Ανακοίνωση της ΠΟΒΑΣ για πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τον κλάδο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ) εξέδωσε στις 7 Νοεμβρίου ανακοίνωση σχετικά με συγκεκριμένα δημοσιεύματα που αφορούν τον κλάδο.

Η ανακοίνωση έχεις ως εξής:

«Οι απόψεις της ΠΟΒΑΣ σχετικά με αποπροσανατολιστικές δημοσιεύσεις»

Οι βιοτεχνίες δομικών κατασκευών αλουμινίου και σιδήρου είναι αλήθεια πώς τα τελευταία χρόνια έχουν εκτεθεί σε πολλούς κινδύνους όπως και άλλοι τεχνικοί κλάδοι, ως συνέπεια των ταυτόχρονων και επαναλαμβανόμενων κρίσεων που αντιμετώπισε τόσο η χώρα μας, όσο και ο υπόλοιπος κόσμος. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία έχει κατά καιρούς αναδείξει με τον πλέον αρμόζοντα και διακριτικό τρόπο τα διάφορα ζητήματα, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα το διεκδικητικό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινηθεί ο κλάδος των κατασκευαστών με συνέπεια, συνέχεια και σεβασμό.

Οι αποσπασματικές δηλώσεις πού κάνουν ορισμένοι δήθεν εκπρόσωποι του κλάδου προκειμένου να καλύψουν το χαμένο έδαφος και την ανυπαρξία τους κατά τα δύσκολα χρόνια που περάσαν, είναι παραπλανητικές και σε καμία περίπτωση δεν ωφελούν τον κλάδο. Μέσω της πόλωσης ψάχνουν να βρουν εχθρούς, προκειμένου να δημιουργήσουν ακροατήριο και να συσπειρώσουν εκ’ νέου εκείνους πού τους γύρισαν την πλάτη.  Τώρα γενικά και αόριστα φταίνε οι βιομηχανίες, αύριο θα φταίνε τα συνθετικά και ότι άλλο βρεθεί στο δρόμο τους που προσφέρεται για κατανάλωση….

Δεν αντιλαμβάνονται ότι έτσι αποπροσανατολίζουν τους εαυτούς τους από τα πραγματικά προβλήματα, ενώ συγχρόνως αποκόπτουν το διάλογο και δεν προσφέρουν τίποτα στον κλάδο. Ο κλάδος χρειάζεται προτάσεις και λύσεις που να μπορούν να βοηθήσουν επί της ουσίας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Μόνο πόλωση θα προκύψει από ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα τυπικά, αλλά κυρίως ουσιαστικά να εκπροσωπούν τους Έλληνες Βιοτέχνες κατασκευαστές αλουμινίου και σιδήρου.

Η ΠΟΒΑΣ βέβαια δεν είναι εκείνη η Ομοσπονδία που θα υπερασπιστεί τη βιομηχανία για τον πιθανό αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλεί ή θα επικροτήσει την άτυπη επαγγελματική δραστηριότητα εκ’ μέρους πρώην συναδέλφων, καθώς και την ανασφάλιστη εργασία. Η ΠΟΒΑΣ υπερασπίζεται την ενότητα του κλάδου και την αποκατάσταση ενός παραγωγικού διαλόγου, τον οποίον υπηρετεί επί σειρά ετών με συνέχεια και συνέπεια επί όλων των επίκαιρων ζητημάτων, διατηρώντας σταθερές και αναλλοίωτες τις αρχές της. Καλούμε σύσσωμο τον κλάδο να απομονώσει αυτές τις φωνές και να επικρατήσει η λογική της σύνθεσης νέων λύσεων, έστω και μέσα από διαφορετικές απόψεις.

 

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

ΣΕΥΑ: Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Με σύνθημα «Αγώνας η απάντησή μας, στη μείωση του εισοδήματός μας, την ακρίβεια και τα …

Τα Περιοδικά μας
Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.