Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η 5η Διεθνής έκθεση «ΗΛΕΚΤΡΟΤΕC & Σαλόνι Φωτισμού» ανοίγει τις πύλες της από την 1η έως και την 4 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo- η 6η διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης «METEC - Μηχανήματα Έργων» πραγματοποιείται από την 1η έως και την 4η Απριλίου 2011, επίσης, στο «Metropolitan Expo»-παρουσίαση νέων προϊόντων της Wilo SE (Ντόρτμουντ, Γερμανία) στην έκθεση Ifat Entsorga 2010 στο Μόναχο, σεμινάρια-εκθέσεις κ.α.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Flavio Vacatello

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Θερμική άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Εξαρτήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
To ψήφισμα της Γ.Σ. της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων συνεχίζει να προγραμματίζει η «Εστία» για τα μέλη της, ειδήσεις και δραστηριότητες των συνδέσμων και συνεταιρισμών όλης της χώρας.

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Ό,τι νεότερο κυκλοφορεί στην αγορά

ΠAΡΟΥΣΙΑΣΗ
Πρόγραμμα Apolyton

Ποιότητα-αξιοπιστία-σοβαρότητα
Ο κ. Flavio Vacatello γενικός αντιπρόσωπος για τα Βαλκάνια της εταιρίας SR Rubinetterie, μιλάει στο «Θερμοϋδραυλικό» για τα νέα πρωτοποριακά προϊόντα της εταιρίας του που δίνουν λύσεις σε διαφορετικές εγκαταστάσεις θέρμανσης. Ο ίδιος μάλιστα επισημαίνει ότι,στο άμεσο διάστημα θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα και θα ορθοποδήσουν μόνο οι σοβαροί επαγγελματίες. Αρκεί να τους στηρίξει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο πρέπει να αρχίσει να δίνει χρήματα στην αγορά και επιπλέον να εγγυηθεί την ασφάλεια των συναλλαγών τους.

Θερμική άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας
Η θέρμανση δαπέδου σταδιακά μεγαλώνει το μερίδιο αγοράς της έναντι των υπολοίπων συστημάτων θέρμανσης. Παρόλα αυτά, το ποσοστό της στη χώρα μας παραμένει χαμηλό, σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Κόνια ηλεκτρολόγος μηχανικός, αυτό οφείλεται στην έλλειψη τεχνογνωσίας, που όχι μόνο δεν βοηθά την ανάπτυξη, αλλά αντίθετα δυσφημεί το σύστημα και την απόδοση του.

Εξαρτήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων
Από την αρχαιότητα ακόμα, ήταν γνωστή η ύπαρξη υδραυλικών εγκαταστάσεων. Παλιότερα, τα περισσότερα υδραυλικά δίκτυα ήταν κατασκευασμένα από σιδηρές σωλήνες και σωλήνες χαλκού. Σήμερα, το μεγαλύτερο ποσοστό των σωλήνων για υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι από PE και PP-R και λιγότερο από PB ή χαλκό. Όσον αφορά τα εξαρτήματα, αυτά είναι είτε μηχανικής σύσφιξης (PE), είτε πρεσσαριστά (PE) ή συγκόλλησης (PE & PP-R).

Επενδύει στην εκπαίδευση η «Εστία»
Η «Εστία», στo πλαίσιo της προσπάθειας που κάνει για τη συνεχή ανέλιξη των μελών της διοργάνωσε καθΆ όλη την εαρινή και θερινή περίοδο επιμορφωτικά σεμινάρια πάνω σε νέες τεχνολογίες και συστήματα, ενώ ήδη έχει προγραμματίσει μια σειρά από νέα εκπαιδευτικά προγράμματα. Επιμορφωτικά σεμινάρια από την «Εστία»
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook