Εκτύπωση  Αποστολή
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ      
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Τεχνικά Θέματα
 Συνδικαλιστικά
 Ιστορικά
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μετά την εξαιρετική επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, η «T Expo» προχωρά στην 2η DOMICAtec στο νεότευκτο, μεγάλο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo» από τις 10 έως και τις 13 Μαρτίου- Οδηγία Οικολογικού Σχεδιασμού στις κτιριακές εγκαταστάσεις από τη Grundfos- Προληπτική συντήρηση κλιματιστικών από την εταιρία Rittal E.Π.Ε.-σεμινάρια-εκθέσεις κ.α.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιάννης Καρπέτης

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Έτοιμα προκατασκευασμένα φρεάτια

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Επίτοιχοι λέβητες

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
Επιστολή-απάντηση του προέδρου της ΟΒΥΕ κ. Γ. Κωνσταντέλλου προς τον συνάδελφο Θ. Στρουμπούλη - Την άμεση χάραξη αναπτυξιακού σχεδίου από το νέο κυβερνητικό σχήμα ζητά η ΟΒΥΕ – Στην Αλεξανδρούπολη θα διοργανωθεί η 14η περιφερειακή σύσκεψη Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας – Επιστολή ΣΕΥ Ν. Ηλείας για τον αποκλεισμό του νομού από τη μελέτη εγκατάστασης υποδομών για παροχή φυσικού αερίου.

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Ό,τι νεότερο κυκλοφορεί στην αγορά AΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Fiat Doblo 1.4

Τζάκια με ελληνική ταυτότητα
Ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας «Καρπέτης» κ. Γιάννης Καρπέτης μιλάει στο «Θερμοϋδραυλικό» για τα προϊόντα που κατασκευάζει, τα νέα πρωτοποριακά υλικά κατασκευής και την απόδοση των ενεργειακών τζακιών σε σύγκριση με τα ανοικτά τζάκια. Ο ίδιος μάλιστα επισημαίνει ότι η αντικατάσταση των ανοικτών τζακιών από τα ενεργειακά, αποτελεί μονόδρομο, τόσο για την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και απόδοση στο χώρο του κατόχου, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Έτοιμα προκατασκευασμένα φρεάτια
Η χρήση των συμβατικών φρεατίων από σκυρόδεμα οδηγείται πλέον προς την ολική κατάργηση από τους εγκαταστάτες για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος λόγος είναι η υγιεινή και η προστασία του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Γ. Χριστοφοράκη Μηχανολόγο Μηχανικό Α.Π.Θ, η εγκατάσταση συμβατικών φρεατίων αποδεικνύεται συχνά προβληματική, λόγω των ξένων εισροών θαλασσινού ή υπόγειου νερού, καθώς και αντίστροφα, λόγω των διαρροών από το φρεάτιο προς το υπέδαφος, με αποτέλεσμα την μόλυνση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα.

Επίτοιχοι λέβητες
Η αποδοχή των επιτοίχιων λεβήτων αερίου είναι αποτέλεσμα των πλεονεκτημάτων των επιτοίχιων λεβήτων έναντι των κλασσικών λύσεων των επιδαπεδίων κεντρικών ή μη λεβήτων, τα βασικότερα από τα οποία ότι είναι συμπαγής κατασκευή, ότι έχει σύστημα θέρμανσης του ζεστού νερού χρήσης, είναι τεχνολογία δοκιμασμένη, φιλική προς το περιβάλλον και αυτοματοποιημένη λειτουργία των συσκευών. Στο αφιέρωμα αυτού του τεύχους, περιλαμβάνονται οι νέες προτάσεις της αγοράς για προϊόντα που δίνουν οικονομικές και οικολογικές λύσεις.

«Όχι άλλη λασπολογία και συκοφαντία»
Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος (ΟΒΥΕ) κ. Γιώργου Κωνσταντέλλου προκάλεσε η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΕΥ Αθήνας κ. Θ. Στρουμπούλης στο περιοδικό «Θερμοϋδραυλικός», στο τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου 2010. Με επιστολή του απαντά στο συνάδελφο του τονίζοντας πως όταν μέσα από τα γραπτά - συνεντεύξεις ανακύπτουν ασάφειες, αισθάνεται υποχρεωμένος απέναντι σε όλους τους συναδέλφους να αποκαταστήσει την αλήθεια.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook