Novart ΑΕΒΕ: Ζέστη το χειμώνα, δροσιά το καλοκαίρι, εντελώς αθόρυβα, με τα fancoil Innova της Novart

Τα fancoil είναι τερματικές μονάδες νερού που ενσωματώνουν σε ένα προϊόν τις καλύτερες λύσεις για θέρμανση το χειμώνα, ψύξη το καλοκαίρι και αφύγρανση. Σε αντίθεση με τα συμβατικά fancoil, μπορούν να εγκατασταθούν σε κάθε περιβάλλον, οικιακό ή εργασιακό, χάρη στον πολύ κομψό σχεδιασμό τους και τις ιδιαίτερα μικρές διαστάσεις τους (βάθος μόνο 12,9 εκατοστά).

Η Novart διαθέτει στην γκάμα της 5 κατηγορίες προϊόντων:

1) SL (εμφανή δαπέδου/οροφής).

2) SLS (εμφανή δαπέδου χαμηλού ύψους).

3) RS (εμφανή δαπέδου με θερμαινόμενο πρόσθιο πάνελ).

4) SLI (κρυφού τύπου δαπέδου/οροφής).

5) RSI (κρυφού τύπου με θερμαινόμενο πρόσθιο πάνελ).

Όπως αναφέρει η εταιρεία, τα fancoil AirLeaf DC Inverter είναι μια λύση «όλα σε ένα» για θέρμανση, ψύξη και αφύγρανση. Επιτρέπουν εξαιρετική εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς μπορούν να συνδυαστούν με αντλίες θερμότητας, με λέβητες συμπύκνωσης και με συστήματα υποβοήθησης θέρμανσης. Θερμαίνουν και ψύχουν πολύ γρήγορα, ενώ μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία, αυτή διατηρείται αθόρυβα και με ακρίβεια.

Παρακάτω παρατίθενται οι σειρές των fancoil AirLeaf που διαθέτει η Novart ΑΕΒΕ:

* AIRLEAF, σειρά SL: Fancoil εμφανούς τύπου, δαπέδου / οροφής

Το μικρό βάθος των 12,9 εκατοστών επιτυγχάνεται χάρη στον καινοτομικό σχεδιασμό. Ο ανεμιστήρας είναι εφαπτομενικός, με ασύμμετρα πτερύγια, και ο εναλλάκτης θερμότητας έχει εκτεταμένη μπροστινή επιφάνεια, επιτρέποντας την επίτευξη υψηλών ροών αέρα με μικρή απώλεια πίεσης και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Η εξαιρετική αποτελεσματικότητα του αερισμού σημαίνει ότι ο κινητήρας χρησιμοποιεί σημαντικά λιγότερη ενέργεια (χαμηλή ισχύ). Η ταχύτητα του ανεμιστήρα διαμορφώνεται συνεχώς από το ρυθμιστή θερμοκρασίας με αναλογική λογική και με αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας και της υγρασίας κατά τη λειτουργία του το καλοκαίρι.

* AIRLEAF, σειρά SLS: Fancoil εμφανούς τύπου, δαπέδου με χαμηλό ύψος

Κομψό και λεπτό, το μοντέλο SLS είναι ακόμη πιο χαμηλό σε ύψος (μόνο 37,9 εκατοστά), έτσι ώστε να ταιριάζει σε χώρους όπου δεν μπορούν να τοποθετηθούν άλλου τύπου fancoil, όπως γραφεία με ψηλά παράθυρα, διάδρομοι ή χώροι όπου η παρουσία πρέπει να είναι διακριτική, όπως είναι οι γκαλερί.

* AIRLEAF, σειρά RS: Fancoil εμφανούς τύπου, δαπέδου, με θερμαινόμενο εμπρόσθιο πάνελ

Η λύση AirLeaf RS, με τις ίδιες διαστάσεις και με τον ίδιο σχεδιασμό με τα μοντέλα SL, συνδυάζει τη θέρμανση με συναγωγή με τη θέρμανση με ακτινοβολία. Όταν η θερμοκρασία φτάσει στο επιθυμητό όριο, η λειτουργία του κύριου ανεμιστήρα αναστέλλεται και ενεργοποιείται ο δευτερεύων μικροανεμιστήρας, ο οποίος μεταφέρει την ενέργεια από το στοιχείο στο εμπρόσθιο πάνελ, διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία του χώρου, αθόρυβα και με ακρίβεια.

