«Καμπανάκι» OBYE προς υπουργείο Παιδείας για το επάγγελμα του θερμοϋδραυλικού

Την ανησυχία της για τις πληροφορίες που έχουν φτάσει περί ενδεχόμενου αποκλεισμού του επαγγέλματος του θερμοϋδραυλικού από τη μαθητεία, εκφράζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος.

Η ΟΒΥΕ έστειλε επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, συγκεκριμένα προς την υπουργό Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη.

Η επιστολή κοινοποιείται επίσης στον γενικό γραμματέα Επαγγελματικής Κατάρτισης και διά βιού μάθησης, Γ.Βουτσινό

Στην επιστολή με θέμα «Συνέχιση της λειτουργίας των Μεταλυκειακών προγραµµάτων μαθητείας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων & διαμαρτυρία για ενδεχόµενο αποκλεισμό της ειδικότητας του θερµουδραυλικού από τη μαθητεία», αναφέρει:

«Σύµφωνα µε πληροφορίες µας, που έχουν περιέλθει σε γνώση μας από τη διοίκηση του συνδέσμου υδραυλικών νόμου Τρικάλων, αλλά και από τη διοίκηση του συνδέσμου Υδραυλικών ν. Δωδεκανήσου, για το Μεταλυκειακό εκπαιδευτικό έτος περιόδου 2020-2021 δε θα λειτουργήσει η σχολή µαθητείας για το επάγγελμα του υδραυλικού, η οποία λειτουργούσε για όσα παιδιά ήθελαν να ακολουθήσουν αυτή τη διαδρομή, προκειμένου να εκπαιδευτούν μετά το Λύκειο στο επάγγελμα του υδραυλικού, ιδιαίτερα στο πρακτικό αντικείμενο, στους πραγµατικούς χώρους εργασίας.

Παρακαλούμε πολύ, εάν και εφόσον, οι πληροφορίες μας τις οποίες και διασταυρώσαμε κατόπιν επικοινωνίας και µε τη διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, είναι σωστές, σας καλούµε να επανεξετάσετε την προοπτική της λειτουργίας της μαθητείας στην πόλη των Τρικάλων και στην πόλη της Ρόδου, αλλά και γενικότερα στη χώρα, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά που επιθυμούν να εκπαιδευτούν περαιτέρω στα τεχνικά επαγγέλματα μέσω μεταλυκειακών προγραµμάτων. Επιπροσθέτως, αν ευσταθεί η ενημέρωση μας για τον αποκλεισμό-διακοπή των σχολών μαθητείας μόνο για το επάγγελµα του υδραυλικού, τότε θα πρόκειται για ξεκάθαρη διάκριση και αποκλεισμό, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από τον κλάδο μας.

Τέλος, οφείλουμε να τονίσουµε ότι η διακοπή της µαθητείας των ΕΠΑΛ θα αποκλείσει πολλά παιδιά από την αγορά εργασίας, καθώς τους αφαιρείται το δικαίωμα να αποκτήσουν δεξιότητες μέσα από την πραγματική άσκηση του επαγγέλματος, γεγονός, που σίγουρα δε θα τα ωφελήσει, αλλά και παράλληλα θα τους στερήσει τη δυνατότητα να μάθουν ένα τεχνικό επάγγελµα δίπλα και σε έμπειρους τεχνικούς.

Παρακαλούμε πολύ ενημερώστε μας σχετικά αν συμπεριλαμβάνεται το επάγγελμα του υδραυλικού και συγκεκριμένα η ειδικότητα του τεχνικού θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων στις σχολές μαθητείας του Υπουργείου Παιδείας.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ. O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ. ΒΑΡΓΙΑΜΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜ/ΤΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ Π. ΚΑΤΣΑΡΟΣ»

Ελέγξτε επίσης

Αναβολή διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης της ΟΒΥΕ 26-27 Σεπτεμβρίου

Με επιστολή προς τα μέλη της, η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας (ΟΒΥΕ) ενημερώνει ότι  λόγω …