ΣΕΗ Μαγνησίας: Συγχαρητήρια σε φοιτητές που πρώτευσαν σε διεθνή διαγωνισμό
Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας συγχαίρει τον Νίκο Κατσαρό και τον Νίκο Πατσιατζή, φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τη σημαντική διάκριση που απέσπασαν σε διεθνή διαγωνισμό.
Οι δύο φοιτητές κέρδισαν το πρώτο βραβείο (στην κατηγορία προπτυχιακών φοιτητών) ανάμεσα σε περίπου εκατό ομάδες προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών από όλη την Ευρώπη, στο διεθνή διαγωνισμό Xilinx Open Hardware Design Contest 2018, με την εργασία τους «Real time HOG implementation».
Η συνεισφορά της εργασίας είναι η υλοποίηση του αλγορίθμου «Histogram of Oriented Gradients (HOG)» που χρησιμοποιείται για την εύρεση και παρακολούθηση πεζών σε video stream χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναδιατασσόμενης λογικής (FPGA).
Ο ΣΕΗ Μαγνησίας δήλωσε περήφανος για τη νέα γενιά που δικαιώνει τις προσδοκίες, με τη σεμνή της στάση και την άοκνη προσπάθειά της και έδωσε συγχαρητήρια και στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και στον επιβλέποντα της διπλωματικής εργασίας, κ. Νίκο Μπέλλα, που απέδειξαν ότι έχει διαμορφωθεί το κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον για την επίτευξη τέτοιων επιτυχιών. Οι διακρίσεις αυτές, σύμφωνα με τον ΣΕΗ Μαγνησίας, δείχνουν την ποιότητα και την υψηλή επιστημονική στάθμη του τμήματος.