ΕΒΗΕ: Συνάντηση με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα κ. Χ. Παπαεμμανουήλ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 συνάντηση αντιπροσωπείας της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (ΕΒΗΕ) με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννη Στουρνάρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διήρκησε μια ώρα και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, οι κ. Χ. Παπαεμμανουήλ, Ε. Σπανός (πρόεδρος) και Χ. Κώνστας (εκτελεστικός γραμματέας) ενημέρωσαν τον κ. Στουρνάρα για την πορεία του κλάδου των θερμικών ηλιακών συστημάτων στην Ελλάδα και τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει αυτός στην Ευρώπη.

Η αντιπροσωπεία της ΕΒΗΕ τόνισε επίσης τη θετική συνεισφορά της ελληνικής βιομηχανίας θερμικών ηλιακών συστημάτων στη στήριξη της εθνικής οικονομίας, στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην προσπάθεια απαγκίστρωσης της χώρας από τα συμβατικά καύσιμα.

Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε τη θετική του εντύπωση για τα επιτεύγματα του κλάδου και για την εξωστρέφεια που αυτός επιδεικνύει (τόσο μέσω της εξαγωγικής του δραστηριότητας όσο και με τον πρωταγωνιστικό θεσμικό ρόλο που διαδραματίζει στην Ευρώπη, μέσω της προεδρίας στη Solar Heat Europe και στην Επιτροπής Ευρωπαϊκών Προτύπων ΤC312), ενώ τόνισε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα είναι αρωγός της ελληνικής βιομηχανίας θερμικών ηλιακών συστημάτων.

Από αριστερά, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (ΕΒΗΕ) κ. Χ. Παπαεμμανουήλ, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρας και ο πρόεδρος της ΕΒΗΕ κ. Ε. Σπανός.