ΕΥΔΑΠ: Έργα στην ανατολική Αττική, εκσυγχρονισμός δικτύου και σχέδια επέκτασης

Η Εταιρεία Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ A.E.) θα προβεί σε 400 χιλιάδες νέες συνδέσεις και εκτελεί ή έχει προγραμματίσει έργα ύψους άνω των 650 εκατ. ευρώ στην ανατολική Αττική. Επιπλέον προχωρά στον εκσυγχρονισμό του δικτύου της και στην αντικατάσταση 100 χιλιάδων υδρομετρητών, ενώ μελετά τρόπους για την επέκτασή της και στην υπόλοιπη Ελλάδα, μέσω π.χ. μιας θυγατρικής.

Μέσα στο 2021 θα διατεθούν σε έργα πάνω από 100 εκατ. ευρώ και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να απορροφηθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ, ενώ θα αναζητηθούν κεφάλαια και από επιδοτήσεις. Σε τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά στοιχεία της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Σαχίνης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αναστάσιος Τόσιος διευκρίνισαν ότι η ΕΥΔΑΠ ΑΕ έχει 416 εκατ. αποθεματικό και για μια ακόμη χρόνια «πήγε πολύ καλά».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ ΑΕ ανακοίνωσε ότι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της εταιρείας είναι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του βιολογικού καθαρισμού στην Ψυττάλεια και να υπογραφεί η νέα σύμβαση για το αδιύλιστο νερό.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε διαδικασίες εθελουσίας εξόδου για περίπου 100 εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει δικαίωμα σύνταξης. Ειδικά στην ανατολική Αττική σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα:

  • Συλλογή και επεξεργασία των αστικών λυμάτων του Δήμου Μαραθώνα και επαναχρησιμοποίηση και διάθεση επεξεργασμένων εκροών.
  • Συλλογή και επεξεργασία των αστικών λυμάτων των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας, καθώς και επαναχρησιμοποίηση και διάθεση επεξεργασμένων εκροών.
  • Αποχέτευση των ακαθάρτων υδάτων των περιοχών Παλλήνης, Γέρακα και Ανθούσας.
  • Αποχέτευση των ακαθάρτων υδάτων των περιοχών Λεονταρίου – Κάντζας, Κάτω Μπαλάνας και Αγίου Νικολάου του Δήμου Παλλήνης.
  • Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης των ακαθάρτων υδάτων της περιοχής των Γλυκών Νερών του Δήμου Παιανίας, συλλογή, επεξεργασία των αστικών λυμάτων του Δήμου Σαρωνικού και των περιοχών Αγίας Μαρίνας και Αγίου Δημητρίου του Δήμου Κρωπίας, καθώς και διάθεση και επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων εκροών.
  • Επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων εκροών του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ανατολικής Αττικής.
  • Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων των οικισμών Καλάμου και Αγίων Αποστόλων του Δήμου Ωρωπού, αποχέτευση των ακαθάρτων υδάτων των περιοχών Καπανδριτίου, Μικροχωρίου, Πολυδενδρίου και Αφιδνών του Δήμου Ωρωπού, καθώς επίσης αποχέτευση των ακαθάρτων υδάτων της Αυλώνας και του Μαρκόπουλου Ωρωπού, καθώς και των περιοχών Νέων Παλατίων και Χαλκουτσίου του Δήμου Ωρωπού.

Ελέγξτε επίσης

Ξεκινάει το πρόγραμμα βιομηχανικών διδακτορικών «UPATRAS IQ» από το πανεπιστήμιο Πατρών με την υποστήριξη των ΣΕΒ και ΣΕΒΠΕΔΕ

Σε μια εποχή, που ένα από τα κρίσιμα ζητούμενα για την αναβάθμιση της βιομηχανικής παραγωγής …