* AIRLEAF, σειρά SLI: Fancoil κρυφού τύπου, δαπέδου / οροφής

Χάρη στο μειωμένο πάχος του, το μοντέλο αυτό μπορεί να χωρέσει εύκολα σε οποιουδήποτε τύπου κρυφό τοίχο ή ψευδοροφή. Είναι κατάλληλο για υπνοδωμάτια εξαιτίας της εντελώς αθόρυβης λειτουργίας του.

* AIRLEAF, σειρά RSI: Fancoil κρυφού τύπου, με θερμαινόμενο εμπρόσθιο πάνελ

Η καινοτομική λύση του θερμαινόμενου εμπρόσθιου πάνελ μπορεί να εφαρμοστεί και στα μοντέλα κρυφού τύπου. Η θερμότητα μεταφέρεται εύκολα από το εμπρόσθιο πάνελ στο ειδικό μεταλλικό κάλυμμα εντοιχισμού.

* FILOMURO: Fancoil επιτοίχιας τοποθέτησης με βάθος μόλις 12,8 εκατοστά

Πολλές φορές οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί επιθυμούν να αποφύγουν τα επιδαπέδια σώματα, καθώς χρειάζεται να αξιοποιήσουν τους τοίχους για επίπλωση και διακόσμηση. Τώρα, με το fancoil Filomuro έχουν αυτή τη δυνατότητα, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να τοποθετηθεί σε ψηλά σημεία στον τοίχο και να προσφέρει θερμοκρασιακή άνεση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είναι το πιο λεπτό στην κατηγορία του και το κομψό design του προσφέρει ευελιξία στην τοποθέτηση.

Συνοδεύεται από χειριστήριο αφής και ασύρματο χειριστήριο, ενώ υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με άλλα οικιακά συστήματα, όπως είναι τα δίκτυα WiFi, Ethernet και Modbus RTU.

* FILOTERRA: Fancoil ενδοδαπέδιας τοποθέτησης: η «αεροκουρτίνα» που αντιμετωπίζει τα θερμά ή ψυχρά ρεύματα

Σε κτίρια με μεγάλες επιφάνειες που ανοιγοκλείνουν, όπως μεγάλες συρόμενες πόρτες, είναι σημαντικό να αντισταθμίζονται τα θερμά ή ψυχρά ρεύματα που προκαλούνται ανάλογα με την εποχή. Οι συνηθισμένες λύσεις, όπως οι αεροσυμπιεστές (κλασικές αεροκουρτίνες), συχνά δεν είναι συμβατές με την αισθητική του χώρου και ταυτόχρονα είναι σχετικά ανεπαρκείς. Τα fancoil Filoterra εγκαθίστανται εντός του δαπέδου και παράγουν μια πραγματική κουρτίνα αέρα, η οποία εκμηδενίζει πλήρως την ανεπιθύμητη εισροή ψυχρού ή θερμού αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον.

 Πρόσθετα πλεονεκτήματα

Για όλες τις σειρές των fancoil της Novart διατίθεται μεγάλη γκάμα χειριστηρίων smart touch με έλεγχο PID και με δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου μέσω WiFi. Όλα τα fancoil διαθέτουν κινητήρες DC Inverter για ακριβή ρύθμιση της θερμοκρασίας του χώρου, για αθόρυβη λειτουργία και για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Οι σειρές fancoil SL και SLI έχουν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης συσκευής αποστείρωσης αέρα με τη μέθοδο της υπεριώδους ακτινοβολίας UV-C, μια μέθοδος που χρησιμοποιείται εδώ και 65 χρόνια για την αδρανοποίηση ιών και βακτηρίων σε νοσοκομεία και εργαστήρια, στον φαρμακευτικό τομέα και αλλού. Εμποδίζει δραστικά την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών, χωρίς να βλάπτει τους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιβάλλον. Ταυτόχρονα προστατεύει τα ίδια τα μηχανήματα από τη χρήση επιβλαβών χημικών ουσιών. Η συσκευή αποστείρωσης αέρα εγκαθίσταται εύκολα και γρήγορα ακόμη και σε ήδη εγκατεστημένα fancoil.

Ελέγξτε επίσης

Ο κλιματισμός ως κύριο μέσο θέρμανσης το χειμώνα

Οι ανακατατάξεις στις τιμολογιακές πολιτικές πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας (με τις μεγάλες αυξήσεις …

Τα Περιοδικά μας