Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άνοιξε τις πύλες του στο «Ελ. Βενιζέλος» το Metropolitan Expo, ένα νέο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο.
Ο κ. Μάρτιν Κναπ είναι ο νέος γενικός γραμματέας του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου
Η ΠΟΣΕΥ «θωρακίζεται» απέναντι στην κρίση συντάσσοντας «σφιχτό» προϋπολογισμό
Η Grundfos επιδεικνύει και ισχυρό φιλανθρωπικό έργο
Άλλες εταιρικές ειδήσεις, σεμινάρια, εκθέσεις, κ.α.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Δημήτρης Κόκοτος. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος (Ο.Ψ.Ε.) μιλάει στο «Θερμοϋδραυλικό» για τις ευκαιρίες που, παρά τους δύσκολους καιρούς, ανοίγονται για τον κλάδο τους, ενώ παράλληλα απαριθμεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ψυκτικοί λόγω των γκρίζων ζωνών που υπάρχουν στη νομοθεσία και ευνοούν την εξάπλωση των λαθρεγκαταστατών. Επίσης, σχολιάζει τα κενά στην εκπαίδευση και κάνει έκκληση στην Πολιτεία να ενταχθούν οι ψυκτικοί στο νέο νόμο για τους ενεργειακούς επιθεωρητές.
Αθανάσιος Στρουμπούλης. Την απογοήτευση του για τη λειτουργία του ΣΕΥΔΑΠ εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΕΥ Αθήνας στην συνέντευξη που παραχώρησε στο «Θερμοϋδραυλικό». Ο ίδιος, εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του από το συνεταιρισμό των εγκαταστατών υδραυλικών της πρωτεύουσας και μεταξύ άλλων δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον του κλάδου παρουσιάζοντας τα βήματα που κάνει ο σύνδεσμος της Αθήνας για την πρόοδο και αναβάθμιση των υδραυλικών.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Ρυθμιστές πίεσης και ασφαλιστικές διατάξεις για εγκαταστάσεις υγραερίου Η συνοδεία ασφαλιστικών διατάξεων στους ρυθμιστές πίεσης, οι οποίες παρεμποδίζουν μια ανεπίτρεπτη άνοδο της πίεσης εξόδου μετά τον ρυθμιστή πίεσης στις εγκαταστάσεις υγραερίου, είναι υποχρεωτική. Ασφαλιστικές διατάξεις πρέπει να έχουν όλοι οι χρησιμοποιούμενοι Ρυθμιστές (και στο 1ο στάδιο και στο 2ο στάδιο ρύθμισης της πίεσης) και συγκεκριμένα, είτε βαλβίδα αυτόματης διακοπής (SAV), είτε επιτηρητή πίεσης (monitor), είτε βαλβίδα ανακούφισης της πίεσης (SBV).

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Ηλιακά συστήματα Οι απολαβές από την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας είναι τεράστιες και ανεξάντλητες και το πιο σημαντικό δεν καταστρέφουν το περιβάλλον. Οι τελευταίες τεχνολογίες και οι μέθοδοι αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης και η παρουσίαση λογισμικών που επιτρέπουν την πρόβλεψη της ενεργειακής απόδοσης ενός θερμικού ηλιακού συστήματος, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων στο αφιέρωμα του «Θερμοϋδραυλικού» αυτού του τεύχους. Παράλληλα, εταιρίες παρουσιάζουν νέα προϊόντα που διατηρούν «καυτή» την αγορά των ηλιακών.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
Επειγόντως λύσεις για τα προβλήματα του κλάδου ζητά ο Σύνδεσμος της Αθήνας με σειρά επιστολών του προς τους αρμοδίους
Ρεπορτάζ από τη γιορτή για τα παιδιά των υδραυλικών που έγινε στο θέατρο «Ακάδημος».

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
Προϊόντα. Ό,τι νεότερο κυκλοφορεί στην αγορά
Επαγγελματικό αυτοκίνητο. Νέο Isuzu NM 85 E
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook