Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα

Την Τετάρτη ή το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα 68 εκ ευρώ του επιδόματος θέρμανσης.

Παρά την πρόθεση της Κυβέρνησης να αποδώσει σε δύο δόσεις το φετινό επίδομα (μια προκαταβολή και μια εξόφληση) πριν το τέλος του χρόνου, λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε από την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης μέχρι και την τωρινή ενεργοποίησή της, τα περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αγοράσουν πετρέλαιο και να κάνουν την αίτηση για το επίδομα μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου ενώ το υπουργείο οικονομικών θα πρέπει να μοιράσει προκαταβολές και εξοφλήσεις μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου προκειμένου να μην καταγραφούν στις δαπάνες του επόμενου χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι για φέτος για να πάρει κάποιος το επίδομα θέρμανσης αρκεί να πραγματοποιήσει αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης αξίας ίσης ή μεγαλύτερης με το διπλάσιο του επιδόματος, που δικαιούται.

Έτσι, η επιδότηση αυξάνεται στο 50% επί του σχετικού κόστους, που καταβάλει ο δικαιούχος για τις αγορές μέχρι του ανωτέρω ύψους. Για παράδειγμα πέρσι για να πάρει ένα νοικοκυριό στην Αθήνα επιδότηση 64 ευρώ θα έπρεπε να πάρει τουλάχιστον 400 λίτρα πετρελαίου.