Σπανός: Η χώρα μας έχει υψηλή ηλιοφάνεια και ισχυρή βιομηχανία

Ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (ΕΒΗΕ) κ. Ευθύμιος Σπανός μίλησε αποκλειστικά στο «Θερμοϋδραυλικό», κάνοντας έναν απολογισμό πεπραγμένων στην Ένωση τη χρονιά που πέρασε, ενώ παράλληλα παρέθεσε στόχους που τίθενται για τη νέα χρονιά, καθώς και προτάσεις σχετικά με το τι πρέπει να αλλάξει στον κλάδο.

Συνέντευξη στον Βασίλη Ποντικό

Κύριε Σπανέ, ποιος είναι ο απολογισμός της Ένωσης τη χρονιά που πέρασε και τι προτίθεστε να κάνετε ως νέος πρόεδρος;

Η θητεία του προηγούμενου ΔΣ συνέπεσε με τη χειρότερη συγκυρία των capital control, της οικονομικής κρίσης κλπ.

Παρ’ όλα αυτά η ΕΒΗΕ κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις της σε αυτό το αρνητικό κλίμα και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.

Ένα σημαντικό επίτευγμα είναι ότι πλέον ο κλάδος της ηλιοθερμίας και η ΕΒΗΕ ως συλλογικό όργανο έχουν μπει πλέον στην ατζέντα όλων των φορέων που ασχολούνται με θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και γενικότερα με την ενέργεια.

Μέσα από αρθρογραφία, συμμετοχή σε fora και πάνελ, παρουσία και εκπροσώπηση σε συνέδρια και σε καλέσματα από κυβερνητικούς φορείς, η ΕΒΗΕ κατάφερε να έχει αναγνωρισθεί ως ένας από τους εκπροσώπους του κλάδου της ενέργειας.

Άκουσε τις απόψεις μας ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Arias Canete στη συζήτηση με θέμα «Δέσμη μέτρων για καθαρή ενέργεια» και υποβάλλαμε τις προτάσεις μας για τον νέο ΚΕΝΑΚ και το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ»
.
Το υπόλοιπο μέρος της συνέντευξης στο τεύχος Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί.