Σύνδεσμος Εργολάβων Υδραυλικών Θεσσαλονίκης: Ενίσχυση της επικοινωνιακής προβολής του κλάδου

«Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στη διεκδίκηση των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του είναι η έλλειψη ενημέρωσης του κόσμου».

Αυτό επισήμανε το μέλος του Συνδέσμου Εργολάβων Υδραυλικών Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Καράμπελας στη γενική συνέλευση της ΟΒΥΕ εκπροσωπώντας τον εν λόγω σύνδεσμο, μια και ο πρόεδρός του κ. Δημήτρης Βαργιάμης διατελεί και πρόεδρος της ΟΒΥΕ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των υδραυλικών της Θεσσαλονίκης, πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος για τα προβλήματα του κλάδου, και για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να συνεισφέρουν όλοι χρηματικά, ώστε να υπάρξουν δράσεις (εκδηλώσεις, διαφημιστικά μηνύματα) και να ενταθεί η πίεση που ασκείται στους κυβερνώντες για αποτελεσματικές λύσεις.

Πρότεινε μαζικές κινήσεις και μεγαλύτερο συντονισμό μεταξύ των σωματείων για να ευοδωθούν προτεινόμενες λύσεις, διευκρινίζοντας ότι τα σωματεία δεν μπορούν να αναλάβουν το ρόλο του ελεγκτή για τον εντοπισμό της «μαύρης εργασίας»

Επίσης, ο κ. Παναγιώτης Καράμπελας έθιξε το θέμα της ανανέωσης των αδειών, διαφωνώντας με την υποχρέωση να ανανεώνονται οι άδειες κάθε λίγα χρόνια μόνο και μόνο για εισπρακτικούς λόγους. Τέλος, έκανε λόγο για την ανάγκη να γίνονται επιμορφωτικά σεμινάρια για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και να ενισχυθεί η εκπαίδευση των νέων επαγγελματιών.