Σωματείο Υδραυλικών Ν. Τρικάλων: Επίσκεψη στο νέο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων

Τα σέβη του στο νέο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κκ. Θεόκλητο υπέβαλε το προεδρείο του Σωματείου Υδραυλικών Νομού Τρικάλων, στο πλαίσιο ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε για τη χρήση του φυσικού αερίου σε κτίρια της Μητρόπολης, όπως εκκλησίες, γραφεία, φιλανθρωπικά ιδρύματα κ.ά.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Υδραυλικών Νομού Τρικάλων κ Νίκος Βαλομάνδρας γνωστοποίησε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο σύνδεσης της Καλαμπάκας με το κεντρικό δίκτυο φυσικού αερίου, οπότε θα μπορούν να ξεκινήσουν οι συνδέσεις επιχειρήσεων αλλά και νοικοκυριών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο στην πόλη της Καλαμπάκας οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 1000 και συνεχώς αυξάνονται, προοιωνίζοντας τη μεγάλη ζήτηση σε φυσικό αέριο.

Σημειώνεται ότι το σωματείο, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο της περιοχής θα πραγματοποιήσει ημερίδα για να ενημερωθούν οι επαγγελματίες και οι δημότες για τη χρήση του φυσικού αερίου, τα πλεονεκτήματά του, ενώ θα δοθούν και χρηστικές πληροφορίες, όπως για τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, τη χρηστή διαχείριση των συσκευών με φυσικό αέριο, τη μείωση του κόστους κ.ά.

Επίσης, ο κ. Βαλομάνδρας επισήμανε ότι την ευθύνη για τη μη σωστή εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος φυσικού αερίου θα την έχει ο ιδιοκτήτης εάν αναθέσει τις εργασίες σε μη διαπιστευμένο υδραυλικό.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι κίνδυνοι είναι πολλοί εάν πραγματοποιηθούν συνδέσεις από ανθρώπους που δεν κατέχουν τις αναγκαίες τεχνικές γνώσεις και δεν διαθέτουν την ανάλογη εκπαίδευση στο συγκεκριμένο αντικείμενο.