Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας: Να επιβληθεί η χρήση του ΑΦΜ στην αγορά προϊόντων

Μια εύκολη λύση για την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού από πρώην νόμιμους υδραυλικούς, οι οποίοι αποσύρθηκαν φαινομενικά από την αγορά αλλά συνεχίζουν να παρέχουν «μαύρη εργασία», προτείνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας (ΣΕΥΑ) κ. Αθανάσιος Στρουμπούλης.

Σύμφωνα με τον Στρουμπούλη, η αντιμετώπιση της παράνομης εργασίας στον κλάδο είναι πολύ εύκολη υπόθεση αλλά δεν υπάρχει πρόθεση από την πολιτεία να πατάξει το φαινόμενο. Και ο τρόπος που προτείνει ο κ. Στρουμπούλης είναι να καταστεί υποχρεωτική η χρήση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) για την αγορά προϊόντων.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η προμήθεια των απαραίτητων προϊόντων ύδρευσης, θέρμανσης και κλιματισμού από τα καταστήματα πωλήσεων και τις εταιρείες, και κατΆ επέκταση θα εκμηδενιστεί η πιθανότητα να αναλάβουν έργα που θα αναλάμβανε ένας νόμιμος επαγγελματίας.

Ο κ. Στρουμπούλης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι στην Ελλάδα ο επαγγελματίας υδραυλικός χάνει την άδεια του εάν δεν την ανανεώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και κάλεσε τους απανταχού υδραυλικούς να εντείνουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους για τη διεκδίκηση των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων τους.