Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπήκαμε στην άνοιξη των μεγάλων εκθέσεων: «METEC-Μηχανήματα Έργων» (20-23 Μαρτίου) και «Ecotec-Τεχνολογίες Περιβάλλοντος και Φωτοβολταϊκά Συστήματα» (3-6 Απριλίου)
Ο κ. Εμμανουήλ Καστανάκης επανεξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας
Το μπάνιο γίνεται… ηλεκτρονικό
Εταιρικές ειδήσεις κ.α.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κωνσταντίνος Μεταξάς. Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Comap Hellas μιλάει στο «Θερμοϋδραυλικό» για τις εξελίξεις στην πορεία του ομίλου Comap και εξηγεί πως αυτές επηρεάζουν την ελληνική αγορά. Παράλληλα, αναφέρεται στις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσει η εταιρία με στόχο την παροχή βέλτιστων λύσεων εξασφαλίζοντας την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Η εναρμόνιση του ομίλου με περιβαλλοντολογικούς κανονισμούς και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι-σύμφωνα με τον ίδιο- μέσα στους όρους και τη νέα τακτική της εταιρίας.
Γιώργος Κωνσταντέλλος «Το σημαντικότερο που θα προωθήσω από την θέση μου ως γενικός γραμματέας και αποτελεί αίτημα του κλάδου μας είναι να μετέχουν στα δημόσια έργα και οι υδραυλικοί» λέει ο νέος γενικός γραμματέας της ΟΒΥΕ σε συνέντευξη του στον «Θ». Παράλληλα, αναλύει τις κινήσεις που κάνει η ομοσπονδία για την ενημέρωση των υδραυλικών πάνω στις νέες τεχνολογίες και την «πράσινη» ενέργεια.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Δοχεία διαστολής για νερό πόσιμο και χρήσης Η βασική δομή των δοχείων διαστολής για εγκαταστάσεις πόσιμου νερού δεν διαφέρει και πολύ από αυτή των δοχείων για κλειστά κυκλώματα θέρμανσης. Την απαιτούμενη πίεση εξασφαλίζει ένα «πεπιεσμένο» μαξιλάρι αερίου, ενώ το αέριο χωρίζεται από το νερό-όπως και στα δοχεία για θέρμανσης-με μια πλαστική μεμβράνη. Τέλος, τα δοχεία διαστολής για εγκαταστάσεις πόσιμου νερού είναι συνήθως πράσινου ή και μπλε χρώματος, ενώ τα δοχεία διαστολής για εγκαταστάσεις θέρμανσης είναι κατά κανόνα κόκκινα.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Διαιρούμενες κλιματιστικές μονάδες Τα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι νέες τεχνολογίες και η μέθοδος τοποθέτησης του πλέον διαδεδομένου τύπου κλιματιστικού που καλείται “Split Unit” περιλαμβάνονται στο αφιέρωμα του «Θερμοϋδραυλικού» αυτού του τεύχους. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει επίσης αρθρογραφία σχετική με τις οδηγίες επιλογής του κατάλληλου αυτόνομου κλιματιστικού μηχανήματος, καθώς και διευκρινίσεις σχετικά με τη νόσο των Λεγεωναρίων που ουδεμία σχέση έχει με τα Split Units. Τέλος, το αφιέρωμα παρουσιάζει τις πιο «δροσερές» προτάσεις των εταιριών για τη διαμόρφωση κατάλληλου κλίματος σε οικιακούς κυρίως χώρους.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
Ρεπορτάζ από την ετήσια γενική συνέλευση της «Εστίας»
Τα νέα του συνδέσμου υδραυλικών της Αθήνας κ.α.

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
Ιστορία. Τα Λουτρά της Αφροδίτης στην Κύπρο
E-News Sites και προγράμματα
ΠροϊόνταΌ,τι νεότερο κυκλοφορεί στην αγορά
Επαγγελματικό αυτοκίνητο. Νέο Mercedes Benz Sprinter
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook