Σύνδεσμος Αδειούχων Εγκαταστατών Υδραυλικών Ν. Ηρακλείου :Παραμένει το πρόβλημα μη αποδοχής των υπεύθυνων δηλώσεων από τις Πολεοδομίες
Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υδραυλικοί με τη μη αποδοχή των υπεύθυνων δηλώσεων καλής θέλησης από τις Πολεοδομίες για τις εργασίες εγκατάστασης υδραυλικών και αποχέτευσης που πραγματοποιούν σε νέες κατοικίες.
Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του χρόνου οι αρμόδιες Πολεοδομίες αρνούνται να δεχτούν τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις, προβάλλοντας ως επιχείρημα ένα άρθρο του ΚΕΝΑΚ 2012, βάσει του οποίου υπεύθυνος να υπογράψει για εργασίες εγκατάστασης σε νεόδμητο διαμέρισμα ίσο και άνω των 50 τετραγωνικών μέτρων είναι ο μηχανολόγος και όχι ο υδραυλικός.
Το θέμα τέθηκε εκ νέου στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου και έγινε ζωηρή συζήτηση για τη στάση των πολεοδομικών γραφείων του νομού, ενώ διατυπώθηκαν και προτάσεις για τη συνέχιση των προσπαθειών προκειμένου να γίνει αποδεκτή η θέση των υδραυλικών.
Η διοίκηση του Συνδέσμου δεν εγκαταλείπει τις δράσεις για την ευόδωση των στόχων της και συνεχίζει να βρίσκεται σε επικοινωνία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος, ώστε να βρεθεί τρόπος επίλυσης ενός ζητήματος που περικόπτει έργο από τους τεχνίτες επαγγελματίες και το δίνει στους μηχανολόγους. Και τονίζει ο Σύνδεσμος σχετικά: «Ο μηχανολόγος δεν μπορεί να πιστοποιήσει τις εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, ούτε να πιστοποιήσει τα υλικά, παρά μόνο αν έχει πιστοποίηση εγκατάστασης υδραυλικών και αποχετευτικών συστημάτων».