πλαστικών ειδών που ιδρύθηκε το 1972, να εξελιχθεί σε μία μεγάλη βιομηχανική μονάδα παραγωγής.
Γιώργος Ρωμανιάς. Για όλες τις νέες ρυθμίσεις σχετικά με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, μιλάει στο «Θ» ο επιστημονικός σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι προτάσεις της Επιτροπής που επιλήφθηκε του θέματος είναι αυθαίρετες και ατεκμηρίωτες, μιας και υπερβαίνουν τα όρια του νόμου που προβλέπει Ενιαία λίστα για όλους τους υπαγόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Τα «συν» της συμπαραγωγής. Τα Συστήματα Συμπαραγωγής Θερμότητας – Ηλεκτρισμού (ΣΗΘ) είναι οι τεχνολογίες που παράγουν ηλεκτρισμό ταυτόχρονα με την παραγωγή θερμότητας, καταναλώνοντας σημαντικά μικρότερη ισχύ καυσίμου σε σχέση με τις μεμονωμένες μεθόδους παραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας. Τα σύγχρονα ΣΗΘ αυξάνουν την αποδοτικότητα των εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας, μειώνουν τα κόστη κτήσης, λειτουργίας και συντήρησης και εμφανίζουν, κατά πολύ, μειωμένες εκπομπές αερίων ρύπων.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Εργαλεία. Η κατασκευή ενός εργαλείου προκύπτει ως ανάγκη υποκατάστασης του αντιστοίχου μέλους του σώματος και αφορά είτε τη μορφή, είτε την εξάσκηση δύναμης, είτε την αντοχή, την ακρίβεια ή την ταχύτητα. Οι τύποι των εργαλείων, οι μηχανισμοί που διαθέτουν, οι σύγχρονες τεχνολογίες και οι εφαρμογές τους, αναλύονται διεξοδικά στο αφιέρωμα του «Θερμοϋδραυλικού» αυτού του τεύχους. Παράλληλα, εταιρίες παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για διαφορετικούς τύπους εργαλείων, ανάλογα με το είδος της εργασίας που επιτελούν.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
Ο κ. Αθανάσιος Στρουμπούλης παραιτήθηκε από τον ΣΕΥΔΑΠ
Η ΟΒΥΕ στο πλευρό των πυρόπληκτων σε Ηλεία και Μεσσηνία

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
Ιστορία. Τα λουτρά της Αφροδίτης στην Κύπρο
e-NEWS. Sites και προγράμματα
Προϊόντα. Ό,τι νεότερο κυκλοφορεί στην αγορά
Επαγγελματικό αυτοκίνητο.Isuzu D Max, μονοκάμπινο
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook