«Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε.» Νέες επενδύσεις για φυσικό αέριο στη Βόρεια Ελλάδα

Εντός του 2018 η «Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε.» (ΕΔΑ-ΘΕΣΣ Α.Ε.) θα προχωρήσει στην εγκατάσταση έξι επιπλέον σταθμών αποσυμπίεσης, ώστε να παρέχει σύνδεση φυσικού αερίου και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια επίσκεψης του διευθύνοντα σύμβουλου της ENI Gas e Luce S.p.A. κ. Αλμπέρτο Κιαρίνι στον Λαγκαδά.

Η «ΕΔΑ-ΘΕΣΣ Α.Ε.» επιβεβαίωσε ότι εντός του 2019 το φυσικό αέριο θα είναι διαθέσιμο όχι μόνο για την πόλη των Τρικάλων αλλά και για την Καλαμπάκα (ήδη έχουν αρχίσει εργασίες), την Πύλη (σε κοινό δίκτυο με το Μουζάκι, μέχρι το 2022) και ίσως και στη Φαρκαδόνα, αν και δεν συμπεριλαμβάνεται στις ανακοινώσεις της «ΕΔΑ ΘΕΣΣ». Σύντομα αναμένεται να αποκτήσει φυσικό αέριο ο Τύρναβος και ο Παλαμάς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας απαίτησαν και κατάφεραν να αποσπάσουν δέσμευση τόσο του Υπουργείου όσο και της «ΕΔΑ-ΘΕΣΣ Α.Ε.» πως το τιμολόγιο χρήσης του φυσικού αερίου θα είναι το ίδιο για όλους τους καταναλωτές, είτε το προμηθεύονται από το κεντρικό δίκτυο, είτε από τους σταθμούς συμπίεσης.

Αυτό πέτυχαν κατά τη διάρκεια τεχνικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, του προέδρου της ΡΑΕ, των διαχειριστών του δικτύου διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ Θεσσαλίας - Θεσσαλονίκης και της περιοχής.