ΑΝAVALOS: Δυναμική παρουσία στο χώρο της άντλησης

Η «Ελληνική Βιομηχανία Αντλιών "Anavalos"», με ζωή 53 χρόνια και έδρα το Άργος, είχε δυναμική παρουσία στη διεθνή έκθεση, όπου ο μηχανικός και διευθυντής των γραφείων της Αθήνας κ. Κώστας Ποτού παρουσίασε τις λύσεις που προσφέρει η "Anavalos" στο χώρο του σχεδιασμού, της κατασκευής, της εγκατάστασης και της τεχνικής υποστήριξης των αντλητικών συγκροτημάτων.

Η εταιρεία συνεργάζεται με μεγάλους οίκους του εξωτερικού, όπως με την Pentair (USA), τη Franklin Electric (Germany) και τη IMP (Slovenia), ενώ προωθεί καινοτομίες που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας με συστήματα άντλησης πολύ υψηλού βαθμού απόδοσης, καθώς και με ηλιακά - φωτοβολταϊκά συστήματα για άντληση.

Με το πρόγραμμα PA-SA (Pump Audit for Save Energy) της "Anavalos" πραγματοποιούνται μετρήσεις ενέργειας και απόδοσης παλαιών αντλιοστασίων σε Δήμους, ενώ προτείνονται και οι βέλτιστες οικονομοτεχνικά λύσεις με απόσβεση.

Επίσης η εταιρεία προτείνει τα ιδιαίτερα πρωτοπόρα συστήματα της Jung Pentair με “καθαρούς” σταθμούς ανύψωσης λυμάτων για οικισμούς και Δήμους, ενώ λανσάρει και το νέο πυροσβεστικό συγκρότημα σύμφωνα με ΕΝ 12845.

Ακόμα, σχεδίασε και προωθεί το νέο πιεστικό συγκρότημα με αντλίες κατασκευασμένες εξολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι AISI 304 και AISI 316, με υπερσύγχρονο ηλεκτρικό πίνακα της "Anavalos", ο οποίος έχει δυνατότητα πλήρους διαχείρισης και ελέγχου των αντλιών μέσω SCADA, από ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα computer.

Τέλος, βελτίωσε το μοντέλο Argolift (οικιακού σταθμού ανύψωσης λυμάτων), δημιούργησε τους “Smart e-Anavalos” αυτοματισμούς αντλιών, ενώ γνωστοποίησε πως εκτός από το ISO9001 απέκτησε το 2017 και την περιβαλλοντική πιστοποίηση ISO 14000.