Βαλομάνδρας: «Θα σταθώ δίπλα σε όλους τους συναδέλφους του κλάδου μας».

Ο εκλεγμένος για 3η συνεχόμενη θητεία πρόεδρος Νίκος Βαλομάνδρας μιλάει στο «Θερμοϋδραυλικό» για την κατάσταση στο σύνδεσμο υδραυλικών Τρικάλων.

Για τρίτη φορά, τα μέλη του Συνδέσμου Υδραυλικών Ν. Τρικάλων και Περιχώρων ανανέωσαν με συντριπτικό ποσοστό την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Νίκου Βαλομάνδρα, ο οποίος παραμένει στη θέση του προέδρου για άλλα τρία χρόνια.

Στις εκλογές που έγιναν στις 6 Απριλίου 2017, στην έδρα του Συνδέσμου (3ο χλμ. Τρικάλων - Πύλης), ο απερχόμενος και εκ νέου επικεφαλής των υδραυλικών έλαβε 54 σταυρούς προτίμησης σε σύνολο 57 ψηφισάντων. Μετά την εκλογή του, ο κ. Νίκος Βαλομάνδρας μίλησε στο περιοδικό Θερμοϋδραυλικός για την κατάσταση που επικρατεί στο σύνδεσμο των Τρικάλων χαρακτηρίζοντας ως «σωτήρια» την ύπαρξη του φυσικού αερίου στην πόλη.

«Η εκλογική διαδικασία και η ικανοποιητική συμμετοχή των συναδέλφων απέδειξε την ενότητα του κλάδου σε τοπικό επίπεδο σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα» τόνισε ο κ. Βαλομάνδρας, ενώ αναφορικά με την επικρατούσα κατάσταση στα Τρίκαλα είπε:

«Οι υδραυλικοί στα Τρίκαλα πραγματικά σώθηκαν το 2009, όταν ήρθε στην πόλη μας το φυσικό αέριο. Αλλιώς, λόγω κρίσης, θα έμεναν χωρίς δουλειά παραπάνω από τους μισούς συναδέλφους και θα έκλειναν τα βιβλία τους, κάτι το οποίο έχει συμβεί σε πολλούς άλλους συναδέλφους όπως σε ηλεκτρολόγους ή σε υδραυλικούς από άλλες πόλεις. Θεωρώ ότι με την επέκταση του αερίου και στην πόλη της Καλαμπάκα και σε συνάρτηση με το πρόγραμμα "Εξοικονομώ", θα ανοίξουν ακόμη περισσότερο οι δουλειές στον κλάδο».

Για τους στόχους της νέας περιόδου ο κ. Βαλομάνδρας ανέφερε τα εξής:

«Εμείς θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια όρεξη, όπως την πρώτη φορά, ενώ θα συναντηθώ με το δήμαρχο Τρικάλων να συζητήσουμε για τα υδρόμετρα, στα οποία πρέπει να αλλαχτούν οι συμπλέκτες διανομής νερού και να μπουν αντιπαγωτικά υλικά, καθώς είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τον χειμώνα που μας πέρασε.

«Με το δήμαρχο Καλαμπάκας θα κάνουμε μια συνάντηση-σεμινάριο για τα οφέλη του φυσικού αερίου, ενώ έχουμε προγραμματίσει περιοδείες στα εργοστάσια της πόλης και επαφές με βουλευτές που θα έρθουν στην πόλη μας».

Όσον αφορά την έλευση νέων εργαζομένων στον κλάδο, ο πρόεδρος του συνδέσμου τόνισε: «Εεμείς έχουμε νέο κόσμο και στο ΔΣ και γενικά στον κλάδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τα νέα παιδιά συνεχίζουν το έργο των πατεράδων τους».